شماره‌های ۱۱ و ۱۲ فصلنامه علوم انسانی اسلامی منتشر شد

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، شماره جدید فصلنامه پژوهش‌های علوم انسانی اسلامی(صدرا) منتشر شد. شماره‌ یازده و دوازدهم فصلنامه پژوهش‌های علوم انسانی اسلامی با مدیرمسئولی حجت‌الاسلام رضا غلامی در ۴۶۰ صفحه به بازار نشر روانه شده است.
پرونده‌ اصلی این شماره در خصوص «تمدن‌سازی نوین اسلامی» است. مرکز پژوهش‌های علوم انسانی اسلامی صدرا در پی آن بوده است که با تمرکز بر موضوع تمدن نوین اسلامی و پرداختن به جایگاه علوم انسانی اسلامی، ظرفیت‌‌های عظیم فرهنگ و تمدن اسلامی- ایرانی را بررسی کرده و افق‌های امیدبخش موجود در این عرصه را ترسیم نماید.
در این پرونده صاحب‌نظران و اندیشمندان حوزه و دانشگاه با تاکید بر جایگاه مقولاتی همچون وحی و حکمت الهی، فقه تمدن‌ساز، مهدویت و انتظار، فطرت و معنویت به الزامات و بایسته‌ها و نرم‌افزارها و سخت‌افزارهای مورد نیاز تمدن نوین اسلامی پرداخته و نیم نگاهی هم به فترت‌ها و رخوت‌های تمدن‌های دیگر و به ویژه تمدن غرب داشته‌اند.
در این پرونده علاوه بر گفت‌وگوی غلامرضا اعوانی با عنوان «ما نمی‌خواهیم تمدنی خارج از وحی و حکمت الهی تاسیس کنیم»، مطالب حجت‌الاسلام احمد مبلغی با عنوان «تمدن سازی؛ فقهی که هست، فقهی که باید باشد»، حجت‌الاسلام عبدالحمید واسطی با عنوان «سیستم‌های تمدن‌ساز، روندساز هستند نه تابع روندها»، محسن الویری با عنوان «پیروی از سیره اهل بیت(ع)»، اصغر طاهرزاده با عنوان «شکل گیری تمدن نوین اسلامی، کابوس مادی‌ترین تمدن تاریخ» و میزگرد تحقق سبک زندگی اسلامی ایرانی، ضرورتی گریزناپذیر در نیل به تمدن اسلامی با حضور حسن بنیانیان و علی احمدی تدوین شده است.
از موضوعات مهم دیگر این شماره، مباحث دومین کنگره‌ بین‌المللی علوم انسانی است. سخنرانی‌های سه‌گانه علامه جوادی آملی یکی از سرفصل‌های درخشان این شماره است. این مباحث در اولین و دومین نشست تخصصی علوم انسانی اسلامی و اختتامیه‌ کنگره‌ دوم ایراد شده است.
همچنین در این قسمت سخنرانی علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی و مطالب سه صاحب‌نظر برگزیده جایزه‌ جهانی علوم انسانی اسلامی و برخی مباحث دیگر مرتبط با کنگره‌ دوم را می‌توان ملاحظه کرد.
مشروح مطالب این پرونده عبارت است از «انقلاب اسلامی در مسیر تمدن‌سازی نوین اسلامی» به قلم مصطفی ملکوتیان، «بایسته‌های مهندسی یک تمدن» اثر حجت‌الاسلام مصطفی جمالی، «نرم‌افزارها و سخت‌افزارهای تمدن نوین اسلامی» اثر ابراهیم ابراهیمی، «تمدن در اندیشه‌های شهید صدر» اثر محمدحسین جمشیدی، «بایسته‌های تمدن اسلامی در اندیشه شهید مطهری» به قلم سیدجواد حسینی، «ظلم و ستم، قتلگاه تمدن‌ها در طول تاریخ بررسی اندیشه‌های علامه جعفری در باب طلوع و افول تمدن» مهدی جمشیدی،‌«تمدن، جوششی درونی است نه امری وارداتی بررسی تفکر مالک بن نبی در باب تمدن اسلامی» اثر کامیار صداقت ثمرحسینی و «تمدن غرب، اثبات خود را در نفی دیگران جستجو می‌کند؛ بررسی ضرورت نگاه تمدنی به انقلاب اسلامی» به قلم ابوذر مظاهری.
پرونده‌ سوم شامل اولین هم‌اندیشی بین‌المللی علوم انسانی اسلامی در بیروت است و در پرونده‌ چهارم قسمت دوم و سوم مناظره‌ مکتوب پایا و سوزنچی، در باب امکان یا امتناع علمی گنجانده شده است.