مسلمانان كامبوجی؛ مظهر تلاش برای تبيين ارزش‌های اسلامی
به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) به نقل از The American Muslims، زمانی كه از كامبوج صحبت می‌شود، اولين چيزی كه در ذهن مردم تداعی می‌شود، تاريخ اين كشور است كه در آن نمونه‌های زيادی از نسل‌كشی و جنگ‌های داخلی و خارجی ديده می‌شود. در واقع بسياری اين كشور را با گروه خمرهای سرخ كه عامل بسياری از نسل‌كشی‌ها وجنايات در اين كشور است، می‌شناسند.
همچنين در اين كشور معابد بودايی، بت‌ها، ساختمان‌های قديمی متعلق به راهبان به وفور يافت می‌شود اما يكی از نكاتی كه درباره اين كشور چندان مورد توجه ديگران قرار نمی‌گيرد، اين است كه با وجود تمامی اين تفكرات نادرستی كه در مورد اين كشور وجود دارد، بيش از پنج درصد از مردم اين كشور را مسلمانان تشكيل می‌دهند.
مسلمانان كامبوج به طور عمده از بين مردم جنوب اين كشور و همچنين تعدادی از اعضای گروه خمرهای سرخ و بيشتر آنان از بوميان اين كشور هستند.
عمده‌ترين و مهم‌ترين گروه مسلمانان در اين كشور با نام گروه چم شناخته می‌‌شوند. اعضای اين گروه مسلمان بيشتر از اعقاب تاجران مسلمان مالزيايی و يا اندونزيايی هستند كه به اين كشور مهاجرت كرده‌اند.
پيش از حادثه نسل‌كشی كه در اين كشور اتفاق افتاد، در كامبوج بيش از 350000 مسلمان زندگی می‌كردند اما پس از اين حادثه و بر اساس برآوردهای انجام‌شده، بيش از نيمی از مسلمانان اين كشور كشته و يا آواره شدند.
در هر روستای مسلمان نشين اين كشور نهادی وجود دارد كه به منظور مطالعه درباره آموز‌ه‌های اسلامی و قرآنی به وجود آمده است. در اين نهاد‌ها درباره آيات قرآنی، احاديث معصومين(ع) و شريعت اسلام مورد بررسی قرار می‌گيرد. همچنين مساجد بزرگی در اين كشور وجود دارند كه به منظور برگزاری اجتماعات و جشن‌های مذهبی مسلمانان از آنها استفاده می‌شود.
مشاغل مسلمانان اين كشور ماهی‌گيری، تجارت و بافندگی است.
برای مسلمانان اين كشور زندگی در سه چيز خلاصه شده است، قرآن، شريعت اسلام و نماز. جوانان اين كشور اوقات فراغت خود را صرف مطالعه درباره اسلام می‌كنند كه در اين زمينه از علما و ائمه جماعات كمك می‌گيرند. هر امام جماعت به طور متوسط دارای 30 تا 40 شاگرد است.
پس از آن كه در اين كشور خمرهای سرخ قدرت را به دست گرفتند، زندگی برای مسلمانان اين كشور بسيار سخت شد، بسياری از مسلمانان اعدام شدند و فعاليت‌های مذهبی و اسلامی در اين كشور ممنوع شد، به همين دليل بسياری دوران حيات اسلام را در اين كشور تمام‌ شده، پنداشتند اما اكنون مسلمانان كامبوج آن مشكلات را پشت سر گذاشته‌اند و به آهستگی در زمينه آموزش و گسترش اسلام در حال پيشرفت هستند. با وجودی كه خمرهای سرخ هنوز هم تهديدی برای امنيت مسلمانان محسوب می‌شوند ولی مسلمانان خداوند را پناهگاهی قوی برای خود می‌دانند.