حجت‌الاسلام مرتضایی:
نرم‎افزار دانشنامه علوم قرآنی و فرهنگستان قرآن تولید می‌شود

حجت‌الاسلام والمسلمین عزت‌الله مرتضایی، مدیر گروه قرآن مرکز کامپیوتری نور در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به تشریح فعالیت‌های این گروه پرداخت و گفت: این گروه در طول فعالیت 20 ساله خود که با مدیریت اینجانب صورت گرفته است در سه زمینه فعالیت کرده است.

وی ادامه داد: این فعالیت‌ها در سه موضوع برنامه‌ها و نرم‌افزارهای تولید شده، نرم‌افزارهایی که پژوهش آن به پایان رسیده و پژوهش‌های در حال انجام تقسیم‎بندی می‌شود.

مرتضایی ادامه داد: یکی از کارهای فاخر در این باره، تولید نرم افزار جامع التفاسیر است که نسخه سوم آن با ارتقای  محتوایی و قابلیت‎های فنی جدید عرضه شده است.

تولید 5 هزار نسخه جامع‌التفاسیر

مدیر گروه قرآن مرکز نور با اشاره به تولید 5 هزار نسخه از این نرم‌افزار بیان کرد: کاربران می‌توانند نسخه دو و نیم این نرم افزار را به نمایندگی‌ها تحویل دهند و نسخه سوم را که جدیدترین است تهیه کنند.

وی افزود: تفسیر موضوعی المیزان و فرهنگ موضوعی تفسیرتبیان هر کدام در قالب یک نرم‌افزار ارایه شده‌اند که تنها متن این دو در نرم‌افزار جامع التفاسیر وجود داشت.

مرتضایی اظهار کرد: مشکات الانوار از دیگر نرم‌افزارهایی است که در سال 89 تولید شد که نخستین کتابخانه جامع علوم قرآنی شامل؛ 602 جلد کتاب قدیم و جدید از علمای شیعه و سنی درباره علوم قرآنی و تفسیر و روش‎های تفسیری و مفسران با نمایه‎ها و چکیده‎های آن است.

وی ادامه داد: در سال 92 کتابخانه احادیث تفسیری شامل 162 عنوان کتاب در 600 جلد منابع روایی را ارایه داده است و حلقه مفقوده میان جامع التفاسیر و جامع الاحادیث است.

وی بیان کرد: کتابخانه اخلاق اسلامی در سال 94 تولید شده که شامل 343 عنوان کتاب در 600 جلد است و مسایل اخلاقی، فلسفی، عرفانی و تطبیق را شامل می‎شود.

دانشنامه تفسیر طبری

مرتضایی تصریح کرد: گروه دوم فعالیت‎های ما به کارهای در حال برنامه نویسی اختصاص دارد که دانشنامه تفسیر طبری به عنوان قدیمی‎ترین و مهمترین تفسیر اهل سنت همه اقوال تابعین و صحابه را در خود جمع کرده است و در قالب نرم‎افزاری ارایه خواهد شد.

وی، تفسیر صافی فیض کاشانی را از دیگر کارها برشمرد وتصریح کرد: این کار در قالب دانشنامه در حال طراحی و تحویل است.

دانشنامه علوم قرآنی

مرتضایی عنوان کرد: دانشنامه علوم قرآنی دارای 23 مبحث علوم قرآنی با بیش از سه هزار اصطلاح دسته‌بندی شده را از دیگر فعالیت‎ها برشمرد و افزود: این نرم‎افزار به 300 عنوان کتاب علوم قرآنی لینک شده و نسخه دوم مشکات الانوار محسوب می‎شود.

فرهنگستان قرآن کریم

وی به فعالیت‎های در دست پژوهش اشاره کرد و افزود: فرهنگستان قرآن کریم شامل هشت عنوان کتاب فرهنگ موضوعی که یکی از آن فرهنگ موضوعی قرآن و فروغ بی پایان است یکی از این فعالیت‎ها به شمار می‎رود.

وی اظهار کرد: آثار برخی از نویسندگان عربی نیز در این مجموعه جمع‎آوری شده و با انتخاب یک موضوع می‎توان به همه موضوعات مرتبط دست یافت.

دانشنامه اخلاق

وی دانشنامه دعا و زیارت ماخوذ از 25 منبع را از دیگر آین آثار برشمرد و تصریح کرد: مفاهیم عالیه در ادعیه در این مجموعه به صورت مستقل وجود دارد همچنین دانشنامه اخلاق نیز شامل فهرست آداب و رسوم اخلاقی و فضایل و رذایل در دست اقدام است و به مجموع کتب اخلاقی لینک خواهد شد.