آیت‌‌الله العظمی مکارم شیرازی:
حوزه واساتید محترم آن برای ایجاد تحول بپاخیزند

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی 3 خرداد در مراسم افتتاحیه مدرسه تخصصی فقه امام کاظم(ع) ضمن تبریک ولادت امام سجاد(ع) و اعیاد شعبانیه به اهداف تشکیل این مدرسه اشاره و تصریح کردند: هدف از تشکیل این مجلس افتتاح برنامه دوره تحصیلی فقه و اصول تخصصی است که انشاءالله بتوانیم برنامه ای را شروع کنیم که در حوزه تحولی در برنامه های فقه و اصول ایجاد شود و ان‌شاءلله اینچنین اقداماتی را به شهرستان‌ها نیز برسانیم.

آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی با اشاره به اهمیت علم و عالم افزود: امام صادق(ع) در روایتی فرمودند: «اذا کان یوم القیامة جمع الله عزّوجلّ الناس فى صعید واحد و وضعت الموازین فتُوزن دماءُ الشهداء مع مداد العلماء فیرجّح مدادُ العلماء على دماء الشهداء؛ چون روز قیامت شود، خداوند همگان را در یک زمین گرد آورد و ترازوها برپا شود، خون شهدا با مرکّب قلم علماء سنجیده می ‏شود و آنگاه مرکّب قلم دانشمندان بر خون شهدا برترى پیدا می‌کند».

وی با اشاره به اینکه مقام بالای شهید در اسلام بسیار بالاست و شهیدان زندگی جاوید دارند و میهمانان خداوند هستند ادامه داد: به شهدای کربلا، انقلاب، خانواده‌ها و قبور آن‌ها افتخار می کنیم اما آنچه برخون شهید برتری دارد مداد العلما است که دلائل گوناگونی برای آن ذکر کرده‌اند.

این مرجع تقلید گفت: نخستین دلیل آن این است که آنچه که سبب جاودانگی خون شهدا می شود، قلم های علماست؛ چراکه اگر عالمان دین قلم نزده و تاریخ را نمی نوشتند، امروز خون شهدا جایگاه امروزی را نداشت وحتی جریان عظیم کربلا برای کسی روشن نبود.

وی بیان کرد: از دلائل دیگر این است که قلم علما، افکار دشمنان را در هم می‌کوبد و دیگر آنکه شهدا بر قدرت جسمانی تکیه کرد ولی دانشمندان بر منطق تکیه می‌کنند.

آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی خطاب به جوانان حاضر در این جلسه اظهار کرد: قدر خود را بدانید که توانسته‌اید در این برنامه‌ها شرکت کنید و در مسیر علم و دانش حرکت کنید؛ زیرا دلیل سجده فرشته‌ها به حضرت آدم، علم و دانش بود و عظمت انسان در برابر فرشتگان به این خاطر است. 

وی با تأکید بر نیاز حوزه به تحول، تصریح کرد: امروز در حوزه بزرگ قم، قریب به 60 هزار نفر مشغول به تحصیل هستند که باید تحولات جدیدی را به دلیل نیازهای زمان در حوزه ایجاد کنیم.

وی اضافه کرد: شاید تمام حوزویان نتوانند در مسیر تحول قرار بگیرند اما می‌توان در درون این حوزه بزرگ، حوزه کوچکی ایجاد کرد و حداقل 5 هزار نفر را پرورش داد تا به تحول رسیده و علمایی همچون گذشته داشته باشیم.

آیت الله العظمی مکارم شیرازی با بیان اینکه ما می توانیم از میان طلاب جوان و فاضل، افراد مستعد را شناسایی کرده و بنابر استعداد، آنان را پرورش دهیم خاطرنشان کردند: باید استعدادها را کشف و طلاب را پرورش دادو هدف از راه اندازی این مدرسه، تربیت مجتهد مطلق است تا بتوانیم به اندازه سهم خود قدمی برای تحول در حوزه برداریم.

این مرجع تقلید گفتند: اسلام هیچ مسئله ای را بدون جواب نگذاشته و امروز مسائل مستحدثه بسیاری در عصر ماست که نیازمند به پاسخگویی از سوی حوزه است و فقه و اصول بر اساس منطق اهل بیت(ع) بسیار قوی است.

ایشان تصریح کردند: باید حوزه واساتید محترم آن بپا خواسته و تصمیم بگیرند که در دل حوزه بزرگ تحولی ایجاد وحوزه ای قوی را ایجاد کنند.

آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به ضرورت فراگیری زبان توسط مبلغان بیان داشتند: یکی از برنامه های این مدرسه آموزش زبان است و باید مبلغان متخصص در علوم و زبان تربیت کنیم تا در خارج از کشور به تبلیغ اسلام بپردازند.