به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، آئین پایانی چهارمین جشنواره بازیهای رایانهای تهران شامگاه 21 مهرماه در سالن همایشهای برج میلاد با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
تصویب لایحه مالکیت فکری و معنوی در دولت
علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به بازیهای رایانهای اظهار کرد: بازیهای رایانهای گرچه در کشور پدیدهای نوپا و نوظهوری است، اما ظرفیت بسیار غنی برای تولید آن وجود دارد.
وی افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بنیاد ملی بازیهای رایانهای وظیفه حمایت کامل از تولیدکنندگان در این عرصه را دارد؛ تا با کاستن از مشکلات آنان راه را برای تولید آثار فاخرتر هموار سازد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: مبارزه با قاچاق کالا و سرقت آثار هنرمندان از جمله راههایی است که میتواند تولیدکنندگان بازیهای رایانهای را امیدوارتر کند.
وی بیان کرد: لایحه مالکیت فکری و معنوی در دولت تصویب و اخیرا نیز به مجلس شورای اسلامی ارسال شده است.
جنتی اظهار کرد: تصویب این لایحه دولت توسط نمایندگان ملت سبب حفاظت از آثار هنرمندان خواهد شد و دیگر تولیدات آنان کپیبرداری نخواهد شد.
کپیرایت؛ معضل اصلی صنعت بازیهای رایانهای
در ادامه ذبیحالله فیضآبادی، مدیرعامل بنیاد ملی بازیهای رایانهای اظهار کرد: ورود هر تکنولوژی اگر با آمادگی کافی در کشور نباشد سبب بروز آسیبهایی هم میشود و بر همین اساس نیز یکی از مأموریتهای این بنیاد کاهش آسیبهای این صنعت است.
وی بیان کرد: صنعت بازیهای رایانهای مشکلات متعددی برای توسعه دارد که کپی رایت از جمله این معضلات به شمار میرود.
مدیرعامل بنیاد ملی بازیهای رایانهای تصریح کرد: این جشنواره کمک به شناسایی ظرفیتها و بازیگران حوزه صنعت بازیهای رایانهای میکند تا سرمایهگذاران از مناسبترین تیمها برای تولید و ساخت بازیهای ارزشمند بهره بگیرند.
ضروت تولید بازیهای رایانهای در راستای تقویت ارزشهای دینی
در ادامه لاله افتخاری، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس اظهار کرد: دنیای تکنولوژی با چنان شتاب و سرعتی حرکت میکند که اگر از اکنون برنامهریزی نکرده و از کودکان و نوجوانان خود حمایت نکنیم، شاید در آینده لطمات جبران ناپذیری را شاهد باشیم.
وی افزود: باید در عرصه بازیهای رایانهای، آثاری را تولید کنیم که منجر به هویتبخشی، افزایش اعتماد به نفس و تقویت ارزشهای دینی و ملی مانند دفاع مقدس شود.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی با تمام ابزار و امکانات سعی در نفوذ فرهنگی بین جوانان دارند و اگر نتوانیم برنامهریزی مناسبی در این زمینه داشته باشیم در آینده با خلأهای جدی مواجه خواهیم بود.
وی بیان کرد: برای تولید بازیهای رایانهای از لحاظ محتوا چون حماسی، دینی، داستانی و غیره منابع غنی داریم که باید با حمایت همه جانبه از تولیدکنندگان این محصولات را نه تنها در سراسر کشور بلکه به سایر ملل اسلامی نیز ارائه دهیم.
سال 90؛ برگزاری اولین جشنواره بازیهای رایانهای
در ادامه مهرداد آشتیانی، دبیر چهارمین جشنواره بازیهای رایانهای تهران اظهار کرد: پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی و با پیروی از منویات مقام معظم رهبری، تلاشهای مؤثری در حوزه فرهنگی انجام شده است که نمونه آن تشکیل بنیاد ملی بازیهای رایانهای با هدف پیگیری مأموریتهای جدید مقابله با جنگ نرم در این عرصه است.
وی افزود: نخستین جشنواره و نمایشگاه بازیهای رایانهای سال 1390 در مرکز همایشهای برج میلاد تهران برگزار شد.
دبیر چهارمین جشنواره بازیهای رایانهای تهران تصریح کرد: هماکنون افرادی در این عرصه هستند که به رغم تمامی این مشکلات و با عشق و دغدغه مشغول تولید بازی بوده و سعی میکنند چراغ این صنعت نوپا را روشن نگاه دارند.
وی ادامه داد: عدم جداسازی بازیهای مستقل و داوری با توجه به محصول نهایی، تمرکز بر روی بازیهای به اتمام رسیده و حذف بخشهای کمتر مرتبط، تقسیمبندی بازیها در هشت گونه اصلی بازیهای رایانه از جمله سیاستهای این دوره از جشنواره بوده است.
گفتنی است؛ آئین اختتامیه «چهارمین جشنواره بازی رایانهای تهران» شامگاه دوشنبه 21 مهر، در سالن همایشهای برج میلاد برگزار شد.