دموكراسی و مردم‌سالاری مورد نظر قرآن/6
مديرعامل ايرنا: «السابقون السابقون» قرآن، ملاك انتخاب مردم در انتخابات باشد
جلال فياضی، مديرعامل خبرگزاری ايرنا در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) با اشاره به نزديكی انتخابات مجلس، به بررسی حقوق سياسی ملت، مردم‌سالاری و دموكراسی مورد نظر قرآن پرداخت و گفت: اگر از منظر قرآن، به موضوع مردم‌سالاری دينی بنگريم، اولين نكته حائز اهميت، اصل دخالت مردم بر سرنوشتشان است كه مورد تآييد قرآن قرار گرفته است.
وی اضافه كرد: در آيه «ان الله لايغير ما بقوم حتی يغيروا ما بانفسهم» بر آن تأكيد دارد كه سرنوشت هيچ ملتی را تغيير نمی‌دهد، مگر اينكه خود تغيير دهند.
فياضی، تأكيد كرد: نكته ديگری كه در قرآن بدان توجه شده، آن است كه اين دخالت و حضور، در چارچوب اصول و مطالب دينی و برای تحقق حاكميت الله بر زمين و ارزش‌های الهی در كشور اتفاق می‌افتد.
مديرعامل ايرنا خاطرنشان كرد: جمهوری اسلامی، يكی از مترقی‌ترين مدل‌های دموكراسی را به جهان عرضه می‌كند كه آن مردم‌سالاری دينی است و در برابر ليبرال دموكراسی و سوسيال دموكراسی قرار گرفته است؛ جمهوری اسلامی، دموكراسی دينی‌ای را عرضه می‌كند كه در آن، مردم بر سرنوشت خود در چارچوب حاكميت ارزش‌ها و مبانی دينی دخالت دارند.
اين فعال و مسئول مطبوعاتی ادامه داد: اين يكی از مهمترين نكاتی است كه در نظام جمهوری اسلامی ايران برگرفته از قرآن كريم، در چارچوب انتخابات و دخالت مردم در تعيين سرنوشت‌شان و در مهندسی سياسی جمهوری اسلامی مورد توجه قانونگذار، براساس رهنمودهای حضرت امام قرار گرفته است.
فياضی در بخش ديگر سخنان خود به بررسی الگوی انتخابی مردم در انتخاب نمايندگان پرداخت و گفت: مردم برای انتخاب نمايندگان خود، در وهله اول بايستی به تدين و پايبندی نماينده به آموزه‌ها و مبانی دينی توجه داشته باشد. قطعاً يك نماينده پايبند به مبانی دينی، نماينده‌ای است كه خدمتگذاری بيشتری به مردم خواهد داشت و كمتر به دنبال منافع شخصی خواهد بود.
وی گفت: از آنجا كه رأی مردم برای نمايندگان نوعی حق‌الناس است و در تعاليم دينی ما اين موضوع تكليف سنگينی بر دوش مردم می‌گذارد، لذا در وهله اول، مردم بايد به تدين كانديداها توجه كنند و در ديگر مقام، توجه به سوابق انقلابی كانديداها داشته باشند و افرادی را انتخاب كنند كه به تعبير قرآن «السابقون السابقون» هستند و در حركت‌های انقلابی مردم را همراهی كرده و در كنار آنان بوده‌اند.
مديرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی معتقد است: اين نمايندگان بايد مردم را در دفاع مقدس و حركت‌های بزرگ انقلابی همراهی كرده و آنان را تنها نگذاشته باشند؛ لذا انقلابی‌بودن و پايبندی به اصول و مبانی اسلامی شرط مهمی است كه بايد مورد توجه قرار گيرد.
فياضی عنوان كرد: حسن شهرت در منطقه، ديگر مسئله مهمی است كه بايستی مورد توجه مردم قرار گيرد؛ مردم بايستی مشهورترين افراد به تدين و اعتماد را انتخاب كنند. اينها نكاتی است كه بيشتر جنبه اعتقادی و اخلاقی دارد.
مديرعامل ايرنا بر ان باور است كه برای نمايندگی مردم، اعتقاد و تدين شرطی لازم است ولی كافی ست؛ شرط كافی آنست كه دارای تخصص، كارآمدی و توانمندی لازم برای ايفای نقش نمايندگی باشد و هم از نظر علمی و هم تجربی دارای توانمندی و كارآمدی‌های لازم باشد.
وی ادامه داد: نمايندگی مجلس، دو وظيفه قانونگذاری و نظارت بر اجرای قوانين كشور را بر عهده دارد و نمايندگان مردم بايد علاوه بر تعهد و پايبندی‌های اعتقادی و اخلاقی، تخصص و كارآمدی و تجربه لازم را برای ايفای نقش نمايندگی داشته باشد.
فياضی در بخش پايانی سخنان خود نقش انتخابات را در تحقق فرهنگ قرآنی جامعه مورد بررسی قرار داد و بيان كرد: صرف انتخابات، نمی‌تواند در اين خصوص نقشی ايفا كند، ولی نوع انتخاب مردم و گرايش آنان می‌تواند در جهت گسترش فرهنگ قرآنی يا رفع مظلوميت فرهنگ قرآنی مؤثر باشد.
مديرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی تأكيد كرد: اگر نمايندگان منتخب مردم، نمايندگانی معتقد به گسترش فرهنگ قرآنی باشند، قطعا اين اعتقاد در مصوبات آنان درمجلس و قوانينی كه وضع می‌كنند، نمود می‌يابد و در نهايت مسئولين اجرايی كشور، موظف به گسترش فرهنگ قرآنی كشور می‌شوند.
فياضی خطاب به مردم توصيه كرد: اگر گرايش مردم به سمت نمايندگان كم‌توجه به گسترش فرهنگ قرآنی باشد، قطعًا تأثير منفی را در كشور از نظر دينی به همراه خواهد داشت و ما اميدواريم مردم ما نمايندگانی معتقد به مبانی اسلامی و معتقد به گسترش فرهنگ دينی را انتخاب كنند تا مجلس آينده تلاش بيشتری در اين زمينه داشته باشد.