انتظاری خبر داد:
توسعه زبان فارسی در فضای مجازی به زودی مصوب خواهد شد

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، محمدحسن انتظاری، دبیر شورای عالی فضای مجازی در مراسم اختتامیه همایش فن آوری اطلاعات و ارتباطات پارسی زبانان اظهار کرد: تعریف ما از فضای مجازی در شورای عالی فضای مجازی عبارت از امتداد فرهنگ و اجتماع انسانی در محیط شبکه‌های اطلاعاتی و فن آوری اطلاعات و ارتباطات است در واقع ما یک تعریف انسان مدارانه ارائه کرده‌ایم تا فن آورانه، چرا که فضای مجازی فضای حقیقی است و حول محور انسان شکل می‌گیرد.
وی افزود: 8 دهم درصد از محتوای اینترنتی را در اختیار داریم، بنابراین از منظر فرهنگ و موضوعاتی که در اینترنت هست، عقب هستیم.
وی بیان کرد: خوشبختانه زبان فارسی با تلاش دست اندرکاران وزارت آی سی تی و فعالان، روند رو به رشدی دارد و فرآیندهای کلی فضای مجازی در حال انجام است و هر اندازه سریعتر در این حوزه قدم برداریم پیشرفت‌های بیشتری را حاصل خواهیم کرد.
وی بیان کرد: در شورای عالی فضای مجازی ما به این حوزه از شش منظر نگاه می‌کنیم که مهمترین آن اشراف عالمانه حاکمیتی است. همچنین توسعه فراگیر و پایدار این فن آوری در کشور که ابعاد اجتماعی و فرهنگی آن را شامل می‌شود، دیگر نگاه ما به این حوزه به شمار می‌رود.
وی یاد آور شد: در علم و فن آوری، اقتصاد و دسترسی که مجموعا منظرهای شش گانه در توسعه فضای مجازی کشور نشان می‌دهند، هدفمند و هماهنگ در فضای مجازی در حال برنامه ریزی هستیم.
وی افزود: مدل مفهومی فضای مجازی این بوده که در شورای عالی فضای مجازی به تصویب رسید و شامل بستر، خدمات، محتوا و کاربر است که در این مدل لایه‌ای مقررات و امنیت حاکم است.
وی بیان کرد: از ابعاد مختلفی که فضای مجازی را دچار تحول می‌کند، می‌توان به فرهنگ، اجتماع، اقتصاد و سیاست اشاره کرد که همه این ابعاد جمع بندی شده و در گزارشی توسط اعضای حقیقی و حقوقی شورای عالی فضای مجازی تحلیل و بر روی آن تصمیم گیری  می‌شود.
وی افزود: از هوشمندانه ترین تصمیم ها می‌توان تاسیس شورای عالی فضای مجازی را نام برد که از این بعد نظام توسعه را به پیش می‌برد.
وی در پایان خاطر نشان کرد: به منظور توسعه و ترویج خط و زبان فارسی در فضای مجازی با فرهنگستان زبان و ادب فارسی، تفاهم نامه‌ای را منعقد کرده‌ایم که البته فرهنگستان بازوی علمی ما به شمار می‌رود. همچنین در آینده‌ای نزدیک، برنامه توسعه خط و زبان فارسی را به شورای عالی فضای مجازی خواهیم برد و پس از تصویب اجرایی خواهیم کرد.