کد خبر: ۲۴۸۷۰۸۶
تاریخ: ۰۸ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۴:۳۲
تعدد مذاهب، نعمت و فرقهگرايی نقمت است
گروه بينالملل: رئيس مجلس اعلای اسلامی عراق، ضمن سخنانی در همايش بينالمللی وحدت اسلامی در تهران گفت: تعدد مذاهب به معنی تعدد ديدگاهها و غنای انديشه است، اما آنگاه كه به فرقهگرايی و تقدسگرايی مذهبی بينجامد خطری برای جامعه تلقی میشود.
به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، حجتالاسلاموالمسلمين سيدعمار الحكيم، رئيس مجلس اعلای اسلامی عراق، ضمن حضور در همايش بينالمللی وحدت اسلامی در تهران، امروز، 8 بهمنماه، به ايراد سخنانی پرداخت و از جمهوری اسلامی ايران و تلاشهای امام خمينی(ره) و پس از ايشان حضرت امام خامنهای برای ايجاد وحدت اسلامی تشكر كرد.
سيدعمار الحكيم در ادامه ميلاد پيامبر گرامی اسلام و نوه ايشان حضرت امام جعفر صادق(ع) را تبريك و تهنيت گفت و افزود: رسول خدا(ص) الگوی ما در همه افعال و اقدامات از جمله وحدت است و ما تابع خط مشی اصلاحی ايشان هستيم، زيرا نبی مكرم اسلام بزرگترين مصلح تاريخ هستند.
وی در ادامه سخنان خود درباره تعدادی از ويژگیهای پيامبر گرامی اسلام سخن گفت و تصريح كرد: پيامبر گرامی اسلام برای عبادت و خلوت با خدا به غار حراء میرفتند؛ چنان كه گويی مصلحان بشری بايد در مظلوميت و تنهايی به راه خود ادامه دهند.
الحكيم اظهار داشت: از ديگر ويژگیهای پيامبر(ص) مسئوليتپذيری بیمانند ايشان بود كه همه ما بايد آن را الگويی برای خود قرار دهيم و به اين ميزان از مسئوليتپذيری اقتدا كنيم.
وی خاطرنشان كرد: حضرت محمد(ص) برای پيش بردن برنامه اصلاحی خود به قلب صحرا وارد شد و از همان جا تطبيق و عملی كردن الگوی اصلاحی خويش را آغاز كردند.
سيدعمار الحكيم گفت: تدريجی و با صبر و حوصله به اصلاح جامعه پرداختن را بايد از پيامبر اسلام بياموزيم چنان كه ايشان اينگونه پيش رفتند كه در نهايت به "الفتح المبين" رسيدند و دولت اسلامی تشكيل دادند.
رئيس مجلس اعلای اسلامی عراق در ادامه سخنان خود غلبه بر موانعی كه دشمنان بر سر راه قرار میدادند، كلگرايی و تعامل با همه انديشههای موجود از جمله اديان گذشته، بخشش و عفو همه افراد دشمن پس از پيروزی را از ديگر ويژگیهای نبی مكرم اسلام دانستند كه ما بايد به آنها اقتدا كنيم و آنها را سرمشق خود قرار دهيم.
وی افزود: امروزه تلاشهای ايجاد تفرقه و فتنه در ميان مسلمانان افزايش يافته و دشمنان از هر جهت ما را با فتنههای زيادی رودرو ساختهاند.
الحكيم درباره تعدد مذهبی و وحدت اسلامی گفت: تعدد مذاهب نعمتی الهی است كه باعث آشناشدن افراد و گروهها با هم میشود در حالی كه فرقهگرايی و تمسك به طايفه خاص نقمتی است كه در برابر تعدد كاركرد دارد.
وی اضافه كرد: تعدد و تكثر مذاهب به معنی تعدد و تكثر ديدگاهها و سرشار بودن فضای فكری و انديشهای در جامعه است و خطر آنگاه ظاهر میشود كه اين تعدد به طايفهگرايی همراه با تقدسگرايی مذهبی همراه شود و آنگاه كه اين تعدد دليلی برای تمسك به فرقهگرايی باشد به خطری برای جامعه تبديل میشود.
حجتالاسلاموالمسليمن سيدعمار الحكيم تصريح كرد: افرادی كه بيشترين تمسك به فرقهگرايی را دارند دورترين افراد از آموزههای دينی و دين هستند و در حقيقت فرقهگرايی دلايل سياسی دارد و هيچ دليل مذهبی ندارد.
الحكيم به بيداری اسلامی اشاره كرد و گفت: بيداری اسلامی ناشی از اين اعتقاد است كه دين اسلام میتواند پاسخی به همه احتياجات بدهد و همه مشكلات جوامع را رفع كند.
وی در پايان اظهار داشت: سوريه در دو سال گذشته شاهد مشكلات و بحرانهايی بوده است و همچنين در بحرين، عراق و ديگر كشورهای اسلامی مشكلات فراوانی وجود دارند كه تنها راه حل آنها وحدت اسلامی و ايجاد راه حلهای داخلی است و راه حلهای بيگانگان نمیتواند مشكلات عراق را حل كند؛ فلسطين نيز مسئله محوری و اصلی مسلمانان خواهد ماند و به حول و قوه الهی پيروزی و ظفر در راه است.