حجتالاسلام والمسلمین مهدی مقامی، عضو هیئت مدیره اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور و مدیرعامل مؤسسه تدبر در قرآن کریم و سیره مشهد در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با بیان اینکه طرح سراسری تربیت مربی تدبر در قرآن «اولوالألباب» برای اولینبار در سطح ملی برگزار میشود، گفت: این طرح با حمایت اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور و مؤسسه تدبر در قرآن و سیره مشهد، در تابستان جاری برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: پس از اعلام این طرح به مؤسسات قرآنی، تعداد بسیاری از مؤسسات اعلام آمادگی کردند اما شرایط ثبت نام را نداشتند و در این میان، 45 مؤسسه قرآنی ثبت نام کردهاند که همگی زیرمجموعه اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت هستند و اعتباری که برای این طرح درنظر گرفته شده است برای 10 منطقه است که در انتها پس از ارزیابی از تعداد 45 مؤسسه، 10 مؤسسه انتخاب شده است که در چند روز آینده اسامی این مؤسسات اعلام خواهد شد.
مقامی در ارتباط با طرح ملی «اولواالألباب» تصریح کرد: این طرح با رویکرد تربیت مربی تدبر در قرآن انجام میشود که هدف از این طرح گفتمانسازی و عمومیسازی مفاهیم قرآنی در جامعه قرآنی کشور است که در این راستا باید گفت که جامعه قرآنی باید گامی را در تدبر قرآن کریم بردارند و در فعالیتهای قرآنی خود این بخش را جای دهند که این طرح میتواند بسیار مؤثر و کارگشا در این امر باشد.
تربیت 250 مربی تدبر در قرآن
مدیرعامل مؤسسه تدبر در قرآن کریم و سیره با اشاره به اینکه در این طرح 250 مربی تربیت خواهند شد، تصریح کرد: در این طرح با تربیت مربیان و اساتید در حوزه تدبر، در مؤسسات و نهادهای مختلف موضوع تدبر پیگیری خواهد شد و این اساتید، تدبر در قرآن کریم را در استانها برای عموم مردم آموزش خواهند داد.
وی با بیان هدف اصلی این طرح، افزود: هدف اصلی در این طرح، خدمت به عامه مردم و قرآنیان است که این خدمت را از طریق تربیت نیروی انسانی پیش خواهیم برد، زیرا در برپایی دورههای آموزشی تدبر در کشور، نیاز به استاد است که برگزاری طرح ملی «اولواالألباب» برای زمینهسازی دورههای عمومی صورت میگیرد که این کار به نوعی با حمایت اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور و مؤسسه تدبر در قرآن انجام میشود.
مقامی به معیارهای مختلف در انتخاب مؤسسات قرآنی بهمنظور اجرای این طرح اشاره کرد و گفت: در ارزیابی مؤسسات قرآنی آماده اجرای این طرح محورهایی مانند بخش نرمافزاری و سختافزاری درنظر گرفته شده است که از سوی مجری طرح مورد بررسی قرار گرفت.
وی در ادامه با اشاره به اینکه در بخش سختافزاری، به امکانات و فضای کلاس آموزشی توجه شده است، بیان کرد: در بخش سختافزاری پس از تعیین فضای آموزشی مناسب در مؤسسه، به سابقه مؤسسه در برگزاری کلاسهایی در راستای تدبر و مفاهیم قرآن کریم توجه شده است که همواره بهعنوان دغدغه این مؤسسه باشد.
عضو هیئت مدیره اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور به معیار دیگری اشاره کرد و افزود: محور دیگر در جهت انتخاب مؤسسات برای این طرح، توانایی برگزاری این مؤسسات در برپایی جدی این دوره بهصورت آموزشی است که این مسئله مورد توجه قرار گرفت.
وی در ادامه تصریح کرد: مؤسسات متقاضی لازم است، توان جذب قرآنآموز(حائز شرایط) جهت شرکت در دوره را داشته باشند، همچنین امکان اسکان و پذیرایی 21 روز از استاد دوره، در سه مقطع 7 روزه را دارا باشند که در این راستا، تبلیغات، پذیرش، گزینش و کلاسبندی دوره با مؤسسه متقاضی خواهد بود.
وی به شرایط مخاطبان علاقهمند در این دوره اشاره کرد و افزود: اعتقاد و التزام عملی به نظام جمهوری اسلامی ایران و نظام ولایت فقیه، نداشتن سوءسابقه کیفری و اخلاقی، برخورداری از سلامت جسمانی و روانی، حداکثر سن 35 سال، اتمام سطح دو حوزه و یا اتمام دورههای ترجمه مفاهیم قرآن(وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یا سازمان تبلیغات اسلامی) و یا اتمام کارشناسی یکی از رشتههای الهیات از جمله شرایط حضور در این طرح برای علاقهمندان است.
مقامی با بیان اینکه علاقهمندان شرکت در این دورهها فرصت حضور را داشته باشند، گفت: افراد علاقهمند برای حضور در این طرح، دغدغه قرآن و تدبر در مفاهیم کلام وحی را داشته باشند و فرصت حضور در این دوره آموزشی را در برنامه خود قرار دهند و تنها بهعنوان سرگرمی و گذراندن تابستان به این طرح توجه نداشته باشند که بتوانند از صبح تا بعد از ظهر در این کلاسها حضور داشته و پس از پایان طرح نیز بهطور مستمر ادامه دهند.
128 ساعت آموزش
مجری طرح تربیت مربی تدبر در قرآن کریم افزود: این دوره آموزشی شامل 12 واحد آموزشی است که هر واحد آن 16 ساعت است و در مجموع 192 ساعت است که 8 واحد آن(128 ساعت) دروس تخصصی است و بهصورت حضوری آموزش داده میشود و 4 واحد آن(64 ساعت) دروس عمومی است که بهصورت غیرحضوری گذرانده خواهد شد.
مقامی گفت: عناوین تخصصی این دوره شامل چهار درس تخصصی با عناوین تدبر در قرآن 1 تا 4 است که در این دروس قرآنآموزان با روش و مهارت تدبر در قرآن و همچنین تدبرسه جزء پایانی قرآن آشنا میشوند.
وی افزود: شرکتکنندگان دوره علاوه بر شرکت در آزمون کتبی دروس، باید در امتحان شفاهی دوره و کنفرانس نیز شرکت کنند و در صورت قبولی در آزمونهای کتبی و شفاهی بهعنوان دانشآموخته این دوره شناخته میشوند و به آنها گواهی گذراندن دوره تربیت مربی تدبر در قرآن اعطا خواهد شد.