به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، سیدعارف علوی، مسئول دبیرخانه مسابقه «کتاب و زندگی» در نشست خبری سومین دوره مسابقه سراسری کتاب و زندگی با بیان اینکه پیشبینی میکنیم که دستکم 200 هزار نفر در سومین دوره مسابقه شرکت کنند، عنوان کرد: منبع مسابقه «دختر شینا» است که به خاطرات همسر یکی از سرداران دفاع مقدس همدان یعنی حاج ستار ابراهیمی اختصاص دارد.
علوی یادآور شد: منبع نخستین دوره مسابقه کتاب و زندگی، «من زندهام» به قلم معصومه آباد بود. دومین دوره نیز با کتابی شامل فرمایشات مقام معظم رهبری درباره خانواده برگزار شد و از امروز سومین دوره مسابقه بر اساس کتاب «دختر شینا» به طور رسمی آغاز میشود.
مسئول دبیرخانه مسابقه کتاب و زندگی با بیان اینکه با برگزاری دو دوره گذشته به تجربههای مفیدی برای رسیدن به اهداف از پیش تعیین شده رسیدیم، گفت: افزایش سرانه کتابخوانی، توسعه مطالعه مفید، بالا بردن تیراژ کتاب و کم کردن قیمت آن از اهداف اصلی ما در برگزاری این مسابقات است.
وی تصریح کرد: در راستای برگزاری مسابقه کتاب و زندگی قیمت «من زندهام» از 200 هزار ریال به 85 هزار ریال رسید. کتاب خانواده نیز با 7000 ریال کاهش قیمت مواجه شد و در راستای برگزاری سومین دوره مسابقه کتاب و زندگی، بهای کتاب «دختر شینا» را از 89 هزار ریال به 75 هزار ریال رساندهایم.
علوی با بیان اینکه مسابقه کتاب و زندگی به نوعی تمرین کار جمعی و فعالیت مشترک است، گفت: در برگزاری این مسابقه سازمانهای مختلف بسیج، سپاه پاسداران، واحدهای پخش کتاب، نهاد کتابخانههای عمومی، انجمنهای اسلامی و حتی تاکسیرانی و مدیریت مترو همکاری دارند.
مسئول دبیرخانه مسابقه کتاب و زندگی درباره نحوه تهیه منبع مسابقه توضیح داد: دو شرکت توزیعی عمده شامل «ترنج» در تهران و «کتابستان» قم مسئولیت توزیع کتاب را برعهده دارند. همچنین امکان خرید تلفنی و خرید فایل کتاب نیز فراهم شده است. همچنین تمام کتابفروشیهای کشور میتوانند این کتاب را از طریق دو پخش عمده تهیه کنند و ترتیبی اتخاذ شده تا مراکز فرهنگی نتوانند با تخفیف بالاتر کتاب را دریافت کنند تا از کتافروشیها حمایت شود.
جایزه 600 میلیون ریالی در قالب کمک هزینه مشهد، کربلا و کارتهای هدیه
علوی همچنین گفت: مبلغ 600 میلیون ریال جایزه در قالب کمک هزینه سفر به عتبات عالیات و مشهد مقدس و نیز اعطای کارتهای هدیه برای سومین دوره مسابقه کتاب و زندگی در نظر گرفته شده است.
مسئول دبیرخانه مسابقه کتاب و زندگی افزود: بازه زمانی مسابقه چهار ماه است و مراسم اختتامیه مسابقه دیماه برگزار میشود.
همچنین در این نشست، بهناز ضرابیزاده، نویسنده کتاب «دختر شینا» در سخنانی گفت: تالیف این کتاب نخستین تجربه من در تالیف داستان بلند دفاع مقدس برای بزرگسالان است و قبل از آن در حوزه داستاننویسی برای کودکان و نوجوانان کار میکردم و داستانهای کوتاهی نیز برای بزرگسالان داشتم.
ضرابیزاده افزود: چندین شهید شاخص در همدان داریم. ابتدا میخواستم درباره شهید چیتسازیان کتاب تالیف کنم، ولی همسر وی با بیان اینکه تنها یک سال و هشت ماه با این شهید زندگی کرده حاضر به مصاحبه نشد. سپس متوجه شدم حاج ستار ابراهیمی در زمان شهادت پنج فرزند داشته و همسر جوانش آنها را به سختی بزرگ کرده است. این موضوع مرا علاقهمند کرد تا با همسر این شهید صحبت کنم. با مهدی ابراهیمی، پسر شهید تماس گرفتم و از اردیبهشتماه کار تالیف آغاز شد.
نویسنده کتاب «دختر شینا» اظهار کرد: چون تالیف کتاب سفارشی نبود و به میل خود آن را مینوشتم از روند کار راضی بودم. البته راوی مدتی پس از پایان مصاحبهها و در حین نوشتن متن کتاب فوت کرد. کتاب را ابتدا به یک ناشر دادم که هنوز اعلام وصول آن را هم دریافت نکردهام. سپس ناشر دیگری را انتخاب کردم، ولی درخواست داشت که از متن کتاب کم کنم و نپذیرفتم و در نهایت کتاب را به انتشارات سوره مهر سپردم.
نگارش سفرنامه دیدار نویسنده و خانواده راوی «دختر شینا» با مقام معظم رهبری
وی همچنین به دیدار وی و خانواده راوی کتاب با مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: برای من دیدار با رهبر معظم انقلاب یک لحظه طلایی بود و فردای دیدار، سفرنامهای به نگارش درآوردم که در آن عین جملات معظمله آمده است.
همچنین در این نشست، معصومه ابراهیمی، دختر راوی در سخنانی بیان کرد: اولین بار با نویسنده کتاب در زمان بیماری مادرم ملاقات کردم. تا اینکه وقتی برای تکمیل کتاب به دفتر وی رفتم به من کار تایپ کتاب را سپرد و هر روز 10 صفحه کتاب را حروفچینی کردم. دردناکترین قسمت کتاب برای من مربوط به شهادت عمویم بود.
ابراهیمی تصریح کرد: مادرم اسوه صبر، نجابت و سکوت بود و برای من دشوار است که صفات وی را تشریح کنم.
دیدار دوباره با مقام معظم رهبری تنها آرزوی فرزندان حاج ستار است
دختر راوی «دختر شینا» همچنین گفت: دو سال پیش در سالروز تولد امام رضا(ع) نماینده مقام معظم رهبری در سپاه قدس با ما تماس گرفتند و گفتند ما به کربلا مشرف میشویم. در کربلا نیز نمایندگان بیت رهبری در دیدار با ما درباره بزرگترین آرزویمان پرسیدند و گفتیم آرزوی دیدار مقام معظم رهبری را داریم که پس از یک هفته به دیدار ایشان مشرف شدیم. اکنون تنها آرزوی ما دیدار دوباره با معظمله است.
همچنین در این نشست، مهدی ابراهیمی، پسر راوی کتاب نیز در سخنانی بیان کرد: اخلاص و علاقه نویسنده کتاب آن را به موفقیت رسانده و یکی از دوستان پدرم به من گفت که با خواندن این کتاب توانسته با زوایای دیگری از زندگی وی که گاه فراتر از شخصیت و خدماتش در جنگ بوده آشنا شود.
نشست خبری سومین دوره مسابقه کتاب و زندگی شنبه، هفتم شهریور در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد.