جامعه قرآنی، بصيرت؛ رسالت‌ها و آسيب‌ها/
لازمه هدايتگری جامعه قرآنی التزام به اصل ولايت‌فقيه است
حجت‌الاسلام‌ والمسلمين محمد موحدی‌نژاد، مشاور حجت‌الاسلام محسن قرائتی در سازمان نهضت سوادآموزی در گفت‌وگو با خبرگزاری بين‌المللی قرآن (ايكنا)، نقش جامعه قرآنی در تحولات سياسی و اجتماعی كشور را تأثيرگذار دانست و اظهار كرد: از باب اينكه سياست، همانند ديانت است و همچنين محور دين ما قرآن خواهد بود بنابراين جامعه قرآنی نقش محوری در ارتباط با مسائل سياسی می‌تواند داشته باشد.
مديرعامل مؤسسه ترويج فرهنگ قرآنی ضمن بيان اين موضوع كه جامعه قرآنی نقش محوری بر ارتباط با مسائل سياسی دارد، گفت: اگر قرآن محور اصلی فعاليت‌های جامعه قرار گيرد، بالطبع جامعه قرآنی خواهيم داشت و براساس آن آيات قرآن را مبنای حركت خود قرار می‌دهيم.
اين پژوهشگر قرآنی در رابطه با شاخصه‌های جامعه قرآنی با بصيرت و هدايت‌گر بيان كرد: جامعه قرآنی هدايت‌‌گر، انس با قرآن و توسل به اهل بيت(ع) را در دستور كار قرار می‌دهد و در راستای آن از مسائل انحرافی محفوظ خواهد ماند و براين اساس انس با قرآن و عمل به معانی آن شكل می‌گيرد.
اين كارشناس قرآنی در ادامه واسطه جدايی جامعه از قرآن را معنی واژه جامعه قرآنی سكولار و بی تفاوت به سياست دانست و مطرح كرد: جامعه قرآنی سكولار و بی تفاوت به سياست، همچون واسطه جدايی جامعه از قرآن است كه همواره بايد به دنبال ضوابطی معين و مشخص باشيم تا اين از اتفاق اين روند جلوگيری شود.
حجت‌الاسلام موحدی‌نژاد ضمن بيان اين موضوع كه تعيين ضوابطی سازنده موجب جلوگيری از جامعه قرآنی سكولار می‌شود، گفت: جامعه قرآنی يا همان حاملان قرآن، بهترين گروهی هستند كه با تمسك به قرآن و اهل بيت(ع) به روشنگری امت می‌افزايند.
وی خواستار الگو قرار دادن اصحاب قرآنی در جامعه جهت توسعه فعاليت‌های قرآنی و همچنين احساس مسئوليت به ولايت‌پذيری شد و افزود: اصحاب قرآنی نقش پر رنگی در پيدايش جامعه قرآنی دارند به همين منظور لازم است تا حاملان قرآن يا اصحاب قرآنی الگوی ديگر عموم مردم جامعه قرار گيرند تا فعاليت‌های قرآنی توسعه يابد.
مشاور حجت‌الاسلام محسن قرائتی در سازمان نهضت سوادآموزی در ادامه به احساس ولايت‌پذيری ميان مردم جامعه و همچنين سهم جامعه قرآنی در اين راستا، اشاره و تصريح كرد: اصحاب قرآنی در هر مكان نقش ويژه‌ای در جامعه دارند و اگر همان مقدار كه درك از مفاهيم قرآن دارند نيز به ولايت‌پذيری احساس مسئوليت داشته باشند كه همواره وجود دارد، جامعه قرآنی با هدايت‌گری را در پی خواهيم داشت.
حجت‌الاسلام موحدی‌نژاد در پايان در پاسخ به اين موضوع كه حافظان و قاريان قرآن در تاريخ اسلام تا چه اندازه در پيروی از دستورات ولايت زمان خويش مصمم بوده‌اند، گفت: انس با قرآن وسيله خوبی برای پيروی از دستورات ولايت زمان خويش است اما همه سهم ولايت‌پذيری نيست بلكه اصحاب قرآنی بايد با توجه به مفاهيم قرآن، تفسير قرآن، تدبر در قرآن، توكل به خداوند و توسل به اهل بيت(ع) در اين راه قدم بردارند.