سیدمحمدرضا فاضلهاشمی، مدیر بخش مخطوطات کتابخانه آستان قدس رضوی، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره واگذاری تصاویر نسخه خطی به محققان گفت: نیمه نخست امسال 170 محقق داخلی و خارجی از کتابخانه آستان قدس رضوی تصاویر نسخ خطی اعم از قرآنی، تاریخی، علمی و ... را درخواست کردهاند.
وی افزود: در این راستا تصاویر 600 نسخه خطی و وقفنامهها با موضوعات قرآن خطی، نجوم، تعلیم خط، برگههای ترجمه، جبر و مقابله، تاریخ و ... تهیه و به محققان داخلی و خارجی برای پایاننامه، تحقیق و تصحیح واگذار شده است.
فاضلهاشمی ادامه داد: از تعداد تصاویر یادشده، 60 نسخه به محققانی از کشورهای عراق، پاکستان، عربستان و آلمان واگذار شده است و تصاویر واگذار شده به آلمان شامل 23 نسخه درباره «حبیبالسیر» است که نسخههایی را از لحاظ تاریخی بررسی میکند. همچنین محققی از پاکستان نیز قرآنهای منسوب به ائمه(ع) را مورد بررسی قرار میدهد.
وی در ادامه تصریح کرد: کتابخانه آستان قدس رضوی با دارا بودن بیش از 85 هزار نسخه دستنویس کهن شامل مصاحف شریف منسوب به ائمه اطهار(ع)، قرآنهای کتابتشده، کتابها و رسالههای علمی، فرهنگی و هنری و... در گنجینه مخطوطات همه روزه با درخواستهای پژوهشگران داخلی و خارجی در رشتههای مختلف مواجه است و از سوی دیگر با توجه به اینکه این نسخ به صورت دیجیتال درآمدهاند با درخواست محققان این تصاویر به آنها واگذار میشود.
براساس این گزارش، کتابخانه آستان قدس رضوی در بخش ارائه خدمات خود سه گروه محققان، بزرگسالان و جوان و نوجوانان را مورد توجه قرار داده است و تالارهایی که برای مراجعه محققان در این کتابخانه وجود دارد، شامل تالار محققان منابع خطی، مخزن چاپی، مرکز اطلاعرسانی مطبوعات، تالار محققان مطبوعات فارسی و غیرفارسی است.