به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از چهارمحال و بختیاری، جواد کارگران، دبیر شورای فرهنگ عمومی چهارمحال و بختیاری 26 شهریورماه در هفتمین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان، با اشاره به تصویب قرارگاه فرهنگی استان، اظهار کرد: این قرارگاه با 5 کارگروه و بیش از 30 زیر مجموعه به تصویب رسیده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری سبک زندگی اسلامی، اجتماعی، خانواده، هنر و جنگ نرم را از عناوین کارگروهها برشمرد و ترویج فضائل و ارزشهای اسلامی، پاسداری از ارزشهای انقلاب، تحکیم بنیاد خانواده و حفظ این نهاد از آسیبها و مقابله با تهاجمات نرم دشمنان را از مهمترین اهداف راهاندازی قرارگاه فرهنگی عنوان کرد.
کارگران با بیان اینکه شورای فرهنگ عمومی استان در ارزیابیها جزو موفقترین شوراها بوده است، برگزای بیش از هفت جلسه شورای فرهنگ عمومی و برگزای مستمر و بدون وقفه جلسات شورا در شهرستانهای استان را از عوامل مهم این موفقیت و ارتقاء دانست.
وی با اشاره به جایگاه استراتژیک این نهاد فرهنگی، بر لزوم تبدیل شدن این شورا به قرارگاه فرهنگی تاکید کرد و گفت: با توجه به اهمیت، جایگاه، حساسیت فوق العاده و نفوذ موثر این شورا در میان آحاد مردم و دستگاههای دولتی تبدیل شدن آن به یک قرارگاه فرهنگی یک امر ضروری است.
کارگران به تهیه و تدوین طرح پیشنهادی قرارگاه فرهنگی استان اشاره کرد و افزود: در راستای تحقق ماده یک آیین نامه شورای فرهنگ عمومی استان، شورا با همکاری دبیرخانه، کمیته علمی و مشورتی و کارگروهها به منظور تقویت بنیه اجرایی طرح قرار گاه فرهنگی در استان را تنظیم کرده است.
وی مدیریت و نظارت ارزیابی از روند فعالیتهای فرهنگی در استان، انجام پروژههای مرتبط به منظور آسیب شناسی و برآورد وضعیت موجود و ترسیم وضعیت مطلوب با استفاده از پژوهشهای انجام شده توسط نهادها و سازمانهای ذیربط و تهیه و تدوین شیوه نامههای اجرایی و کاربردی و تعیین تکلیف دستگاههای دولتی در حوزه فرهنگ را بخشی از وظایف عمومی قرارگاه فرهنگی در استان برشمرد.
کارگران شناخت و اطلاع از وضع فرهنگ عمومی استان، مطالعه، تجزیه و تحلیل و ارزیابی سالانه وضع فرهنگ عمومی استان، شناسایی و ارزیابی علمی، پیش بینی و رصد موضوعات اجتماعی و فرهنگی، انجام تحقیقات مرتبط با فرهنگ عمومی استان و تحلیل و ارزیابی نتایج عملی انجام شده به منظور دسترسی به راهکارهای مناسب برای مسائل فرهنگی، شناسایی و سنجش استعدادها،قابلیتها و توانمندیهای فرهنگی استان، تهیه و تدوین پیشنهادها، طرحهای عملیاتی و کاربردی برای بهبود شاخصهای فرهنگی استان را بخشی از وظایف پیشنهادی اختصاصی قرارگاه فرهنگی استان عنوان کرد.
وی در ادامه به تشریح اولویت های فرهنگی این قرارگاه پرداخت و تصریح کرد: لزوم ترویج فضایل فرهنگ اسلامی و پافشاری بر انجام آنها، توجه جدی به آسیبهای اجتماعی از قبیل طلاق، پیر شدن تدریجی جامعه و مقابله فرهنگی مناسب با آنها و مقابله با برنامههای دشمن در هدف قراردادن فرهنگ اسلامی از اولویتهای مهم این قرارگاه محسوب میشود.
کارگران پاسداری از اندیشههای حضرت امام خمینی(ره)، تلاش در راستای پاسخگویی به مطالبات مقام عظمای ولایت، پایبندی به قانون اساسی و تلاش در راستای تحقق ارزشهای نظام جمهوری اسلامی، سازماندهی، ارتقای کار آمدی و تقویت نقاط قوت شورای فرهنگ عمومی استان، توجه ویژه به فرهنگ مردم به عنوان عناصر اصلی و فرهنگ ساز، اختصاص بخشی از بودجه فرهنگی دستگاهها در راستای عملیاتی نمودن طرحهای مصوب شورا را از الزمات اساسی این قرارگاه بیان کرد.
وی اعضای سمنهای مرتبط، هیئات مذهبی، هیاتهای ورزشی، گروههای اجتماعی، پایگاههای بسیج مستضعفین، دفاتر و معاونتهای فرهنگی دانشگاهها، روحانیون، معلمان، دانشجویان، انجمنهای دانشجویی و دانش آموزی را سربازان خط مقدم این قرارگاه عنوان کرد.
کارگران ارتقای شاخصهای فرهنگی در جامعه را یکی از وظایف مهم این قرارگاه بیان و ارتقای کارآمدی شورای فرهنگ عمومی برای ارتقای شاخصهای فرهنگی در جامعه را یکی از دغدغههای مهم این قرارگاه دانست.