خلیلی:
ارتقای حوزه پژوهشی از برنامه‎های اولویت‌دار جهاد دانشگاهی چهارمحال و بختیاری است

به گزارش خبرگزاری بین‎المللی قرآن(ایکنا) از چهارمحال و بختیاری، وحید خلیلی اردلی، سرپرست جهاد دانشگاهی چهارمحال و بختیاری امروز، 28 بهمن‎ماه در نشست استاندار با مسئولان جهاد دانشگاهی استان، استفاده از دانش‌های نوین و کاربردی پژوهشگاه معتبر رویان در زمینه پزشکی و سلامت به‌ویژه تمهید مقدمات راه‌اندازی «بانک خون بندناف نوزاد» در چهارمحال و بختیاری را از مهم‌ترین اولویت‌های پژوهشی در جهاد دانشگاهی استان برشمرد.

وی اظهار کرد: جهاد دانشگاهی چهارمحال و بختیاری برای توسعه و ارتقای کمی و کیفی حوزه پژوهشی، برنامه‌های جدید و جدی را جزء دستور کارهای اولویت‌دار خود قرار داده است.

خلیلی اردلی افزود: ورود به حوزه کشت و فراوری گیاهان دارویی، ارائه خدمات متنوع در حوزه برق و رایانه، تکمیل ساختمان سلامت‌کده طب سنتی، گسترش آموزش‌های کوتاه‌مدت برای مردم و کارکنان دستگاه‌های اجرایی چهارمحال و بختیاری نیز در آینده‌ای نزدیک از سوی جهاد دانشگاهی استان، پیگیری و اجرایی می‌شود.

سرپرست جهاد دانشگاهی استان رونق «مرکز تخصصی افکارسنجی» را به‌عنوان یکی دیگر از برنامه‌های مهم و اولویت‌دار مسئولان جهاد دانشگاهی استان دانست.

وی استفاده از دانش‌های نوین و بهره‌برداری از این علوم پیشرفته را باعث دستیابی به موفقیت‌های فراوان علمی، تحقیقی و پژوهشی دانست و تأکید کرد: یک محصول مربوط به جهاد دانشگاهی کشور در حوزه انرژی‌های نو و خورشیدی، با عنوان «پکیج روشنایی خورشیدی قابل حمل و سبک» به منظور بهره‌مندی در چهارمحال و بختیاری، به استاندار معرفی شد.

خلیلی اردلی افزود: تأمین روشنایی آسان و ارزان عشایر، روستائیان، باغداران، دامداران،‌ پرورش‌دهندگان شیلات و تولیدکنندگان، همیشه با مشکلاتی مواجه بوده که پژوهشگران یکی از جهادهای دانشگاهی کشور، برق مورد نیاز آن‌ها را با استفاده از انرژی خورشیدی در یک بسته سبک و قابل حمل، تأمین کرده و اکنون در چهارمحال و بختیاری نیز قابل عرضه است.

وی به رعایت موارد فنی در ساخت این پکیج‌ها قابلیت شارژ سلول‌های آن در مواقع ابری اشاره و تصریح کرد: «پکیج روشنایی خورشیدی قابل حمل و سبک»، محصول مخترعان و تولیدکنندگان جهاد دانشگاهی و نمادی از تبدیل ایده به محصول از سوی جوانان و دانشمندان ایرانی است.

سرپرست جهاد دانشگاهی استان چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: جهادگران دانشگاهی کشور، این فناوری ساده، اما پرکاربرد را، به‌عنوان بسته حمایتی عشایر، روستائیان، باغداران، دامداران،‌ پرورش دهندگان شیلات و تولیدکنندگان داخلی، محسوب کرده‌اند.

وی در ادامه راه‌اندازی بانک خون بند ناف نوزاد در چهارمحال و بختیاری را یکی از آرزوها و خواسته‌های دیرینه مردم و مسئولان استان اعلام و اظهار کرد: سال‌هاست که مردم استان، برای ذخیره خون نوزاد خود به استان‌های همجوار مراجعه می‌کنند.

خلیلی اردلی افزود: با راه‌اندازی «بانک خون بند ناف نوزاد» در چهارمحال و بختیاری، زمینه ارائه این خدمت نوین به مردم استان و جلوگیری از مراجعه آنان به نقاط دیگر کشور و استان‌های همجوار، فراهم می‌شود.

وی همچنین، بیان کرد: مسئولان دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال و بختیاری نیز همکاری مطلوبی در زمینه راه‌اندازی بانک خون بند ناف نوزادبا جهاد دانشگاهی این استان دارند.