رشید جعفرپور، رئیس بخش پشتیبانی فعالیتهای دینی و قرآنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به اینکه جلسه شورای مشورتی هماهنگی فعالیتهای قرآن و عترت دانشگاهها بعد از اختتامیه جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان در اصفهان برگزار شد، گفت: با توجه به حضور رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی در این محل برگزاری جشنواره، پیشنهاد شد تا هم به جهت تجلیل از برگزاری مناسبت جشنواره توسط دانشگاه پیام نور و هم طرح برخی مسائل دیگر این جلسه برگزار شود.
وی افزود: در این جلسه که با حضور نمایندگان قرآنی اکثر دستگاههای دانشگاهی و مسئولانی از دانشگاه پیام نور برگزار شد، مباحث بسیار خوبی مطرح و مقرر شد تا مباحث مطرح شده در این جلسه پیگیری شود.
تلاش برای ایجاد ردیف بودجه مستقل
رئیس بخش پشتیبانی فعالیتهای دینی و قرآنی علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: یکی از مهمترین مباحث مطرح شده در این نشست، مربوط به بحث بودجهای جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان بود. در این جلسه مطرح شد تا در صورت امکان یک ردیف بودجه مستقل به نام جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور از سوی مجلس شورای اسلامی در نظر گرفته شود.
حضور رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس در جلسات شورای هماهنگی
جعفرپور بیان کرد: یکی دیگر از مباحث مطرح شده این بود که لاله افتخاری، رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس شواری اسلامی در جلسات شورای هماهنگی فعالیتهای قرآن و عترت دانشگاهها که در نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاهها برگزار میشود حضور یابد.
تشکیل دبیرخانه دائم جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان
وی یکی دیگر از مباحث مطرح شده را مربوط به تشکیل دبیرخانه دائم جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه در حال حاضر دبیرخانه چرخشی است و با توجه به دستگاه میزبان تغییر میکند تجربیات به دست آمده به خوبی منتقل نمیشود، بنابر این تقاضای راهاندازی دبیرخانه دائمی در نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاهها مطرح شد.
حضور وزارت علوم در برخی کمیسیونهای شورای توسعه
رئیس بخش پشتیبانی فعالیتهای دینی و قرآنی علوم، تحقیقات و فناوری اظهار کرد: همچنین در این نشست در مورد بحث آموزش عمومی و تبلیغ و ترویج قرآن کریم که نیاز به بودجههای مستقلی دارد بحث و تبادل نظر شد. در این نشست مطرح شد تا در صورت امکان وزارت علوم به عضویت این کمیسیونها در بیاید. پیشنهاد شد تا وزارت علوم به عنوان دستگاه مرکزی در حوزه دستگاهها دانشگاهی به عضویت این کمیسیونها در بیاید تا از آن طریق بتوانید بودجههایی را برای این دو بحث جذب کند.
جعفرپور با بیان اینکه برخی مباحث حاشیهای دیگر در این نشست مطرح شد، در مورد قابل اجرا بودن این پیشنهادات و مباحث مطرح شده، گفت: مجلس به لحاظ قانونگذاری از جایگاه بسیار بالایی برخوردار است و میتواند بسیار تأثیرگذار باشد. همچنین رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی نیز میتواند با توجه به سوابقی که دارد پیگیر این مباحث باشد.
وی خاطرنشان کرد: رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که این پیشنهادات را به عنوان یک مطالبه از سوی مسئولان دانشگاهی مطرح کنیم تا قابلیتهای پیگری بیشتری نیز داشته باشد.
رئیس بخش پشتیبانی فعالیتهای دینی و قرآنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: به نظر من برخی پیشنهادات مطرح شده در این جلسه در کمترین زمان ممکن میتواند اجرایی شود، به عنوان مثال عضویت معاون فرهنگی ـ دانشجویی وزارت علوم در کمیسیونهای آموزش عمومی و تبلیغ و ترویج امری شدنی است و با یک رایزنی قابل حل است، اما اخذ بودجهها معمولاً زمانبر است و نیاز به نزدیک سازی ذهنها دارد.
امید به وصول نتیجه تا پایان سال
جعفرپور در ادامه در مورد اینکه پیشبینیمیکند تا چه زمانی این پیشنهادات به نتیجه برسد، بیان کرد: امیدواریم تا پایان سال مسائل مربوط بحثهای بودجهای که در این نشست مطرح شد به نتیجه برسد.
جشنواره بیست و نهم در تراز بالایی برگزار شد
وی همچنین در مورد ارزیابیاش از برگزاری بیست و نهمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور، گفت: در چند دوره اخیر این جشنواره حضور داشتهام، احساس من این است که این دوره به لحاظ برگزاری انسجام مطلوبی داشت و اهتمام کل استان برای برگزاری این جشنواره به خوبی دیده میشد.
رئیس اداره قرآن و عترت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: به نظر میرسد که جشنواره در تراز بالایی برگزار شد و تراز خوبی رعایت شده بود، تا جایی که دیده شد اعتراضات در پایینترین سطح خود بود و مشخص بود که در داوریها، طراحی سؤال و ... دقت لازم در نظر گرفته شده بود.