به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، در حاشیه برگزاری سی و دومین دوره مسابقات بین المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران، نشست «سبک زندگی قرآنی» با حضور حجت الاسلام والمسلمین محمد سعیدی، مدرس حوزه و دانشگاه، ساعت 18:30 در سالن شماره یک مسابقات(اجلاس سران) تشکیل شد.
وی با تأکید بر اینکه قرآن کتاب هدایت آسمانی و تأثیرگذار در تمامی دوران ها است، ادامه داد: قرآن کتابی است که تاریخ انقضا ندارد و در آیات و سخنانش در همه دوران تازگی دارد.
این کارشناس رادیو معارف اظهار کرد: سخنان اهل بیت(ع) نیز در کنار قرآن بنابر حدیث ثقلین هیچگاه بوی کهنگی نمی گیرند و همیشه برای همه دوران هستند.
وی با اشاره به اینکه برخی به دلیل بغض و عداوتی که با پیامبر(ص) داشتند معتقد بودند که قرآن را حضرت پیامبر(ص) سروده است، ادامه داد: چنانکه ابوجهل بارها پشت دیوار خانه پیامبر(ص) می ایستاد و آیاتی را که ایشان تلاوت می کردند گوش می دادند و چندین بار نیز توسط سعد ابی وقاص در هنگام انجام این کار دستگیر شد اما به دلیل لجاجت و حسادتی که با حضرت محمد(ص) داشت قرآن در او تأثیرگذار نبود.
سعیدی اضافه کرد: یکی دیگر از مواردی که موجب تأثیرگذار نبودن قرآن در وجود افراد می شود مال حرام و رزق حرام است چنانکه در از امام حسین(ع)آمده است « قد ملئت بطونکم من الحرام؛ شکم هاى شما از غذاهاى حرام پر شده است».
وی با تأکید بر اینکه در قرآن فنون و راه و روش هدایت و ضلالت بیان شده است، ادامه داد: براساس گفته قرآن شیطان سعی می کند تا اعمال زشت را زیبا جلوه دهد و لذا آدم هایی که نیز افعال زشت انجام می دهند اینگونه نیست که از انجام آن کارهای زشت لذت ببرند.
سعیدی با اشاره به اینکه قرآن علت طغیان و سرکشی انسان را طغیان می داند، اظهار کرد: بنابر فرمایش خداوند «کَلَّا إِنَّ الْإِنسَانَ لَیَطْغَى» لذا انسان باید همیشه خود را نسبت به خداوند فقیر و نیازمند ببیند تا دچار ضلالت و گمراهی نشود.
وی با تأکید بر اینکه شیطان با زینت دادن بدی ها انسان را به سمت ضلالت و گمراهی می کشاند، بیان کرد: لذا قرآن آمده است تا سطح بینش افراد را در تمام دوران ها و عصرها بالا ببرد تا از این طریق از گمراهی و ضلالت دور شوند.
سعیدی تصریح کرد: خداوند قرآن و عترت را برای ما قرار داده است تا با درخشندگی آنها هدایت شویم بنابراین حجم روشنی قرآن و اهل بیت موجب می شود تا تلنگری باشد بر ما بر اینکه راه گمراهی و ضلالت بسیار زیاد است و ما به بهره گیری از این نشانه ها ودرخشندگی ها از آنها پرهیز کنیم چنانکه آمده است «ان الحسین مصباح الهدی و سفینه النجاه».
وی اضافه کرد: راه نجات آن است که در قرآن و در سیره و احادیث پیامبر اکرم(ص) و اهل بیت(ع) بر آن تأکید شده است و نه آنچه ما فکر می کنیم چون قرآن کتاب هدایت است و راه هایی که به ذهن ما می رسد در خواب است چنانکه در حدیث آمده است «النَّاسِ نِیَامٌ فَإِذَا مَاتُوا انْتَبَهُوا؛ مردم در خوابند، چون بمیرند بیدار مى شوند».
سعیدی با تأکید بر اینکه باید بیاموزیم که خوبی ها و بدی های دنیا ماندنی و واقعی نیست بلکه گذراست، اضافه کرد: راه حل قرآن نیز در این زمینه این است که «إِذَا أَصَابَتْهُم مُّصِیبَةٌ قَالُواْ إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَیْهِ رَاجِعونَ».
وی تصریح کرد: بنابراین از راهکارهای قرآن برای بیان هدایت افراد بیان داستان و اقوام گذشته است. بنابر این قرآن بیان کننده هدایت برای انسان ها در تمامی زمینه های اخلاقی، احکام، اجتماعی و ... است.
سعیدی با تأکید بر اینکه باید سعی کنیم تا دچار غفلت نشویم، عنوان کرد: یکی از راه های نفوذ شیطان ایجاد غفلت در انسان است. همچنین شهوت و غضب دو اسلحه شیطان هستند و خداوند در مقابل آن برای انسان عقل را قرار داده است چون انسان هنگامی که دچار غضب و شهوت می شود عقلش زایل می شود. بنابراین توجه به قرآن و بهره گیری از نکات و آیات آن در تمام مراحل زندگی بر ما ضروری است.
یادآور می شود، سی و دومین مسابقات بین المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران که از جمعه 25 اردیبهشت ماه آغاز شده است تا اول خردادماه در سالن اجلاس سران میزبان علاقه مندان به قرآن است.