اسماعیل امینی:
پرداختن به قرآن و پیامبر(ص) در ادبیات مناسبتی نباشد/ استفاده از ابتکار در بیان ارزش‌های اسلامی

اسماعیل امینی، شاعر و مدرس زبان و ادبیات فارسی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با ابراز خرسندی از بیان پیشنهاد گنجانده شدن درس ادبیات آیینی با محوریت پیامبر اسلام(ص) در کتب درسی مدارس و دانشگاه‌های کشور عنوان کرد: این پیشنهاد بسیار به جا و قابل تحسین است و می‌تواند گامی مفید برای ترویج عقاید اسلامی باشد. پرداختن به قرآن، مبانی دین اسلام، پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) باید دائمی و به صورت موج ملی باشد، نه مناسبتی و سطحی.
امینی در عین حال با اشاره به تصمیم‌گیری اتحادیه معلمان دانمارکی در گنجاندن کاریکاتورهای توهین‌آمیز علیه پیامبر اسلام(ص) در کتاب‌های درسی گفت: گنجاندن درس ادبیات آیینی با محوریت پیامبر اسلام(ص) در کتب درسی نباید به قصد مقابله با این تصمیم اتحادیه معلمان دانمارکی باشد چراکه ما نیازی به مقابله نداریم.
این منتقد تصریح کرد: تمام کتاب‌های برجسته ادبی ما که منظومه‌های بزرگ ادبیات فارسی محسوب می‌شوند پس از توحیدیه به مدح پیامبر(ص) و بیان فضایل ایشان اختصاص یافته‌اند و محتوای شعر عرفانی و سنتی ما تحت تاثیر قرآن و احادیث بوده است.
این استاد زبان و ادبیات فارسی گفت: امروز نیز نباید دست روی دست بگذاریم و منتظر بمانیم تا کشوری اقدامی فرهنگی بر علیه مقدسات ما انجام دهد تا ما کاری انجام دهیم.
وی تصریح کرد: اقدام‌های مناسبتی و مقابله‌ای با الگوی رفتاری ما سنخیت ندارد و باید همواره آگاهانه و هوشیار در راستای ترویج ارزش‌های توحیدی و منطبق با اصول اسلامی گام برداریم.
شناساندن چهره واقعی پیامبر اسلام(ص) یک وظیفه همگانی است
امینی با بیان اینکه متاسفانه پرداختن به پیامبر اسلام(ص) و ائمه اطهار(ع) مناسبتی شده، گفت: چرا باید فقط در مناسبت‌های تاریخی همچون شهادت و میلاد پیشوایان دینی به ابعاد شخصیتی آنها بپردازیم و در طول سال، همایش، نشست و طرحی درباره آنها نداشته باشیم؟ نسبت ما با قرآن و بزرگان دین‌مان مناسبتی نیست و باید ارزشی دینی و سیال باشد.
این شاعر آیینی تصریح کرد: دغدغه بیان ارزش‌های اسلامی و ملی باید همیشگی و مبتکرانه باشد، نه واکنشی صرف. شاعران و نویسندگان بزرگ تاریخ ایران با مدح پیامبر(ص) در آغاز کتاب خود دین‌شان را به ایشان ادا می‌کردند و ما نیز باید ادامه دهنده راه آنها باشیم.