رضوان‌طلب به ایکنا خبر داد:
اولویت آشنایی با مفاهیم قرآنی در جذب هیئت علمی دانشگاه‌ها/ فراخوان جذب از ۶ شهریور

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، نشست خبری مرکز جذب اعضای هیئت علمی با محوریت فراخوان جذب اعضای هیئت علمی در شهریورماه و راه‌اندازی سامانه جذب، امروز، دوم شهریورماه با حضور حجت‌الاسلام محمدرضا رضوان‌طلب، رئیس مرکز جذب، جواد حدادنیا،‌ رئیس دانشگاه حکیم سبزواری و محمدعلی خلیل‌زاده، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) در مرکز جذب اعضای هیئت علمی وزارت علوم برگزار شد.

رضوان‌طلب در ابتدای سخنان خود با عرض تبریک به مناسبت دهه کرامت و هفته دولت در مقدمه صحبت‌های خود گفت: قرآن وظیفه همه پیامبران را بلاغ مبین ذکر می‌کند که در هشت آیه قرآن آمده است. پیامبران وظیفه دارند که پیام روشن و اطمینان‌بخش را با وضوح بیان کنند. یکی از مرزها این است که آنچه که بیان می‌کنند نباید بدآموزی داشته باشد و باعث شود که قبح کار منکر شکسته شود. اگر خلأیی هم در یک جا وارد شد، کسانی که می‌خواهند پیام‌رسان باشند، لازم نیست کارهای خلاف را گزارش کنند چون باعث می‌شود که قبح کار زشت شکسته شود.

وی افزود: در برابر این بحث، مرزگذاری فرهنگی شایع شده که با برداشت غلط از متون دینی، فرهنگ غلطی را ترویج می‌کنند. فرهنگ دینی ما بسیار سالم است و به هیچ کس اجازه مرزشکنی نمی‌دهد. در اسلام ترور نداریم و اگر قرار است با کسی درگیر شویم رودررو مقابله می‌کنیم. دین ما دین سلم، سلامت و راستی است. امیدواریم آن‌هایی که مسئولیت غذای فکری جامعه را دارند در این کار دقت کنند. تولید غذای ناسالم همانند سلاح کشتار جمعی است و در دین ما ممنوع است.

رئیس مرکز جذب با اشاره به محور اول صحبت‌های خود که بحث اعلام فراخوان جذب اعضای هیئت علمی در شهریورماه است، گفت: این فراخوان یک بار در شهریور و یک بار در بهمن اعلام می‌شود، در اردیبهشت هم فراخوان محدودی را داریم.

اعلام فراخوان در روز ششم شهریور

وی عنوان کرد: برنامه فراخوان، طبق اعلامی که برای همه رده‌ها فرستاده‌ایم در روز جمعه، ششم شهریورماه همراه با برنامه رونمایی از سامانه جذب آغاز می‌شود و تا 14 شهریورماه فرصت برای دانشگاه‌ها و مؤسسات است که نیاز خودشان را بارگذاری کنند. بعد از آن فرصت 5 روزه‌ای برای بررسی نیازها اعلام می‌شود تا با مجوزهای وزارت علوم تطبیق داده شود. در فرصت بعدی نیازهایی که شورای گسترش و مرکز نظارت و ارزیابی تأیید کرده باشند بررسی می‌شود.

رضوان‌طلب 21 شهریورماه تا 4 مهرماه را فرصت ثبت نام اعلام کرد و گفت: بعد از این دوره‌ای برای رسیدگی به نیازهای دانشگاه‌هاست که به دو بخش تقسیم کرده‌ایم؛ ابتدایی و مقدماتی که پالایش عمومی انجام می‌شود. از 5 مهرماه به مدت 10 روز دانشگاه‌ها پالایش عمومی را انجام می‌دهند.

