به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، مراسم پاسداشت 175 غواص شهید عصر روز گذشته، دهم خردادماه به همت حوزه هنری، خبرگزاری فارس، فرهنگسرای اندیشه، سایت شاعران فارسیزبان و موسسه شهرستان ادب در سالن سوره حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی با حضور خانواده شهدای غواص و شاعران و اساتید و فعالان این عرصه برگزار شد.
علیرضا قزوه، مدیر مرکز آفرینشهای حوزه هنری در این مراسم گفت: در این مراسم ادای دین به مردانی است که مردترین مردها بودند و دستان بسته آنها نشان از اراده بزرگ و شکستناپذیری آنها دارد. چون اگر تسلیم میشدند، دست بسته معنی نداشت و این مردان با دست باز رفتند و راه شهادت را انتخاب کردند.
قزوه ادامه داد: شاید تلاش دشمن ما بر این بود که در روزهای آخر جنگ و ساعتهای اولیه آن، این خبر را بدهند که مردان بزرگ و فرماندهان توانمند ما را تحقیر کند که شما چنین شکستهایی داشتید.
مدیر مرکز آفرینشهای حوزه هنری عنوان کرد: ما چنین شکستهایی را در صدر اسلام هم دیدهایم و همیشه پیروزی در کنار شکست، تلخی در کنار شیرینی، این جنگها را رقم زده و در کنار کربلای 5 و والفجر 8 گاهی خیانتی که این نامردان داشتند سبب میشد که این صحنهها را رقم بزنند.
جواد کافی از همرزمان 175 شهید غواص در این مراسم با ذکر یاد و خاطره این شهدا گفت: چرا این شهدا در این برهه از زمان سر در آوردهاند؟ بعد از گذشت سالیان سال کمکم زمان انسان را با خودش میبرد، ولی الان این شهدا آمدهاند چه چیزی را به ما بگویند؟ حرف شهدا این است که ما مرد و مردانه رفتیم، حالا نوبت شماست، مبادا با حرف و عمل یا قدمتان باعث شوید زحمات ما به باد برود.
وی افزود: در سال 63 و در سن 14 سالگی وارد گروه تخریب امام رضا(ع) شدم شعار سپاه و بسیج بر انعطافپذیری بود که باید از توان جنگ در کوه، دشت و دریا برخوردار بودیم. در سال 65 بین ماههای مهر تا دی به ما مأموریت دادند تا آموزش غواصی برای عملیات کربلای 4 ببینیم. دو برادر در این آموزش با ما بودند. ما برای تمرین به داخل رودخانه رفتیم و بعد از تمرین در زمان برگشت چون آب رودخانه در تلاطم بود دو نفر از رزمندهها به زیر آب رفتند و به شهادت رسیدند، یکی از کسانی که شهید شد برادر کوچکتر بود و بعد از رسیدن ما به ساحل برادر بزرگتر جویای برادرش شد و به او خبر شهادتش را دادیم؛ تنها حرفی که زد این بود «خوش به حالش، با اینکه کوچکتر از من بود از من جلو زد» و رفت به کار خودش ادامه داد.
شعرخوانی شعرایی چون رضا اسماعیلی، فاطمه نانیزاد، محمدحسن جمشیدی، نفیسه سادات موسوی، بشری صاحبی، جواد شیخالاسلامی، مرضیه فرمانی، محسن کاویانی، میلاد عرفانپور، ساجده جبارپور ماسوله، سیداکبر میرجلیلی، فاطمه سادات مظلومی و امیرعلی اسماعیلی در وصف شهدای غواص از موضوعات این برنامه بود.