پری بارانی، کارگردان تئاتر در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) گفت: امسال با کارگردانی نمایش «آوازه خون، آوازخون» به نویسندگی محمد قاسمی که داستان آن در مورد یکی از نوادگان میرزا کوچک جنگلی است که قصد ازدواج با دختری به نام گلنار را دارد، اما روز عروسی آنها مصادف میشود با آغاز جنگ تحمیلی و...، در هجدهمین جشنواره ملی تئاتر «فتح خرمشهر» حضور دارم.
وی افزود: سه دوره است که در این جشنواره شرکت میکنم. در ادوار گذشته مسئولیت برگزاری جشنواره را اهواز به عهده داشت و از این دوره گویا قرار است مسئولیت اجرایی جشنواره را مسئولان در خرمشهر به عهده بگیرند و البته چند کار هم در آبادان اجرا شود که باید منتظر شد و دید آیا این دوره به نسبت ادوار گذشته میتواند همچنان کیفیت برگزاری جشنواره را حفظ کند یا خیر؟
بارانی تصریح کرد: به هر حال گروههای شرکتکننده بخش میهمان جشنواره نیز همچون بخش رقابتی آن با انگیزه بالایی در این جشنواره شرکت میکنند پس چه بهتر بود که تمهیداتی نیز اندیشیده میشد تا کار آنها هم در مقایسه با خودشان مورد ارزیابی قرار میگرفت؛ چرا که تمام امکانات زیرساختی جشنواره مهیاست و این میان تنها هماهنگی با هیئت داوران باقی میماند که این امکان وجود داشت علاوه بر ارزیابی بخش رقابتی دوستان کارشناس به تماشای آثار بخش میهمان نیز مینشستند.
برگزیده کارگردانی دوره پیشین جشنواره تئاتر «فتح خرمشهر» ادامه داد: حضور میهمانان خارجی در جشنواره در ارتقای کیفیت آثار نمایشی و جشنواره بسیار مؤثر است و اصلاً جشنواره ظرفیت بینالمللی شدن را داراست. اینکه چند مسئول خارجی به این جشنواره دعوت شدهاند بنا به خواست خود آنها بوده است، چرا که علاقهمند به تماشای آثار نمایشی ایرانی از نزدیک بودهاند.
وی در پایان تأکید کرد: با این وجود نباید این نکته را از نظر دور داشت که صرف بینالمللی شدن جشنواره کافی نیست، ما نیازمند تعامل سازنده فرهنگی و هنری با همه کشورهای جهان به ویژه کشورهای مسلمان در مورد موضوعات ارزشی هستیم به شرط آنکه بهترین آثار نمایشی این کشورها مورد رصد قرار گیرد و برای اجرا به ایران دعوت شوند.
یادآور میشود، هجدهمین جشنواره ملی تئاتر «فتح خرمشهر» 31 اردیبهشت تا 3 خرداد در خرمشهر و آبادان به دبیری همایون قنواتی برگزار خواهد شد.