محجوب اعلام کرد:
تربیت ۵۰ حافظ کل قرآن توسط دارالقرآن خانه کارگر طی سال 93/ گلایه از نحوه توزیع بودجه قرآنی

 به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، طه محجوب، مدیر اجرایی دارالقرآن خانه کارگر در نشست خبری که امروز، 25 فروردین در خانه کارگر برگزار شد طی ارائه گزارشی از فعالیت‌های سال 93 گفت: مجموعه آموزشی قرآنی کارگران کشور در سال گذشته به حدود 15 هزار نفر آموزش داده است که از این موارد 10 هزار نفر آموزش غیرحضوری را(روخوانی، حفظ و مفاهیم قرآن) دیدند که از این تعداد هزار و 500 نفر نخبه قرآنی شناخته شدند.

وی ادامه داد: آموزش‌های هزار و 500 نفر از نخبگان، آموزش 500 نفر در کل کشور در بخش آموزش پیش‌دبستانی، آموزش‌های حضوری عمومی برای سه هزار نفر که برای تعداد هزار نفر با همکاری سازمان اوقاف و امور خیریه به صورت کارگاهی برگزار شد. همچنین در سال 93، 200 استاد در 10 شعبه با دارالقرآن خانه کارگر همکاری داشتند.

گلایه از توزیع غلط بودجه‌های قرآنی/ جمعیتی 40 میلیونی و 7 میلیون بودجه!

محجوب در بخشی از این نشست تأکید کرد: متأسفانه، طی سال‌های اخیر بودجه فعالیت‌های قرآن و عترت جامعه کارگری تنها 7 میلیون تومان بوده است که این مبلغ در قبال جمعیت بیش از 40 میلیونی این قشر جامعه بیشتر شبیه به یک شوخی از سوی مسئولین ذیربط است.

محجوب ضمن انتقاد از توزیع بودجه‌های قرآنی گفت: طی سال‌های اخیر، بودجه‌های قرآنی سلیقه‌ای پرداخت شده است. وزارت ارشاد به تعهداتش عمل نکرده است. این توزیع منجر شده تا بسیاری از فعالیت‌های قرآنی یا زمین بماند و یا با کیفیت و کمیت پایین انجام شود. مسابقات قرآنی کارگرانی که توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هر سال برگزار می‌شد، سال پیش به واسطه عدم توجه و پرداخت بودجه برگزار نشد. متأسفانه مسئولان به این حوزه کم‌توجهی می‌کنند و این در حالی است که بزرگترین جمعیت کشور از قشر زحمتکش کارگر است.

برگزاری اختتامیه «سعی» در هفته آینده

وی به آغاز جشنواره «سعی» در سال 93 اشاره کرد و افزود: امسال اختتامیه این جشنواره را در هفته کارگر خواهیم داشت که وزرای کار و ارشاد در آن حضور خواهند داشت و در یکی از ورزشگاه‌های تهران برگزار می‌شود.

برگزاری جشن فارغ‌التحصیلان نخبگان

وی افزود: در بحث کیفی، در سال گذشته جشن فارغ‌التحصیلان نخبگان را داشتیم که شاهد آن بودیم که 300 مربی ما فارغ التحصیل شدند. به 10 هزار نفر از علاقه‌مندان آموزش داده شد که از این تعداد هشت هزار نفر در حوزه حفظ قرآن حضور داشته و از این تعداد 50 نفر موفق به حفظ کامل کلام الله مجید شدند.

وی تصریح کرد: طی سال 93، دارالقرآن خانه کارگر 50 نابینا را در سیستم آموزشی غیر حضوری قرار داده بود. همچنین 15 نفر از خارج از کشور شرکت‌کننده در این دوره‌های آموزشی بوده‌اند که 10 نفر حضور مداوم در این دوره‌ها داشتند. ما رکورد کوتاه‌ترین زمان آموزش‌های حفظ غیر حضوری را در کشور داریم که یکی از این حافظان از استان خوزستان، موفق شد کل قرآن را در مدت هفت ماه حفظ کند.

