انصاری‌پور عنوان کرد:
چگونه طب سنتی علم دینی می‌شود

محمد انصاری‌پور، دبیر انجمن علمی طب سنتی ایران در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه علم طب نمی‌تواند خود را به علم و تجربه بشری محدود کند، اظهار کرد: آنجا که علم بشری نتواند به طب کمک کند آیات و روایات طبی به کمک این علم می‌آیند.

وی افزود: یک جاهایی این روایات، انسان شناسی را بسط می‌دهند و مواردی را مورد بحث قرار می‌دهند که هیچوقت در علم و تجربه نیامده است لذا اگر ما این مسئله را در محک تجربه قرار دهیم مطمئنا به نظام سلامت کمک کرده‌ایم.

انصاری پور تصریح کرد: علم دینی یعنی اینکه هم از علم و عقل بشر استفاده کنیم و هم از جنبه وحیانی اسلام جهت ارتقا و سلامت انسان استفاده کنیم بنابراین لازم است از احادیث و آیات در همه شعب علمی و نه فقط طب استفاده شود اما پیش از آن لازم است مستند بودن روایات مشخص شده و آنگاه آن را تجربه کنیم.

این پژوهشگر نظام سلامت در اسلام با بیان اینکه برای استفاده از روایات متقن و مستند در حوزه طب نیازمند وحدت حوزه و دانشگاه هستیم عنوان کرد: این وحدت به این بستگی دارد که ما تفکیکی بین علم و دین قائل نشویم، دین همان است که علم می‌گوید و علم نیز همان است که دین آن را تأیید می‌کند در زمان گذشته هم این گونه بوده است حکما عالمان دینی بوده و عالمان دینی هم طبیبان برجسته‌ای بوده‌اند.

وی ادامه داد: علم و دین در همه شعب یکی است و هر چه که علم تجربه کند به غایت رشد و تعالی انسان کمک می‌کند این مسأله‌ای است که دین آن را قبول دارد.

انصاری‌پور تآکید کرد: با توجه به آنچه گفته ‌شد حوزه و دانشگاه می‌توانند با نزدیک شدن به هم آموزه‌های علمی را به دین نزدیک کرده و آن را در همه زمینه‌ها به ویژه نظام سلامت در اسلام مورد استفاده قرار دهند.

وی یاد آور شد: طب سنتی مادامی که بر این عقیده باشد که از همه مکاتب بشری استفاده کند و دین آن را تأیید کند یک علم دینی است، اگر همزمان از گذاره‌های اسلامیِ طبی نیز استفاده کند می تواند بشر را در جهت سعادت و سلامت رهنمون کند.