به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری رئیس بنیاد بینالمللی علوم وحیانی اسراء با حضور حجتالاسلام والمسلمین مرتضی جوادی آملی، رئیس بنیاد علوم وحیانی اسراء، حجتالاسلام علی روحالهی، معاون تحقیقاتی پژوهشگاه معارف و مصطفی امرایی، مدیر نشریه اسراء امروز، 14 اردیبهشتماه در خبرگزاری اسراء برگزار شد.
در ابتدای این جلسه حجتالاسلام جوادی آملی ضمن تسلیت سالروز وفات حضرت زینب(س) در سخنانی اظهار کرد: این اولین برنامهای است که در تهران برگزار میشود و خوشحال هستم که این اتفاق در خبرگزاری (اسراء) برگزار میشود که از امروز به صورت جدی کار خود را آغاز خواهد کرد. در این خبرگزاری سعی میشود مدرسه فکری اشاعه داده شود که مبانی کاری آن اشاعه تفکرات آیتالله جوادی آملی است.
وی افزود: این روزها در آستانه برگزاری بیستوهشتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب هستیم؛ رویدادی که از آن به عنوان بزرگترین اتفاق فرهنگی کشور نام برده میشود و ما نیز در آن حضور خواهیم داشت. این مرکز همچون سالهای گذشته در سالن 7 غرفه 13 دایر است و علاقهمندان قادر هستند کتابهای مورد نظر خود را از این محل دریافت کنند.
عرضه 16 عنوان کتاب در نمایشگاه کتاب
رئیس بنیاد بینالمللی علوم وحیانی اسراء ادامه داد: در نمایشگاه این دوره از 16 عنوان کتاب که در قالب 40 جلد تهیه شده رونمایی میشود. این کتابها همگی تالیفات آیتالله جوادی آملی هستند. در تمامی این آثار به نوعی اندیشههای آیتالله آملی بیان شده است؛ همچنین بخش اول رساله آملی در این نمایشگاه ارائه خواهد شد. در ضمن درباره این خبرگزاری که امروز آغاز فعالیت رسمی آن است باید بگویم فعالیت آن همچون دیگر خبرگزاریهای رسمی نیست، بلکه هر فردی که به این حوزه علاقهمند است میتواند یک پایگاه فکری برای این خبرگزاری باشد، همچنین این خبرگزاری فعلاً به 3 زبان فارسی، عربی و انگلیسی فعالیت خواهد کرد.
در ادامه این جلسه، حجتالاسلام روحالهی بیان کرد: پژوهشگاه معارف زیر نظر بنیاد بینالمللی علوم وحیانی اسراء فعالیت میکند. فعالیتهای آن نیز در قالب 5 پژوهشکده و یک مرکز انجام میشود. این پژوهشگاه همچون بنیاد و خبرگزاری، مهمترین رسالت پژوهشگاه معارف، تبلیغ و اشاعه تفکرات آیتالله جوادی آملی است؛ این مرکز توانسته با عملکرد خود تا به امروز 175 کتاب در حوزه اندیشههای این عالم تنظیم کند.
این پژوهشگرعلوم دینی تصریح کرد: تلاش میکنیم با تلاشی که در این پژوهشگاه میشود تا 2 سال آینده 152 کتاب به تعداد قبلی اضافه کنیم. این اقدامات قدم ابتدایی ماست، چون 4 گام دیگر برای رسیدن به خواستهمان باقی مانده است.
در این مراسم بار دیگر حجتالاسلام مرتضی جوادی آملی تاکید کرد: بنیاد بینالمللی علوم وحیانی اسراء سابقهای 20 ساله در حوزه دینی و فرهنگ داراست، اما سال گذشته سال بسیار پُرافت و خیزی برای ما بود. دلیل این افت و خیز نیز این است که ما رسالت خود میدانیم که در حوزه مدرسه فکری آیتالله جوادی آملی بهتر کارکرد داشته باشیم، به ویژه اینکه دایره فکری وی بسیار گسترده است.
علوم وحیانی سرمنشأ همه علوم
وی به توضیح فوق اضافه کرد: همه علوم ریشه در علوم وحیانی دارد، حال میخواهد علوم مد نظر در حوزه عقل باشد یا در حوزه نقل. برای همین در مدرسه فکری آیتالله جوادی آملی هم به علم توجه میشود هم به نقل. این مسئله نیز به عقیده من یک فرصت است که باید به آن با دیده تعمق نگریست.
حجتالاسلام جوادی آملی در پایان تصریح کرد: دلیل اینکه برای این بنیاد نام علوم وحیانی را انتخاب کردهایم آن است که همه علوم ریشه در وحی دارند. برای همین است که عقل نه به عنوان منبع معرفت، بلکه به عنوان یک دلیل و منطق برای شناسایی است. با این توضیح ما نباید فکر کنیم که دو منبع معرفتی داریم، به همین دلیل علوم وحیانی همان تجمیع وحی و عقل است.