محجوب ادامه داد: در سال گذشته، توانستیم با آموزش و پرورش تفاهم‌نامه‌هایی را درباره آموزش در مراکز پیش‌دبستانی داشته باشیم. برگزاری اولین کنفرانس علمی ویژه مربیان را با حضور سه استاد قرآنی برگزار کردیم. همچنین راه‌اندازی اولین صندوق قرض الحسنه جامعه قرآنی را در برنامه سال گذشته داشتیم.

برنامه‌های قرآنی جامعه کارگری در سال 94

محجوب به برنامه‌های سال 94 اشاره کرد و افزود: برگزاری دومین دوره جشنواره «سعی» برای کارگران و خانواده‌های آنان با پیش‌بینی شرکت یک میلیون نفر و سه هزار نفر غیر ایرانی است که تلاش می‌کنیم که اتحادیه کارگری بین‌المللی را برای این جشنواره سهیم کنیم.

وی با اشاره به راه‌اندازی سایت www.ketabequran.ir ادامه داد: ارائه خدمات ویژه در موضوعات قرآنی، ساخت اولین برنامه قرآنی کارگری در صدا و سیما، برنامه‌ریزی جهت آموزش 150 هزار نفر در سراسر کشور، آموزش 100 هزار نفر در کارخانجات و 50 هزار نفر در آموزش‌های عمومی که 40 هزار نفر به صورت غیر حضوری خواهد بود، هفت هزار نفر نخبگان هستند و سه هزار مهد قرآن در دستور کار داریم.

مدیر اجرایی دارالقرآن خانه کارگر ادامه داد: راه‌اندازی طرح آموزشی برای کودکان، پیرو فرمایش مقام معظم رهبری طبق سند تحول آموزش و پرورش، راه‌اندازی طرح آموزش‌های عمومی و تخصصی نهج البلاغه برای کارگران و خانواده‌های آنان در سراسر کشور به  صورت حضوری و غیر حضوری از دیگر برنامه‌های دارالقرآن خانه کارگر است.

آموزش قرآن کریم به زندانیان

وی افزود: طرحی برای آموزش قرآن زندانیان با سازمان زندان‌ها خواهیم داشت که وجود آمار سه میلیون زندانی و 100 هزار مشتاق برای حفظ قرآن کریم از آمارهای قابل توجه است.

وی خاطرنشان کرد: داشتن برنامه‌های قرآنی برای تمام سنین در سراسر کشور و حتی خارج از کشور، ترویج سبک زندگی اسلامی در بخش برنامه‌های توسعه‌ای و کیفی، راه‌اندازی هزار دارالقرآن در کارخانجات با کمک انجمن‌های اسلامی که شامل 100 هزار نفر می‌شود، راه‌اندازی 30 مهد کودک قرآنی برای فرزندان کارگر در سراسر کشور، راه‌اندازی معاونت امور بین‌الملل با همکاری سازمان تبلیغات اسلامی (طراحی مسابقات بین‌المللی قرآن کریم در سطح کمی و کیفی، برنامه‌های آموزشی ایرانی‌های خارج از کشور)، راه‌اندازی حداقل 10 شعبه جدید دارالقرآن خانه کارگر از دیگر برنامه‌های سال 94 است.

پیاده‌سازی سیستم سنجش عملکرد مؤسسات قرآنی

وی به بخش کیفی برنامه‌های سال جدید اشاره کرد و گفت: اجرای Iso IWA2 به عنوان تنها فرآیند استانداردسازی مراکز آموزشی در دنیا، راه‌اندازی اولین سامانه آموزشی مؤسسات قرآنی، راه‌اندازی سیستم MIS مدیریت اطلاعات، پیاده‌سازی سیستم سنجش عملکرد موسسات قرآنی و پیاده‌سازی سیستم مدیریت زنجیره تأمین در مؤسسات قرآنی از جمله برنامه‌های سال 94 است.