مینو خانی بیان کرد:
لزوم ایجاد رشته دانشگاهی «هنرهای تجسمی دفاع مقدس»

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، مینو خانی، مولف کتاب «رنگ جنگ ایران - عراق»، درباره جایگاه زنان در دفاع مقدس بر اساس نقاشی‌های آن دوره گفت: مهمترین موضوعات مطرح شده در آثار هنرمندان نقاش مورد بررسی در این کتاب، عبارت بودند از زن، شهید، بسیجی/ رزمنده، انقلاب، ائمه/ امدادهای غیبی، کودک/ نوجوان، بمباران مناطق مسکونی، بمباران شیمیایی حلبچه، مجروح/ جانبار، سودجویان زمان جنگ، اسارت، روحانیت، دفاع مقدس، پرتره شهدا، ایثار، امید و پیروزی. مثلاً از بین 120 اثر از 11 هنرمند، 10 هنرمند در 41 پرده، آثاری با محوریت زن خلق کرده بودند و این ما را به این نتیجه رساند که این، بازتاب همان اتفاقی است که در زمان جنگ رخ داد؛ یعنی حضور همه جانبه زنان در جنگ در نقش مادر، همسر یا فرزند. دلیل دیگر این موضوع می‌تواند این باشد که زنان در هر جنگی اولین ایثارگران و قهرمانان هستند و از این رو حضور آنها بر پرده هنرمندان نقاش ایرانی پررنگ جلوه‌گر شده است.
وی ادامه داد: با اینکه زنان در حوزه‌های مختلف دفاع مقدس حضور چشمگیری داشتند، تعداد اندک آنها در زمینه هنر قابل تأمل است. غیر از تعداد قابل توجه زنان در زمینه ادبیات و شعر، در بقیه شاخه‌های هنری، از جمله نقاشی حضور کمرنگ زنان نقاش قابل بررسی است.
این مدرس دانشگاه همچنین در انتقاداتی گفت: با وجود خلق آثار متعدد با موضوع جنگ و وجود سازمان‌ها و ارگان‌هایی که به نوعی به هنر دفاع مقدس می‌پردازند، بعد از گذشت 28 سال از پایان جنگ هنوز هیچ موزه هنری در ایران راه‌اندازی نشده است. غیر از تعداد اندکی از آثار که در موزه شهدای تهران قابل مشاهده هستند، بقیه آثار در مخازن این مراکز نگهداری می‌شود و تعداد بسیار کمی از این آثار در اختیار خود هنرمندان است.
خانی در پایان افزود: بعد از گذشت 28 سال از پایان جنگ و ضرورت ایجاد مراکز آکادمیک در خصوص هنر و ادبیات دفاع مقدس، آموزش در این رشته طی سال‌های اخیر فقط در زمینه ادبیات آن شکل گرفته است و راه‌اندازی رشته‌ای تحت عنوان «هنرهای تجسمی دفاع مقدس» همچنان در دست اقدام است. گرچه سرفصل‌های آن پس از نزدیک به دو سال کار توسط گروهی از هنرمندان و اساتید دانشگاه تدوین و تنطیم شده، هنوز تصویب این رشته در حال گذراندن مراحل اداری در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است که نیاز است به صورت جدی‌‌تری مورد بررسی قرار بگیرد.