فرهاد عباسی خبر داد:
کتابخانه ۲۰ هزار جلدی حدیث ایجاد می‌شود/ تولید ۵۰ مقاله تخصصی حدیثی

حجت‌الاسلام والمسلمین فرهاد عباسی، رئیس مرکز تخصصی علوم حدیث حوزه در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) با اشاره فعالیت‌های این مرکز گفت: این مرکز در سال 1382 در سطح دو حوزه راه‌اندازی شد و هدف اصلی در راه‌اندازی این مرکز، نیاز حوزه علمیه به جریان مجتهد‌پروری در عرصه حدیث بود که رهبر معظم انقلاب اسلامی و مراجع معظم همواره بر آن تاکید کرده‌اند.

برگزاری 12 دوره آموزشی

وی افزود: تاکنون 12 دوره پذیرش شده است و از سال 87 تاکنون نیز در سطح سه پذیرش داشته‌ایم و بعد از فارغ‌التحصیلی نیز مدرک سطح دو و سه ارایه می‌دهیم.

عباسی تصریح کرد: این مرکز تنها مرکز حدیثی تخصصی در کشور است که به توسعه دانش‌های مرتبط می‌پردازد و حدودا 45 واحد تخصصی در سطح دو و 60 واحد تخصصی در سطح سه به دانش‌پژوهان ارایه می‌شود.

وی از برگزاری دوره‌های آموزش کوتاه مدت حدیثی در طول تحصیل و تابستان‌ برای طلاب و متقاضیان به عنوان یکی دیگر از برنامه‌های این مرکز خبر داد و اظهار کرد: یکی از دوره‌های طراحی شده در این مرکز برگزاری کلاس‌های آموزشی معارف نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه با رویکرد حدیثی است.

وی بیان کرد: سطح چهار این مرکز در چند گرایش در حال برنامه‌ریزی و طراحی است و با نهایی شدن آن، اطلاع‌رسانی خواهد شد.

ایجاد 5 گروه پژوهشی

عباسی تصریح کرد: تاکنون 5 گروه پژوهشی در مرکز ایجاد کرده‌ایم که اعضای آن نیز از میان فارغ‌التحصیلان و دانش‌پژوهان مرکز حدیث هستند و از میان افراد برتر گزینش شده‌اند.

تولید 50 مقاله

وی ادامه داد: با برگزاری جلسات متعدد ودوره‌های گوناگون حدیث‌پژوهی تاکنون 50 مقاله توسط همین گروه‌ها تولید شده است که ده مقاله آن به چاپ رسیده، ده مقاله در آستانه چاپ است و مابقی مقالات نیز در مرحله نقد و ارزیابی قرار دارند.

رئیس مرکز تخصصی حدیث حوزه علمیه بیان کرد: مجله حدیث حوزه از دیگر فعالیت‌های این مرکز است که تاکنون 7 شماره آن چاپ شده و مجوز نشر از ارشاد و حوزه علمیه گرفته و در آینده نیز رتبه علمی دریافت خواهد کرد.

وی افزود: دایرکرن کتابخانه  حدیثی از دیگر فعالیت‌های مرکز تخصصی حدیث است که مراحل پایانی خود را سپری می‌کند و این کتابخانه در رده بین‌المللی طراحی شده و قرار خواهد گرفت.

کتابخانه 20 هزار جلدی

وی ادامه داد: تاکنون هشت هزار جلد کتاب برای تجهیز این کتابخانه تهیه شده است و در مجموع به 20 هزار جلد خواهد رسید.

عباسی طراحی سایت تخصصی حدیثی همچنین ایجاد 15 وبلاگ تخصصی از سوی دانش‌پژوهان و طلاب را از دیگر کارهای صورت گرفته در این مرکز برشمرد.

برنامه‌های خانوادگی

وی برگزاری برنامه‌های آموزشی برای خانواده‌های طلاب را یکی دیگر از کارهای کمتر صورت گرفته عنوان کرد و گفت: قرآن و حدیث به عنوان دو منبع اصلی در استخراج احکام و قوانین دینی نقش مهمی در تقویت سبک زندگی اسلامی در جامعه دارد و آشناسازی خانواده‌ها نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.