حجت‌الاسلام ثقفی:
اخلاق اسلامی، توصیه‌ای نیست/ ضرورت احیای سنت‌های ایرانی اسلامی

حجت‌الاسلام والمسلمین ثقفی، جامعه شناس دینی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، به تبیین دلایل گسترش فحاشی و ناسزاگویی و ورود آن به روابط دوستانه و ارتباطات کلامی معمول بین فردی پرداخت و گفت: انسان امروز در جهان خشونت به سر می‌برد و همین امر نیز بر گسترش روند ناسزاگویی تأثیر گذاشته است.

وی ارتباطات خشونت‌آمیز بین کشورها، جنگ و خونریزی، نزاع مسئولان با یکدیگر، فیلم‌ها و سریال‌های ترسناک و خشن، بازی‌های رایانه‌ای نامناسب و غیراخلاقی را از جمله عواملی دانست که در شکل دهی شخصیت افراد تأثیرگذار است.

حجت‌الاسلام ثقفی مجموع عوامل یاد شده را بر تغییر رفتار و کنش‌های افراد جامعه مؤثر خواند و گفت: حتی روابط بین‌المللی ایران با سایر کشورها و نتایج اقتصادی که بر جای می‌گذارد نیز در این مسیر نقش تعیین کننده‌ای دارد و سبب نارضایتی و گله‌مندی و سپس ظهور افرادی عصبانی می‌شود که بروز کوچکترین مشکلی سبب فحاشی و ناسزاگویی آنان می‌شود.

دولتمردان مواظب باشند

این جامعه شناس دینی نوع ارتباط دولتمردان با یکدیگر را نیز در جامعه حائز اهمیت خواند و گفت: افرادی که در سال‌های اولیه انقلاب در کنار هم قرار داشتند امروز مخالف یکدیگر شده‌اند، به یکدیگر تهمت می‌زنند، انتقام گیری می‌کنند و این بداخلاقی‌ها بر روابط افراد جامعه نیز تأثیر می‌گذارد.

وی با بیان اینکه فحاشی امروز قبح خود را از دست داده و پرده‌دری صورت گرفته است تصریح کرد: اخلاق عمومی حاکم بر جامعه امروز فحاشی را قبیح نمی‌شمارد و بازخوردهای رفتاری سایرین را به دنبال ندارد.

حجت‌الاسلام ثقفی ایجاد زمینه‌هایی برای ارتباطات عاطفی و صمیمانه بین فردی را در تصیحیح این روال مؤثر ارزیابی کرد و گفت: فرهنگ ایرانی اسلامی بر صله رحم و دیدار آشنایان و اقوام تأکید دارد، این دور هم بودن می‌تواند سبب دلگرمی و نزدیک شدن قلوب با یکدیگر شود.

تقویت محبت در خانواد‌ه‌ها

وی بر ضرورت احیای سنت‌های ایرانی اسلامی در خانواده‌ها تأکید و تصریح کرد: در جمع‌های خانوادگی و دوستانه محبت تقویت می‌شود و افراد از ناآرامی و عصیان به دور می‌مانند. تکرار چنین شرایطی سبب تلطیف روحیه افراد می‌شود.

وی با بیان اینکه اخلاق اسلامی توصیه‌ای نیست بلکه باید در عمل در وجود افراد نهادینه شود گفت: ایجاد زمینه‌هایی همچون فضاهای شاد و مفرح، ورزشی و گردشی، محیط‌های سالم خانوادگی می‌تواند به صورت عملی از اضطراب‌ها و عصبانیت‌ها بکاهد و سبب گسترش اخلاق اسلامی و رأفت و عطوفت بین افراد شود.