وی گفت: برخی از تقاضاهای ثبت‌شده با شرایط تطبیق نمی‌کند. اینها پالایش می‌شوند. بعد از آن دانشگاه‌ها سه ماه فرصت دارند که پرونده‌ها را کامل کنند. مراحل آن ابتدا به این شکل است که پرونده‌ها ابتدا در کارگروه صلاحیت علمی دانشگاه در گروه‌های مختلف توزیع می‌شود و با متقاضیان برنامه مصاحبه می‌گذارند و آن‌هایی که حداقل امتیازات را کسب کرده باشند پرونده‌شان به کارگروه صلاحیت عمومی می‌رود، نتایج آن به هیئت‌های اجرایی جذب دانشگاه‌ها می‌رود. معمولاً اعضای آن از برترین‌های علمی و افراد باسابقه هستند که حکم آن‌ها را شورای عالی انقلاب فرهنگی و هیئت عالی جذب تأیید کرده است. بعد از آن پرونده فقط به‌صورت شکلی در مرکز جذب بررسی می‌شود.

رضوان‌طلب اظهار کرد: میانگین توقف پرونده‌ها در اینجا 28 روز بوده است. بعد از آن، رده‌ها بعد از تأیید برای آن‌ها حکم صادر می‌کنند. وقتی دانشگاه‌ تأیید کرد می‌توانند با آن‌ها قرارداد یک ساله ببندند تا مراحل دیگر طی شود. شرایطی که اعلام شد مربوط به زمانی است که زیاد طول می‌کشید الان پرونده‌هایی داریم که کارشان فقط یک هفته طول می‌کشد.

وی به مراسم رونمایی از سامانه جذب اعضای هیئت علمی اشاره کرد و گفت: سامانه قبلی، سامانه مقطعی بود که افراد بعد از ثبت نام نمی‌توانستند از ادامه کار کسب اطلاع کنند. با این سامانه که تدبیر کرده‌ایم این معضل رفع شده است و هر روزه در هر لحظه می‌توانند از شرایط پرونده خود کسب اطلاع کنند. به محض اینکه کارشناس کاری را روی پرونده انجام دهد پیامک آن به متقاضی ارسال می‌شود.

رئیس مرکز جذب عنوان کرد: شرایط عمومی که عمده و تعیین‌کننده هستند به صورت هوشمند در سامانه پیش‌بینی شده است. این سامانه توسط پیمانکاری تدوین شده است و دانشگاه سبزوار از نظر فنی آن را پشتیبانی می‌کند. مراسم رونمایی نیز توسط دانشگاه امام رضا(ع) در تالار تشریفات آستان قدس رضوی برگزار می‌شود. نام سامانه را نیز سامانه جذب اعضای هیئت علمی نور رضوی گذاشته‌ایم.

رضوان‌طلب به گزارش کار یک ساله مرکز اشاره و اظهار کرد: تقریباً روزانه 37 پرونده در اینجا ثبت می‌کنیم و به طور میانگین روزانه 25 رأی تأیید صلاحیت از اینجا صادر می‌شود. رمز این تفاوت هم بخاطر ناقص بودن برخی از پرونده‌هاست. مکاتبات مرکز جذب برای اقرار دبیرخانه وزارتخانه، برابر با مکاتبات دیگر مراکز است و روزانه 301 نامه در اینجا ثبت می‌شود. میانگین توقف پرونده‌های ناقص 59 روز است.

وی به ارائه آماری از فعالیت‌های مرکز جذب در دولت پیشین و در دولت فعلی پرداخت و گفت: این مقایسه نه به معنای این است که گذشته را مخدوش کنیم بلکه آن‌ها ابتدای راه بوده‌اند. پیش از این تعداد نیروهای شاغل، 150 نفر بوده که در حال حاضر 74 نفر است. در دوره قبل بودجه آن 10 برابر این دوره بوده است. تعداد پرونده‌ها 10 هزار و 330 در دوره قبل و در این دوره 12 هزار و 955 بوده است. میانگین دوره توقف پرونده‌ها 189 روز بوده و در این دوره بین 25 تا 30 روز بوده است.

