به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) حسینیه الزهرا(س)، مجتمع امام خمینی(ره) که در سالهای دور گاهگاهی میزبان استادالاساتید قرآن و شاگردان ایشان میشد، امروز نیز میزبان بود اما این بار دیگر استاد ابراهیم پورفرزیب(مولایی) نبود و شاگردان ایشان با غمی بیپایان گردهم آمده بودند تا یاد و خاطره اکبرالقراء ایران، همان استادی که قرآن خواندن را از او یاد گرفته بودند، گرامی بدارند و بگویند که اگرچه رفتی اما میخواهیم از این پس پرچمدار راه تو باشیم.
ساعت 16 امروز، 29 مهر بود که شاگردان استاد مولایی، قاریان و حافظان قرآن کریم و مدیران قرآنی کشور یک به یک وارد حسینیه الزهرا(س) شدند تا در یادبود استاد مسلم قرآن حضور داشته و وداعی دیگر با اکبرالقراء ایران داشته باشند.
در مراسم یادبود استاد ابراهیم پورفرزیب(مولایی) که اینبار به میزبانی شورای عالی قرآن برگزار شده بود علاوه بر شاگردان استاد مولایی از مسئولان قرآنی هم آمده بودند؛ لاله افتخاری، رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی، حسن گروسی، مدیر شبکه قرآن و معارف سیما، ولی یاراحمدی، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه، یوسف افراش، معاون ارتباطات و فناوری اطلاعات سازمان دارالقرآن الکریم، غفور سلطانی، موسس دارالتحفیظ قرآن الکریم و... از مدیران قرآنی حاضر در مراسم یادبود بودند.
اجرای مراسم یادبود استاد مولایی به عهده یکی از شاگردان استادالاساتید قرآن گذاشته شده بود، شاگردی که از 9 سالگی در محضر استاد حضور داشته و طعم شیرین جلسات قرآن استاد را از همان دوران کودکی چشیده است، آغازگر مراسم یادبود استادش شد و در ابتدای سخنان خود رحلت استادالاساتید قرآن را به محضر مقام معظم رهبری که استاد مولایی را اکبرالقراء ایران لقب داده بودند تسلیت گفت و عنوان کرد: با رفتن استاد مولایی همه ما قرآنیان، یتیم شدیم.
سیدعباس میرداماد که چندین دهه شاگردی در محضر استاد مولایی را تجربه کرده است در ادامه سخنان خود گفت: همه دوستان قرآنی، مستقیم و غیر مستقیم از چشمه فیاض قرآن به واسطه تعلیمات استاد ابراهیم پورفرزیب(مولایی) جرعهنوشی کردهاند و سالهای سال از محضر استاد بهره بردهاند.
وی ادامه داد: از سال 1350 که در محضر استاد مولایی حاضر شدم تا همین اواخر که استاد هنوز از نظر جسمانی توان داشتند و میتوانستند جلسه قرآن را اداره کنند در محضر ایشان شاگردی کردم؛ نه تنها بنده که جمع قرآنی حاضر و تمام قرآنیان در فضائل، کمالات، خلقیات و شرافت ذاتی استاد اقرار داریم که استاد بیریا و بیتوقع هر آنچه را که از فضل قرآن و کمال قرآن آموخته بود به همه ما منتقل کرد. استاد مولایی ذرهای در مقوله انتقال دانش اکتسابی خود در حوزه قرآن کوتاهی نکردند و همه قرآنیان نیز گواه این مدعا هستند.
میرداماد یادآور شد: بنده از نزدیک بر سیر خدمات معنوی و حمایتی که استاد در عرصه قرآن و نشر آثار قرآنی و همچنین در ارائه خدمات اجتماعی، فرهنگی و انسانی داشتهاند گواه بودم؛ خدمات استاد همواره نمونه بودند؛ ایشان انسان بافضیلتی بودند که کسی از خدماتشان به مردم و نیازمندان مطلع نمیشد.
میرداماد با اشاره به وصیت استاد مولایی که مبنی بر اینکه مراسم تشییع پیکر ایشان از مقابل صندوق اندوخته نیکان باشد، گفت: صندوق اندوخته نیکان محلی بود که استاد آن را پایهگذاری کرد و این محل در واقع جزء تعلقات معنوی ایشان بود؛ صندوق اندوخته نیکان مرکز خیریهای بود که برکات زیادی به همراه داشته و خدمات زیادی از طریق این صندوق به نیازمندان ارائه میشد.
