به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری ارزیابی عملکرد بیست و دومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران صبح امروز، چهارشنبه 5 آذرماه، با حضور برزین ضرغامی در ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران برگزار شد.
دبیر اجرایی بیست و دومین دوره هفته کتاب در این نشست گفت: در این دوره تلاش کردیم به آنچه گفته بودیم، پایبند باشیم و به وعدههایمان عمل کنیم. در این دوره ادارهکل ارشاد استان تهران امور اجرایی هفته کتاب را برعهده داشت و وزارت ارشاد در هفته کتاب هماهنگکننده بود و قرار نبود کار اجرایی انجام دهد، بلکه باید نهادهایی را شناسایی و حمایتهای لازم را انجام میداد.
وی افزود: فعالیتهایی هفته کتاب از 24 آبانماه آغاز شد و سیاست ما این بوده که ورود نهادهایی را که تاکنون در رابطه با کتاب کاری انجام نداده بودند، به عرصه کتاب فراهم کنیم، که با انجام مذاکراتی این امر محقق شد.
ضرغامی ادامه داد: از جمله این نهادها که برای اولین بار حضور داشتند، دانشگاه آزاد اسلامی بود که کتاب سال دانشجویی را برگزار کرد، کتاب سال محیط زیست توسط سازمان محیط زیست اجرا شد، وزارت جهاد کشاورزی نیز کتاب سال این حوزه را راهاندازی کرد و وزارت بهداشت نیز کارهای مهمی در زمینه کتاب انجام داد و از کتابهای برگزیده حوزه سلامت تقدیر کرد و وزارت ورزش و جوانان نیز اقداماتی را در این راستا انجام دادند.
وی با اشاره به ویژگیهای هفته کتاب بیان کرد: یکی از ویژگیهای هفته کتاب این بود که در حوزه نهادهای غیردولتی برنامههایی انجام شد و بیش از 100 نهاد غیردولتی طی فراخوانی برنامههای خود در حوزه کتاب را ارسال کردند و از میان آنها از 10 نهاد غیردولتی به صورت نمادین تجلیل شد.
مدیرکل ارشاد استان تهران تصریح کرد: چنین حرکتهایی برای بسترسازی حضور نهادهای غیردولتی در برنامههای هفته کتاب، باید تقویت شود و خودکفا بودن و استمرار آنها از ویژگیهای این حرکت مردمی است. همچنین انجمن نویسندگان کتابهای کودک و نوجوان نیز جشنواره کتابهای خانگی را برگزار کردند که یکی از شاخصها و امتیازات هفته کتاب بود.
ضرغامی با اشاره به حضور فعال استانها در برنامههای هفته کتاب گفت: استانها امسال تلاشهای زیادی کردند تا برنامههای هفته کتاب در سال جاری پررنگتر از سالهای قبل باشد و هر استان از کسانی که در حوزه کتاب، آثار شاخصی منتشر کرده بودند، تجلیل کردند که این برنامه حرکت خوبی برای نویسندگان و ناشران محلی بود و سبب تشویق آنها در نگارش و ترجمه آثار شد.
وی ادامه داد: هر سال ناشران نشستهایی را برگزار میکردند که امسال نیز این نشست برگزار شد. و منجر به تشکیل کارگروه سه جانبه از نمایندگان وزارت ارشاد، شهرداری تهران و اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران شد تا کمی به حوزه نشر شود.
دبیر اجرایی ستاد هفته کتاب در ادامه بیان کرد: صدا و سیما نیز امسال پوشش خبری از برنامههای هفته کتاب داشت که سه برنامه «مناظره» در رابطه با سرانه مطالعه، «امروز، دیروز، فردا» و پایش از جمله اینها بود و به حوزه کتاب اختصاص یافت.
وی یادآور شد: برنامههای بیست و دومین دوره هفته کتاب با هدف ترویج کتاب و کتابخوانی در سال جاری نیز همانند سالهای گذشته برگزار شد و امیدواریم در سالهای آتی این برنامه به ترویج بیشتر کتاب و کتابخوانی و همگانی کردن این موضوع بینجامد.
گفتنی است، در ادامه این نشست خبری رسانهها نظرات و پیشنهادهای خود در رابطه با کیفی شدن هر چه بهتر برنامههای هفته کتاب در سالهای آتی بیان کردند.