رضوان‌طلب اظهار کرد: در فراخوان‌هایی که از بهمن 92 تا اردیبهشت 94 اعلام شده در مجموع 45 هزار و 389 نفر در سایت ثبت نام کردند. تقریباً 150 هزار پرونده تشکیل و رسیدگی شده است. و 31 هزار و 771 نفر به مرحله نهایی رفته‌اند.

وی با تصریح این مطلب که نسبت استاد به دانشجو در دانشگاه‌های دولتی 25 تا 30 نفر است، گفت:‌ در دانشگاه‌های پیام نور، آزاد و ... نسبت‌ها متفاوت است. ولی وزارت علوم در نظر دارد که این تعداد را به زیر 30 نفر کاهش دهد.

رئیس مرکز جذب اظهار کرد: از ابتدایی که جذب هیئت علمی را شروع کردیم سهمیه خاصی را برای نخبگان تهیه کردیم. جلسات مداومی را با بنیاد نخبگان داریم و کار آن‌ها جداگانه انجام می‌شود.

در هر دوره 2500 عضو هیئت علمی جذب می‌شوند

رضوان‌طلب با بیان اینکه در هر دوره 2500 نفر عضو هیئت علمی به مجموعه ما اضافه می‌شود، در مورد حواشی که در روزهای اخیر در مورد ایشان مطرح شده است، گفت: انتقادها و حواشی برای همه مسئولان وزارت علوم است. این  هدف‌گذاری ناصحیح و نارواست. بسیاری از افرادی که آن کارها را انجام می‌دهند شاید هدفشان تخریب نباشد ولی به نظام صدمه می‌زنند.

وی گفت: سیاست جذب زیر نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی است. اصول فکری ما در مورد اینکه باید افراد معتقد وارد شوند،‌چیزی است که در آن تغییری ایجاد نشده است. اعتقاد داریم دانشجویان به عنوان امانت در اختیار ما هستند و اساتید ناسالم فکرهای ناسالم را تزریق می‌کنند.

وی در پاسخ به خبرنگار ایکنا در مورد ظرفیت‌های خالی رشته‌های قرآنی برای جذب اساتید، گفت: هیئت عالی جذب به ما تکلیف کرده که سعی کنیم جذب را به سمت نقشه جامع علمی کشور هدایت کنیم. در آنجا اولویت‌ها تعیین شده است. برای علوم انسانی و برای رشته‌های قرآنی اولویت‌هایی تعیین شده است؛ لکن ما نمی‌توانیم مبتکر این هدایت باشیم و این تنظیم نمی‌تواند در اختیار مرکز جذب باشد چون مرکز جذب باید بر اساس نیازهایی که دانشگاه‌ها اعلام کرده‌اند و پرونده‌هایی که آن‌ها می‌فرستند خدمات و سرویس‌‌هایی را در اختیار دانشگاه‌ها قرار دهد.

رضوان‌طلب اظهار کرد: در آن نقشه جامع اگر دقت کرده باشید اولویت علوم انسانی و قرآنی برجسته است مضافاً بر آن ما در وزارتخانه یک ستاد هماهنگی فعالیت‌های قرآنی داریم که برنامه‌های گسترده‌ای در داخل و خارج دارد که یکی از بخش‌هایش بخش جذب اعضای هیئت علمی متناسب با فرهنگ قرآنی است ولی در جذب عموم اعضای هیئت علمی ما به نحوی سعی می‌کنیم برای کسانی که آشنایی با مفاهیم قرآنی دارند اولویت قائل شویم، اگر امتیازات تخصصی‌شان با هم برابری کند و اگر میان کسانی که همه امتیازات تخصصی را دارند، آشنایی با مفاهیم و فرهنگ قرآنی در یک نفر متمایز از دیگران است، این به‌عنوان وجه امتیاز تلقی شود و برای او اولویت قائل شویم.