شاگرد استادالاساتید قرآن که غم از دست دادن استاد مولایی را بعد از گذشت هفت روز از فقدان استاد هنوز برای او تازگی دارد در این بخش از سخنان خود قطعه شعری به یاد استاد مولایی قرائت کرد.
نسیم کوی جانان است قرآن/ شمیم عطر رحمان است قرآن
بود روشنگر راه سعادت/ چو خورشید فروزان است قرآن
به گلزارش خزان راهی ندارد/ بهاران در بهاران است قرآن
صفای دوستان آسمانی است/ شکوه باغ رضوان است قرآن...
پس از کلام آغازین مجری در مراسم یادبود استاد مولایی، کریم منصوری قاری بینالمللی قرآن کریم به تلاوت آیاتی از کلامالله مجید پرداخت. پس از طنینانداز شدن آوای قرآن در حسینیه الزهرا(س)، سیدعباس میرداماد با بیان اینکه استاد مولایی همواره دوست داشت در تمامی ضیافتها و محافل قرآنی حضور داشته باشد، گفت: استاد مولایی معتقد بودند باید همه قرآنیان با هم رفت و آمد داشته باشند تا اگر روزی با فقدان یکدیگر روبهرو شدند تأسف نخورند که چرا از حال هم بیخبر بودیم؟
سیدعباس میرداماد در این بخش از سخنان خود به قرائت قطعه شعری در وصف استاد ابراهیم پورفرزیب(مولایی) که از سوی «صدرزاده» سروده شده است، پرداخت؛
میرسد روزی که در دیگر سرا هستیم و بیهم میشویم
یک به یک از جمع قرآنی هم کم میشویم
تا که هستیم با هم و یار هم و جویا شویم از حال هم
میرسد روزی که صدر و ذیل در خاکیم و بیهم میشویم
در این بخش از یادبود استاد مولایی، کلیپی از استاد مولایی پخش شد که بخشی از این کلیپ به پخش سخنان مقام معظم رهبری درباره استادالاساتید قرآن اختصاص داشت؛ آنجا که رهبر معظم انقلاب فرمودند: «یک روزی در کشور ما قرآنخوانی مهجور بود، یک گوشهای در تهران و مشهد یک کسی پیدا شد، زحمت کشید، مثل آقای مولایی؛ همینطور جلسه پشت جلسه و ...»
پس از پخش کلیپ استاد مولایی که البته بخشی از آن به توصیههای اکبرالقراء ایران برای قاریان قرآن کشورمان اختصاص داشت، محسن بادپا از دیگر شاگردان استاد مولایی که سالها در محضر استادالاساتید قرآن شاگردی کرده است نیز به بیان مطالبی درباره استاد مولایی، بزرگی و دلسوزی ایشان پرداخت و گفت: جلسه مرحوم استاد مولایی همانند بهشت بود که درخشانیاش قاریان بودند و چشمه و نحر آن نیز شور و شوق قرآنی بچهها بود و آیات قرآن نیز گلهای بهشتی بودند؛ استاد مولایی نیز همانند کوهی با قلهای سفید پر از بارش و رحمت، بالای جلسه مینشست و نسیم بزرگی و مهرش قلب همه را نوازش میکرد و برق نگاهش دلها را روشن میکرد. برای من که 12 سال داشتم جلسات استاد مولایی و تلاوت قرآن در محضر ایشان بهترین تفریح عمرم بود.
