رشید جعفرپور، رئیس بخش پشتیبانی فعالیتهای دینی و قرآنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به آغاز شدن مرحله منطقهای سیامین دوره جشنواره قرآنی این وزارتخانه، گفت: این بخش از جشنواره در دهه آخر اردیبهشت ماه برگزار میشود.
میزبانی پنج دانشگاه از مرحله منطقهای
وی افزود: در مرحله منطقهای پنج دانشگاه به عنوان میزبان در نظر گرفته شده است که عبارت از دانشگاه یزد، دانشگاه شهید بهشتی تهران، دانشگاه شهید باهنر کرمان، دانشگاه گلستان و دانشگاه لرستان است.
برگزاری مرحله کشوری بعد از ماه مبارک رمضان
جعفرپور در مورد زمان برگزاری مرحله کشوری سیامین دوره جشنواره قرآن و عترت وزارت علوم نیز بیان کرد: با توجه به اینکه ماه مبارک رمضان با تیرماه همزمان شده است، تلاش خواهیم داشت تا مرحله کشوری این جشنواره را بعد از پایان ماه مبارک رمضان که به احتمال زیاد اواخر تیرماه خواهد بود، برگزار کنیم.
رئیس بخش پشتیبانی فعالیتهای دینی و قرآنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری همچنین در مورد میزبان سیامین جشنواره قرآنی وزارت علوم در مرحله کشوری یادآور شد: دانشگاه کردستان به عنوان میزبان این دوره از مسابقات در نظر گرفته شده است که امیدواریم میزبانی مناسبی از این رقابتها داشته باشند.
حضور مطلوب دانشجویان در جشنواره سیام
وی در ادامه از حضور مطلوب دانشجویان در سیامین دوره جشنواره قرآن و عترت وزارت علوم خبر داد و گفت: برای این حضور مطلوب که به نسبت ادوار گذشته بسیار بیشتر بوده است دلایل مختلفی را میتوان برشمرد که انجام تلبغیات مناسب تنها یکی از آنها بوده است.
فعالیتهای قرآنی ظرفیت جذب تمامی دانشجویان را دارد
جعفرپور با تأکید بر اینکه ظرفیت فعالیتهای قرآنی به حدی است که توان جذب دانشجویان تمامی رشتهها را دارد، یادآور شد: علاوه بر تبلیغات مناسب میتوان به درگیر کردن دانشجویان اکثر رشتههای دانشگاهی در این دوره از مسابقات به عنوان یکی دیگر از دلایل مطلوب بودن تعداد شرکت کنندگان اشاره کرد.
تعریف 40 حوزه برای حضور بیشتر دانشجویان در جشنواره
رئیس بخش پشتیبانی فعالیتهای دینی و قرآنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بیان کرد: از سوی دیگر حوزههای مشارکت را در این دوره از مسابقات اضافه کردهایم قبلا شرکت کنندگان تنها در دو بخش قرائت و حفظ حضور یافتند اما در سالهای اخیر بالغ بر 40 حوزه برای حضور دانشجویان در جشنواره در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه حوزه قرآن و عترت تنها مختص به دانشجویان تخصصی این رشتهها نیست، گفت: به اعتقاد من دانشجویان تمامی رشتهها باید با استفاده از تنوع رشتهها به نوعی درگیر در جشنواره قرآنی وزارت علوم شوند.
حمایت از برپایی کرسیهای تلاوت
جعفرپور در پایان در مورد کرسیهای تلاوت قرآن کریم در دانشگاهها در سال 94، اظهار کرد: در سال جدید فعالیت ما در حوزه کرسیهای تلاوت قرآن کریم در حد حمایت از برپایی این برنامهها خواهد بود، علاوه بر خود وزارت علوم، نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاهها و نیز بسیج دانشجویی در این زمینه فعالیتهایی دارند.
یادآور میشود سیامین جشنواره قرآن و عترت وزارت علوم در مراحل استانی، منطقهای و کشوری برگزار میشود که مرحله مقدماتی این دوره از مسابقات در اواخر سال 93 برگزار شد.