به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، شماره ۵۲ فصلنامه کوثر، مجله علمی، تخصصی در زمینه قرآن و قرآنپژوهی گروه علوم انسانی و الهیات منتشر شده است و در این شماره خود به مقالات متنوعی درحوزه مطالعات قرآنی پرداخته است.
در این شماره مطالبی با عناوین «شیوهٔ نو در اعراب القرآن» به قلم دکتر سیدرضا نجفی، «تبیین ماهیت و سنجش تزیین شیطان و تسویل نفس با تاکید بر نظریات علامه طباطبایی (قدس سره) و آیه الله جوادی آملی (حفظه الله)» نوشته علی قنبریان و احسان احمدیان، «فلسفه تکرار موضوعات مختلف در متن قرآن» نگاشته دلآرا نعمتیپیرعلی و صدیقه پروان، «بررسی روش تفسیر قرآن به عقل در تفسیر تسنیم» به قلم محمدعلی دولت، «معناشناسی ایمان و پاسخ قرآنی به شبهه امروزی آن» اثر فاطمه خداوردی، «اصول تبلیغی انبیاء علیهم السلام در قرآن» نوشته محمدعلی ملائی و «اهمیت نماز از منظر قرآن کریم و دلالتهای تربیتی آن» نگاشته سیدرضا موسوی، خداداد شمس الدینی را میخوانیم.
سیدرضا نجفی در مقاله «شیوه نو در اعراب القرآن» مینویسند: در این مقاله اشارهای کوتاه به اعراب در لغت و اصطلاح و نیز بررسی کتب اعراب القرآن و نیز ارایه شیوه نو اعراب القرآن در کتاب المستعان فی اعراب القرآن پرداخته شده است.»
علی قنبریان و احسان احمدیان در دیگر مقاله این فصلنامه مینویسند: در این مقاله به بحث درباره معنای تزیین شیطان، فلسفه وجود شیطان، راههای نفوذ شیطان در انسان و قلمروی آن، پیامدهای تزیین شیطان، راههای مقابله با تزیین شیطان با استفاده از آیات، روایات و نظر مفسران میپردازیم.
دلآرا نعمتیپیرعلی و صدیقه پروان در چکیده «فلسفه تکرار موضوعات مختلف در متن قرآن» نوشتهاند: نقد و بررسی و پاسخگوئی به آراء خاورشناسان در خصوص قرآن همواره یکی از دغدغههای قرآنپژوهان مسلمان بوده است. در اعتقاد مسلمانان، قرآن کریم الهی است و از حجیت کامل برخوردار است. اما مستشرقان در این خصوص و نیز درباره اسلوبهای قرآن کریم شبههایی را مطرح میکینند. شبهاتی همچون تصور پراکندگی و تکرار و ابهام متن قرآن؛ که معلول مراجعه ناقص و برداشتهای ناصیح از متن قرآن و عدم آشنایی با اسلوب بیانی و اهداف قرآن میباشد.
فصلنامه قرآنی کوثر با ۱۳۶ صفحه و به بهای ۳۵۰۰۰ ریال در اختیار علاقهمندان قرار گرفته است.