بادپا در ادامه سخنان خود گفت: این اواخر یک تلاوتی از استاد نقشبندی به دستم رسید که از شنیدن آن تلاوت خیلی تعجب کردم؛ تلاوت آیه آخر سوره مزمل بود «إنَّ رَبَّکَ یَعْلَمُ أَنَّکَ تَقُومُ أَدْنَى مِن ثُلُثَیِ اللَّیْلِ وَنِصْفَهُ وَثُلُثَهُ وَطَائِفَةٌ مِّنَ الَّذِینَ مَعَکَ وَاللَّهُ یُقَدِّرُ اللَّیْلَ وَالنَّهَارَ عَلِمَ أَن لَّن تُحْصُوهُ فَتَابَ عَلَیْکُمْ فَاقْرَؤُوا مَا تَیَسَّرَ مِنَ الْقُرْآنِ عَلِمَ أَن سَیَکُونُ مِنکُم مَّرْضَى وَآخَرُونَ یَضْرِبُونَ فِی الْأَرْضِ یَبْتَغُونَ مِن فَضْلِ اللَّهِ وَآخَرُونَ یُقَاتِلُونَ فِی سَبِیلِ اللَّهِ فَاقْرَؤُوا مَا تَیَسَّرَ مِنْهُ وَأَقِیمُوا الصَّلَاةَ وَآتُوا الزَّکَاةَ وَأَقْرِضُوا اللَّهَ قَرْضًا حَسَنًا وَمَا تُقَدِّمُوا لِأَنفُسِکُم مِّنْ خَیْرٍ تَجِدُوهُ عِندَ اللَّهِ هُوَ خَیْرًا وَأَعْظَمَ أَجْرًا وَاسْتَغْفِرُوا اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَّحِیمٌ»، دقیقا خلاصه زندگی استاد مولایی است.
در این بخش از محفل یادبود استاد مولایی، محسن بادپا که سالها شاگرد استاد مولایی بود نیز به یاد استاد مولایی شعرخوانی کرد؛ گویا استادالاساتید قرآن علاوه بر اینکه قرائت قرآن را به شاگردان خود یاد داده بود روح لطیف خود را نیز به شاگردان منتقل کرده تا آنجا که از روز درگذشت استاد مولایی تا به امروز که شاگردان ایشان هفت روز است در فقدان استادشان روز را به شب میرسانند هر یک از شاگردان در هر جلسه و محفلی که به یاد استاد برگزار میشود به شعرخوانی برای استاد میپردازند.
ز قرآن هر چه ممکن شد، بخوانید/ که نامش خواندنی باشد، بدانید
بخواهید آنکه خوانند و بخوانید/ بخوانید و بخوانید و بخوانید
نه که قرآن بخوانید تا بفهمید/ ز بعد فهم پیوسته بخوانید
در این بخش از یادبود استاد مولایی، سیدعباس میرداماد با بیان اینکه «سیدمرتضی ساداتفاطمی» از شاگردان استاد مولایی در مشهد مقدس به دلیل مشکلاتی نتوانست خود را به محفل قرآنی امروز برساند، متن پیام استاد ساداتفاطمی در پی درگذشت استادالاساتید قرآن را قرائت کرد که ساداتفاطمی در پیام خود رحلت استاد و معلم قرآن، مرحوم ابراهیم پورفرزیب(مولایی) را به مقام معظم رهبری و جامعه قرآنی کشور و همچنین خانواده مرحوم استاد مولایی و بستگان ایشان تسلیت گفته بود.
این بخش از محفل قرآنی مرحوم استاد مولایی به تلاوت آیاتی از کلامالله مجید توسط محمدرضا پورزرگری، قاری بینالمللی قرآن اختصاص پیدا کرد تا استاد مولایی از تلاوت قرآن توسط شاگردانش در جلسهای که برای ایشان رقم خورده است شاد شود.
سیدعباس میرداماد در این بخش از یادبود استاد مولایی از اهدای کتابخانه شخصی استاد مولایی به شورای عالی قرآن خبر داد و گفت: سعید پورفرزیب، پسر ارشد استاد مولایی کتابخانه شخصی استاد پورفرزیب(مولایی) که گنجینهای از کتابهای پژوهشی و قرآنی است را به شورای عالی قرآن هدیه کرد که بنا شده است مجموعهای برای کتابهای استاد مولایی در شورای عالی قرآن ایجاد شود.
محفلی که شاگردان استادالاساتید قرآن در سوگ استاد قرآنیشان که افتخار دههها شاگردی ایشان را با خود دارند آغاز شد با روضهخوانی در مدح اباعبدالله الحسین(ع) به پایان رسید و شاگردان استاد مولایی به یاد اکبرالقراء ایران که همواره ارادت خاصی به ائمه اطهار(ع) و به ویژه امام حسین(ع) داشت برای اباعبدالله الحسین(ع) اشک ریختند و شفاعت استادشان را از سیدالشهدا(ع) خواستند.