جلوه‌گری افراط و تفریط نتیجه فقدان عمل به دستورات دینی است

حجت‌الاسلام محمد سامان، مدرس حوزه علمیه امام صادق(ع) نقده در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان‌غربی، در رابطه با موضوع اساسی افراط و تفریط اظهار کرد: افراط و تفریط نقطه تقابل اعتدال است و لذا خروج از حد اعتدال چه به صورت تفریط و چه به صورت افراط باشد، کوتاهی در انجام مسئولیت‌ها و کارهای موجود است.

وی ادامه داد: میانه‌رو بودن و دور بودن از افراط و تفریط  لازمه ورود افراد به صراط مستقیم است که قرآن کریم، روایات مصومین(ع) و شریعت اسلامی به بهترین نحو راه خداوند متعال و تبعیت از دستورات الهی را به افراد نشان می‌دهد.

وی با بیان اینکه تطبیق فکر و عمل با شریعت باعث رسیدن افراد به کمالات مادی و معنوی می‌شود، گفت: حرکت در راه اعتدال و دوری از اعمال ناپسندیده افراط و تفریط موجب رسیدن افراد به کمالات معنوی و دستیابی به سعادت دنیوی و اخروی می‌شود.

وی افزود: تطبیق افکار و رفتار بر شریعت در گرو شناخت صحیح و فهم دقیق از دین و شریعت است و نباید هر فردی دین و شریعت را بر اساس عقیده و نظر خود تبیین کند و عمل به آن را به صورت عقیدتی در پیش گیرد.

مدرس حوزه امام صادق(ع) نقده اضافه کرد: زمانی که علم و درک صحیح در افراد وجود نداشته باشد اعتدال و میانه‌روی نیز رخت بر می‌بندد و خواه و ناخواه شقاوت و بی‌بند و باری بیشتر از صلاح و سعادت که ثمره اعتدال است جلوه‌گر می‌شود.