اهم اخبار اردیبهشت ۹۳؛
تفکیک منابع و مصارف قرض‌الحسنه بانک‌ها/ تأکید بر ضرورت ایجاد بانک بین‌المللی اسلامی

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، مهمترین رویدادهای اقتصادی اردیبهشت 93 در ادامه می‌آید:

زمان اتحاد بازارهای مالی اسلامی فرا رسیده است

به گفته صالح‌آبادی، زمان آن فرا رسیده است تا متخصصان و کارشاسنان مسلمان به صورت یکپارچه متحد شوند تا سیستم مالی اسلامی بر اساس تجربیات یکدیگر را ساماندهی و مشکلات پیش رو را برطرف کنند تا بتوانیم بدنه قانونی واحدی را برای بازارهای اسلامی تشکیل دهیم.

بررسی نرخ سود تسهیلات بانکی در شورای پول و اعتبار

به گفته سیف، بانک مرکزی به حکم وظیفه قانونی خود تحولات بازار پول را زیر نظر دارد و هرگونه اقدام غیر متعارف که نظم بازار را مخدوش کند، با واکنش جدی این بانک مواجه خواهد شد.

ضرورت ایجاد بانک بین‌المللی اسلامی بر مبنای موازین دقیق شرعی

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی اظهار کرد: جهان اسلام باید بتواند بانک بین‌المللی اسلامی را بر مبنای موازین دقیق شرعی و ابتکارات برخاسته از فقه اسلامی ایجاد کند.

تشکیل سازمان مقابله با مفاسد اقتصادی موازی‌کاری نیست

احمد توکلی در پاسخ به سوال ایکنا درباره ضرورت تأسیس سازمان مقابله با مفاسد اقتصادی گفت: تجربه موفق دیگر کشورها در زمینه مقابله با فساد سازمان‌یافته، بیانگر این است که ایجاد این مرکز موازی‌کاری با دیگر نهادها نیست.

تصمیم درستی که با شیوه‌ای غلط در حال اجراست

به گفته خوش‌چهره، تصمیم بانک مرکزی در خصوص کاهش نرخ سود را می‌توان ناشی از تصمیم غلطی دانست که در دولت گذشته در زمینه افزایش بی‌رویه نرخ سود بانکی اعمال شد و دولت فعلی علی‌رغم تشخیص درست موضوع، با روشی غلط در پی تصحیح این امر است.

تدوین «ساز و کار بانکداری اسلامی» به عنوان منبع درسی مالیه و بانکداری اسلامی

کتاب «ساز و کار بانکداری اسلامی» به قلم محمد‌جواد توکلی، توسط انتشارات جامعه‌المصطفی العالمیه(ص) منتشر شد.

تفکیک منابع و مصارف قرض‌الحسنه بانک‌ها و موسسات اعتباری

بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در بخشنامه‌ای، ضوابط اجرایی بند «الف ماده ۸۶» قانون برنامه پنج‌ساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران را به شبکه بانکی کشور اعلام کرد.

افزایش سود بانکی به ساختار اقتصادی کشور ضربه می‌زند

به گفته زمانیان‌دهکردی، پرداختن سود بالا برای سپرده‌گذاری باعث می‌شود تا مردم به جای استفاده از سرمایه خود در فعالیت‌های تولیدی، به سمت سپرده‌گذاری بروند و این مسئله ممکن است برای جمع شدن سود در دست عده‌ای مناسب باشد اما به ساختار اقتصادی کشور ضربه می‌زند.

سوء‌استفاده بانک‌ها از عقود اسلامی جامعه را به سمت معاملات ربوی سوق می‌دهد

عضو هیئت علمی دانشگاه مفید قم گفت: بانک‌ها با اعمال ماده و تبصره ‌عقود مشارکتی را به مبادله‌ای تبدیل می‌کنند و سود بیشتری می‌برند، این مسئله سبب خواهد شد تا جامعه دچار معاملات ربوی شود.

تعیین دستوری نرخ سود، منوط به وجود شرایط بحرانی در اقتصاد است

عضو شورای فقهی بانک مرکزی تأکید کرد: نباید با اقدامات دستوری در روند طبیعی بازار خلل ایجاد کرد، اقدامات دستوری در تعیین نرخ سود و قیمت‌گذاری در بازار در شرایط بحرانی مثل انحصار و اهتکار جایز خواهد بود.