حبیب دهقاننسب، بازیگر سینما و تلویزیون، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره جایگاه مضامین عاشورایی در آثار سینمایی اظهار کرد: به طور کلی من کمیت و کیفیت فیلمهای عاشورایی را در سینما و تلویزیون مناسب نمیدانم، زیرا با توجه به عظمتی که این واقعه دارد، انتظار میرود کارهای بیشتر و فاخرتری در این زمینه تولید شود؛ البته برای این کمکاری نیز دلایل مختلفی ذکر شده که مهمترین آن کمبود بودجه و امکاناتی است که برای تولید این دست فیلمها وجود دارد.
وی افزود: زمانی که درباره کمکاری در این حوزه صحبت میشود، هر گروه به نوعی بخشی را مقصر میداند. برای مثال اکثر سینماگران معتقدند که امکانات از طریق مسئولان در اختیارشان قرار نمیگیرد. مسئولان نیز این ادعا را دارند که در این زمینه فیلمنامههای خوبی وجود ندارد تا بتوانند در این حوزه سرمایهگذاری کنند. این دو دلیل در جای خود قابل قبول است، اما برای آنها راهکار وجود دارد که تنها لازم است یک تعامل برقرار شود تا موانعی که در مسیر تولید فیلمهای عاشورایی وجود دارد، از بین برود.
این بازیگر ادامه داد: سینمای امروز ما بیشتر منحصر شده به فیلمهای آپارتمانی، آثاری که در جای خود لازم است، اما در کنار این دست تولیدات باید کارهایی با پروداکشن عظیم نیز ساخته شود. رسیدن به این خواسته بر عهده بخش خصوصی نیست، چون این امکان در اختیارشان نیست، اما همین بخشها نیز قادرند در قالب پخشکننده یا مشارکتکننده زمینهساز ساخت این دست آثار باشند.
بازیگر فیلم «عقاب صحرا» گفت: پس از دو دهه هنوز وقتی میخواهیم از فیلمی فاخر در حوزه سینمای عاشورایی نام بریم، بهترین نمونه «روز واقعه» است که توسط بخش خصوص (هدایتفیلم) تولید شد، اما متأسفانه در زمان اکران از این فیلم حمایت رخ نداد تا این شرکت فیلمسازی بتواند باز همچنین کارهایی بسازد. البته اینکه این فیلم چگونه توانسته به چنین امتیازی دست پیدا کند، مهمترین دلیلش را باید در فیلمنامه فاخر «بهرام بیضایی» جستجو کرد، اما پرواضح است که کارگردانی خوب شهرام اسدی و تیمی که در این کار حضور داشتند هم دلیل دیگری برای موفقیت این فیلم بود.
دهقاننسب در پاسخ به این سؤال که بنیاد و نهادهای دولتی چرا در این حوزه سرمایهگذاری نمیکنند، گفت: شاید دغدغه لازم در این زمینه نزد مسئولان سینمایی وجود نداشته باشد، اما به هر حال باید جواب این سؤال را از مسئولان نهادها و سازمانهای مربوطه پرسید، چون شاید دلیلی دارند که ما از آن اطلاع نداریم، زیرا زمانی بود که بنیادهایی نظیر بنیاد شهید یا سازمان مستضعفان در این حوزه سرمایهگذاری میکردند، اما دیگر اینگونه مشارکتها وجود ندارد.
این بازیگر در پایان اظهار کرد: درباره همکارهای نهادها و سازمانها، یک مطلب به عنوان پرسش جدی مطرح است که اهالی رسانه باید آن را از مدیران دولتی بپرسند؛ این که بودجههایی کلانی که بخشهای دولتی برای کارهای فرهنگی میگیرند، چگونه مصرف میشود؟ جواب این پرسش است که میتواند دلیل عمده کمکاری در این حوزه (فیلمهای عاشورایی) را مشخص کند.