تدبر در آموزه‌های قرآنی راه غنی‌سازی و هویتمندتر شدن تفکرات بسیجی است

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان‌غربی، امین رستم‌زاده، معاون فرهنگی جهاد‌دانشگاهی آذربایجان‌ غربی در جلسه شورای فرهنگی واحد با تبریک هفته بسیج گفت: هویت نهادهای انقلابی از جمله بسیج نشأت گرفته از بینش و بصیرت قرآنی است.

وی ادامه داد: چون علت تعالی و برکت از مفاهیم قرآنی نشأت می‌گیرد لذا تدبر و تأمل در آموزه‌های قرآنی نیز تنها راه هویتمندتر شدن و غنی شدن محتوای چنین تفکری برای رسیدن به سعادت است.

این مدرس دانشگاه گفت: فرهنگ بسیجی و جهادی جزو ارزشمندترین سرمایه‌های نظام هستند و اگر به درستی اهمیت و وزنشان هرچه بیشتر و با بصیرت‌تر برای خود متولیان فرهنگی بصورت علمی ملموس نشود بدون مطالعه و پژوهش قطعاً در ایفای دین و تداوم پویا و پایایی واقعی آن به وظیفه خود عمل نکرده و در مقابل خون پاک شهیدان که واژه به واژه وصیتنامه آنان با ادبیات منحصر به فرد مالامال از آموزه‌های اندیشه‌‌های قرآنی است مسئول هستیم چراکه آشنایی با انسانی که با اعتقاد و بصیرت راه سعادت را پیموده و قبل از نائل شدن به این توفیق جوهره اندیشه‌ای خود را با هر ادبیاتی و زاویه‌ای به تقریر آورده واقعاً بهترین منبع است که نه قابل بازسازی و نه قابل دست یافتن دوباره است لذا باید روی این مهم نیز در بحث فرهنگی و گسترش فرهنگ جهادی و بسیجی برنامه داشته باشیم.

وی مردمی بودن، ولایی بودن، قرآنی بودن و علمی و معقول بودن را از شاخصه‌های تداوم و پویایی و غنای تفکر جهادی و بسیجی ذکر کرد و گفت: دشمنان هنوز در حل معادله انقلاب در ذهنشان درمانده‌اند و راهبردهای علمی خود را بر روی منفک کردن یکی از مؤلفه‌ها همه‌ساله اساس‌بندی می‌کنند.

رستم زاده افزود: به‌عنوان مثال وحشت و هراسی که دشمن از ولایت‌مدار بودن مردم دارد آن‌ها را در برنامه‌ریزی برای طراحی‌های خرابکارانه بعدی مأیوس نگه‌داشته و در اولین گام درصدد رمزگشایی برای راه حل‌های ایجاد خدشه بر این علقه متعالی از مردم هستند که خود نیز می‌دانند و دریافته‌اند که موضوع بحثی ریشه‌ای و جوهری در بصیرت و اعتقاد مردم  نهفته است و به این راحتی قادر به ایجاد خدشه به آن نیستند.

این دانشجوی دکتری حقوق خصوصی اضافه کرد: داشتن روحیه جهادی و بسیجی این واهمه را در دل اندیشه دشمن هر چه بیشتر می‌کند و آن‌ها را ناامید از راهبردهای شومی که در ذهشان برای مردم این سرزمین طراحی کرده‌اند می‌کند.

رستم‌زاده ادامه داد: برای نهادینه کردن فرهنگ جهاد و بسیج واژه‌های متجانس با آن باید در ابتدا فرهنگ شهادت و شهیدان و تاریخ این نهادهای انقلابی و دفاع مقدس را که در بستر آن‌ها چنین نهادهایی رویش کرده‌اند به درستی و متفاوت با گفتمان‌ها در اندیشه جوان بصیرت‌دهی کرد.

بسیج اندیشه زلال دست یازیدن به متعالی‌ترین آرمان‌ها است

این مدرس دانشگاه گفت: امام خمینی(ره) با آن همه کرامات به مقام بسیجیان غبطه می‌خورد و این عمل  نشان از اهمیت این عنوان و جایگاه دارد که مستلزم نهادینه کردن این فرهنگ به شکلی علمی و حرفه‌ای با مطالعاتی از منظر علوم مختلف دینی جامعه شناسی، روا‌ن‌شناسی، فرهنگی و اقتصادی در قلب جوانان دارد که این اعتقاد قلبی یقینا با بصیرت توأم می‌شود.

عضو گروه حقوق جهاددانشگاهی با اشاره به اینکه نهادها انقلابی از جمله جهاد دانشگاهی و بسیج همگی موتورهای توسعه دستاوردهای مختلف کشور به شکلی منحصر به‌فرد در عرصه‌های متفاوت هستند، افزود: نگاهی علمی، صیانت و حراست از هویت آن‌ها برای تداوم کیفی آن‌ها بسیار ضروری و پر اهمیت است.

وی گفت: هویت جهادی و بسیجی جوهر موضوع را متأثر و هدف قرارداده و سبب انقلابی در استفاده از ابزار نیل به تعالی و توسعه با کم‌ترین امکانات و داشته‌‌‌ها در سریع‌ترین زمان با کیفی‌‌ترین نتایج است.

این استادحقوق گفت: تفکرات منتسب به نهادهای انقلابی ویترین الگومند اندیشه‌های یک جامعه است لذا باید در باروری و جامعیت آن برنامه و نقشه راهبردی نیاز سنجی شده تدوین و برنامه عملیاتی داشته باشد.

وی ادامه داد: همه مردم با فرهنگ بسیجی و جهادی نفس کشیده و برای اعتلای کشورمان به‌عنوان پرچم‌دار واقعی مسلمانان در دنیا که یک‌تنه در عرصه‌های مختلف رودروی ابر قدرت‌ها و زورگویان ایستاده از هیچ تلاش حمایت و صبر جهاد و مقابله‌ای دریغ نمی‌کنند که همگی در روحیه و اعتقادات آنان نهفته است.

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی آذربایجان‌غربی در پایان افزود: وقتی ذهن جوان امروز با فضای فکری آن مقطع و با ابزارهای متناسب و راهبردهای برنامه‌ریزی شده علمی، اصولی وپژوهشی شده مانوس شود با بینش واقعی‌تر و ریشه‌ای تر این فرهنگ‌ها مبدل به سرمایه‌ای تمام نشدنی در عرصه‌های علمی، اقتصادی کارآفرینی، ایده آفرینی، عمرانی و امنیتی برای توسعه و تعالی آتی کشور با بنیه‌ای علمی و جوان می‌شود.