نشست قاریان ابهر و خرمدره با سعید طوسی برگزار شد

به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، نشست صمیمی قاریان قرآن کریم شهرستان‌های ابهر و خرمدره عصر جمعه ۱۲ تیرماه در مسجد جامع شناط ابهر با حضور سعید طوسی قاری بین‌المللی برگزار شد. در این مراسم چند تن از قاریان برجسته شهرستان‌های ابهر و خرمدره به تلاوت آیاتی از قرآن کریم پرداختند و سعید طوسی نکاتی را جهت ارتقای سطح تلاوت آنان یاد آور شد.

طوسی در تحلیل تلاوت یکی از قاریان، توجه به نبرها یا تکیه‌های کلمات را از ویژگی‌های یک تلاوت شایسته برشمرد و افزود: برای دستیابی به این مهم لازم است به مواضع نبر در هنگام استماع تلاوت قاریان برجسته مصری توجه و دقت داشت.

وی در ادامه با بیان این‌که اساس تلاوت قرآن کریم بر مبنای تلاوت تعداد انگشت شماری از قاریان کشور مصر است، گفت: برخی از قاریان به این دلیل که صاحب سبک نیستند و یا صاحب سبک بوده اما سبک آنها درجه یک نیست، نمی توان از آنها تقلید نمود. با این وجود قاریانی مانند مرحوم ابوالعینین شعیشع هم هستند که با وجود درجه 1 بودن سبکشان، به دلیل دشواری فوق‌العاده سبک، تقلید از آنان برای قاریان ایرانی مناسب نیست. لذا در هنگام انتخاب قاری مرجع، باید به توانایی‌های قاری مقلد و بهره‌گیری از نظر استادان مجرب در این خصوص توجه ویژه داشت.

نفر اوّل مسابقات بین‌المللی کشور مالزی در سال 1377 در بخش دیگری از سخنان خویش در تحلیل تلاوت یکی از قاریان که تلاوت خود را به سبک استاد منشاوی اجرا کرد، با اشاره به اهمیت قفله‌ها قطعات تلاوت ابراز داشت: زمانی‌که در محل وقف، جمله یا مطلب ناتمام است، باید از قفله‌های ناقص و انتظاری استفاده کرد و هنگامی که در محل وقف، جمله یا مطلب تمام شده است، باید از قفله‌های کامل استفاده نمود؛ همچنین ضمن بهره‌گیری از لحن قاریان بزرگ، باید از دچار‌شدن به برخی آسیب‌های تجویدی که ممکن است در هنگام تقلید از این قاریان بروز کند، با راهنمایی استاد مسلط به تجوید اجتناب نمود.

عضو شورای عالی قرآن در بخش دیگری از سخنان خویش با اشاره به زمان برگزاری جلسه، ابراز نمود: در هنگام خستگی و تشنگی مانند عصرهای ماه مبارک رمضان، باید از خواندن نفس‌های طولانی اجتناب نمود و ضمن انتخاب قطعات کوتاه، در صورت نیاز با بهره‌گیری از برخی روش‌ها از جمله حرکت‌دادن فک‌ها به حالت جویدن، به ترشح بزاق کمک نمود تا تلاوت با راحتی بیشتری انجام شود و در غیر این صورت آسیب جدی به حنجره وارد خواهد شد.

وی در ادامه با اشاره به بیانات اخیر مقام معظم رهبری در جمع قاریان که از کارهای اضافی و ایجاد فشار زیاد در هنگام تلاوت نهی کردند، اظهار کرد: پایه و اساس تلاوت قرآن تجوید است و یک قاری قرآن باید برای پیشرفت در این زمینه از استاد مسلط به تجوید بخواهد تا نقاط ضعف تلاوت را به او گوشزد نماید.

طوسی با بیان این‌که پوشیدن لباس مناسب، سبک و راحت و نیز تنفس صحیح، از عوامل کاهش استرس در هنگام تلاوت است، بیان کرد: مهم‌ترین عامل برای از بین‌ رفتن استرس یاد خداست. این‌که ما بدانیم تلاوت قرآن را به عنوان یک کار خیر و برای رضای خدا انجام می‌دهیم و در انجام کار خیر ترس و استرس معنی ندارد.

وی در پایان سخنان خویش، قرائت با نیت کسب رضای الهی و دعای خیر والدین را از مهم‌ترین عوامل معنوی پیشرفت در تلاوت برشمرد و اضافه کرد: بر قاریان قرآن لازم است که هر روز حداقل چند صفحه از قرآن کریم را تلاوت نموده و در جلسات قرآنی حضور مستمر داشته باشند.

یاد آور می شود، در این جلسه یوسف محمودی، علی‌اصغر گهواره‌بند، میثم محمدی، ناصر مقدم و علیرضا احمدی از قاریان برجسته شهرستان‌های ابهر و خرمدره به تلاوتی آیاتی از قرآن کریم پرداختند.

محمد عارفیان