به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در برنامه بشری که از شبکه قرآن سیما پخش شد، علیاکبر حنیفی، پیشکسوت قرآنی، مهمان برنامه بود از مراحل مختلف زندگیاش با محمدهادی صلحجو، مجری ـ کارشناس برنامه به گفتوگو پرداخت.
حنیفی درباره احترامی که فقط به واسطه قرآن در بین عموم نسبت به ایشان ایجاد شده، اشاره کرد و گفت: در دنیا افرادی هستند که سعی میکنند به نوعی مورد محبوبیت قرار بگیرند و این خواسته، نوعی فطرت درونی است که افراد خواستار عزیز شدن در میان همدیگر هستند که تلاشهایی را هم در راستای کسب این محبوبیت از خود نشان میدهند مانند کسب شهرت، مال، زیبایی و... که همگی به نوعی کوتاه مدت بوده و عزتی که به دنبال این موضوعات بوجود میآید، نابودشدنی است و تنها چیزی که میتوان به عنوان عزت ماندگار به آن اشاره کرد، تنها عزتی است که خداوند به بندهاش عنایت میکند که خوشبختانه خداوند نظری به این بنده داشته است.
وی درباره نخستین علاقهمندیاش به قرآن گفت: در سال 1330 در تهران، محله قصرالدشت در یک خانوادهای که هفت فرزند پسر داشت و با امکانات بسیار کم، امورات خود را میگذراند، طوری که در رفع نیارهای زندگی دچار مشکل بود به دنیا آمدم.
حنیفی افزود: با وجود اینکه در گذشته امکانات صوتی و تصویری بسیار محدود بود؛ اما با این وجود کششی به تلاوتهای قرآن در من ایجاد شد که در بیرون از خانه، تلاوتهای استاد عبدالباسط را گوش داده و علاقهای در قلب و روحم جریان یافت و با تهیه یک ضبط صوت دست دوم، توانستم صوت این قاری را تقلید کنم و این تا جایی پیش رفت که در زمان تحصیل در مدرسه تلاوتهای بنده زبانزد خاص و عام شد.
حنیفی با تاکید بر اینکه تا سن 16 سالگی از طریق ضبط صوت به تقلید و یادگیری تلاوت استاد عبدالباسط مشغول بوده است، گفت: پس از اینکه صوت استاد عبدالباسط را فرا گرفتم، در جلسات قرآن حضور یافته و در محضر اساتید بزرگی به تلاوت پرداختم که در آن زمان، متوجه برگزاری جلسه استاد خلیل رحمان قاری مصری در حسینیه ارشاد شدم و با وجود مشکلات مالی و بار هزینهای در این جلسه حضور یافته و در آن زمان مرحوم استاد علی اربابی، فروزان، خدام حسینی و... از اساتیدی بودند که در این جلسات حضور مداوم داشتند که بنده در این جلسات به تعداد محدود حاضر شده و در محضر این اساتید قرآن خواندم و مورد تشویق قرار گرفتم.
این پیشکسوت قرآنی در ادامه افزود: در آن زمان که در جلسات استاد خلیل رحمان شرکت میکردم، کتاب تجویدی از سوی دوستان معرفی شد که با دانش این کتاب و تلاوتهای شنیداری از رادیو به صورت تخصصی بر روی سوره لقمان استاد منشاوی را به مدت پنج ماه تکرار و مرور کرده که در آن هنگام، وارد مرحله تلاوت به طور تخصصی شدم.
حنیفی از پیروزی انقلاب اسلامی به عنوان نقطه عطفی در فعالیتهای قرآنی یاد کرد و گفت: پس از انقلاب اسلامی فعالیتهای قرآنی بسیار ارزشمندتر از سالهای قبل از انقلاب انجام شد که در این راستا، میتوان همه دستاوردهای زندگی قرآنی و شخصی خود اعم از تحصیل، شغل، همسر و... را به برکت قرآن دانست و وعدههای خداوند را بدون شک در زندگی خود شاهد بودهام.
وی درباره چگونگی جذب جوانان به قرآن کریم، اظهار کرد: در مسئله انس جوانان با قرآن کریم میتوان به این نکته اشاره کرد که شناخت نیازهای زمان و عصر حاضر و تصمیمگیریهای درست و به جا میتواند جوانان مسلمان و فطرت جوی قرآنی را جذب کند و از هجمههای فرهنگی آنان را نجات داد که در این راستا باید بررسیهای عمیقتری انجام شود.
این پیشکسوت قرآنی اظهار کرد: بنده به عنوان یک معلم قرآن، جلسات بسیاری را در نقاط کشور از سوی نهادها و سازمانهای مختلف برپا میکنم، اما کلاسهای ثابت بنده، در زمینه قرائت تحقیق تخصصی که شامل صوت و لحن است در حسینیه حضرت ابوالفضل(ع) و کلاس ترتیل تخصصی در مسجد حضرت زهرا(س) برپا میشود.
وی در ادامه به مقاماتی که در مسابقات قرآن، تاکنون کسب کرده است، اشاره کرد و گفت: در سال 1356 در مسابقات سراسری که در شهر شیراز از سوی سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد، شرکت و رتبه دوم را کسب کردم و همچنین در استان تهران نیز بارها در مسابقات استانی رتبه اول را بدست آوردم که پس از آن وارد عرصه داوری شدم.
حنیفی درباره داوری بیان کرد: داوری بسیار کار حساس و فنی است که در این زمینه با ماتریسهای ریاضی به شرکتکنندگان امتیاز میدهم و نفس به نفس قاری را بررسی و امتیازدهی میکنم و در این کار با تسلط و بدون هیچ استرسی نتیجه را اعلام میکنم.
وی در پایان از روند چگونگی داوری در دوران گذشته با امروز، خاطرنشان کرد: داوری هیچ گاه، بدون اشکال نبوده و طی سالها روند تکاملی و رشد خوبی داشته است، اما در چند سال اخیر، تنها کیفیت اجرایی و ستادی مسابقات قرآن بهبود یافته است و از نظر نفس مسابقات پیشرفتی صورت نگرفته است و از نظر آییننامه و اصول دچار مشکل بوده و در جایی تقریبا دچار توقف هستیم، البته باید گفت نسبت به دنیا وضع خوبی داریم اما نسبت به حد مطلوب عقبتر هستیم که با کمک متخصصان که دارای ایده هستند میتوانیم مسائل را به راحتی برطرف کرده و استعدادهای بسیاری را در جامعه قرآنی جذب کنیم و از روشهای قدیمی دور شده و محصولات شگرفی را ایجاد کنیم.