صابر فرزام عنوان کرد:
از مسئولان در حوزه قرآن و سلامت کار می‌خواهیم نه حمایت مالی

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) نشست بررسی «مطالعات میان‌رشته‌ای قرآن کریم با محور قرآن و سلامت» امروز دوشنبه 30 شهریور ماه با حضور حمید صابر‌فرزام، رئیس سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور، هادی بختیاری، رئیس پژوهشکده مطالعات میان رشته‌ای قرآن کریم، مهدی مصری رئیس مرکز تحقیقات قرآن، حدیث و طب دانشگاه بقیه الله(عج)، داوود فرج‌زاده، عضو هیئت علمی گروه بهداشت دانشگاه بقیه‌الله (مرکز تحقیقات طب و دین) و .... در محل سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور برگزار شد.

در این نشست علاوه بر بررسی شرایط موجود پژوهش‌ها و مطالعات صورت گرفته در حوزه طب و دین و راه‌های همکاری این دو نهاد علمی با هم مورد بررسی قرار گرفت.

در ابتدای این نشست مهدی مصری، رئیس مرکز تحقیقات قرآن، حدیث و طب دانشگاه بقیه الله(عج) عنوان کرد: داشتن یک کتابخانه دیجیتالی، داشتن بانک اطلاعاتی در حوزه پژوهشگران و محققان، داشتن یک قطب علمی در میان اعضا و محققان و ... از نیازهای این بخش است که متأسفانه اتفاق نیفتاده و سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور می‌تواند برای تحقق این اهداف و ایجاد زیرساخت‌ها کمک کند.

وی ضمن ارائه پیشنهاد مشارکت سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور در سومین همایش قرآن، عترت و سلامت که بهمن ماه سال جاری برگزار می‌شود، عنوان کرد: پژوهشکده مطالعات میان رشته‌ای قرآن کریم می‌تواند یک پنل تخصصی دانشجویی در این همایش برگزار کند.

منابع خوبی برای اعجاز در قرآن و سلامت جمع‌آوری شده است

مصری با اشاره به اینکه منابع خوبی برای اعجاز در قرآن و سلامت جمع‌آوری شده است، گفت: باید این منابع به کتاب‌هایی با زبان ساده تبدیل و در اختیار دانشگاه‌ها قرار داده شود. همچنین بین حوزه‌ها و دانشگاه‌ها در بحث طب و دین ارتباط برقرار شود.

مسئولان به این حوزه اعتقاد ندارند چون ...

این پژوهشگر کشورمان ضمن انتقاد از برخی از مسئولان کشور به دلیل بی‌توجهی به مسئله طب و دین، گفت: از آنجایی که زیرساخت‌های عمیقی در این حوزه نتوانسته‌ایم ارائه کنیم، مسئولان به این حوزه اعتقاد ندارند.

جهاد دانشگاهی در حوزه تأسیس کتابخانه دیجیتالی طب و دین وارد شود

داوود فرج‌زاده، عضو هیئت علمی گروه بهداشت دانشگاه بقیه‌الله گفت: جهاد دانشگاهی در حوزه تأسیس کتابخانه دیجیتالی طب و دین وارد شود چرا که اگر این کتابخانه ایجاد شود، تأثیر روانی مهمی ایجاد می‌کند و دانشجویان با کلیک بر روی این کتابخانه نه تنها مبحث طب و دین را به رسمیت خواهند شناخت بلکه موجب جلب توجه و علاقه دانشجویان می‌شود.

بحث اسلام و سلامت را باید به مطالبه دانشجویی از دانشگاه‌ها تبدیل کنیم

وی با تأکید بر اینکه باید قشر دانشجو وارد حوزه پژوهشی طب و دین شود، اظهار کرد: بحث اسلام و سلامت را باید به مطالبه دانشجویی از دانشگاه‌ها تبدیل کنیم. البته همین مطالبه باید از حوزه‌های علمیه نیز وجود داشته باشد.

فرج‌زاده تصریح کرد: برای رسیدن به این اهداف باید چند کار صورت گیرد از جمله اینکه زیرساخت‌های نظری مباحث طب و دین با چاپ کتاب و برگزاری کارگاه تدوین شود که ما آمادگی برگزاری این کارگاه‌ها را در دانشگاه‌ها داریم.

در ادامه این نشست شریفی استاد طب سنتی نیز عنوان کرد: باید اصول مربوط به درمان در طب اسلامی تدوین شود تا کسی نتواند از عنوان طب اسلامی سوء استفاده کند؛ همچنین اصول موضوع‌ها را باید نوشت تا ببینیم به دنبال چه چیزی هستیم، سپس همه موضوع‌ها در قالب طرح‌های پژوهشی ارائه شود.

وی به موضوع طب اخلاق نیز اشاره و عنوان کرد: برخی مشکلات اخلاقی که علما بر روی آن بحث می‌کنند و فکر می‌شود که صرفاً موضوعی روانی است، با یک تغییر مزاج رفع می‌شود که باید این موضوع‌ها نیز مورد توجه قرار گیرد.

قرآن پژوهی و طب نیازمند یک روش تحقیق خوب هستیم

مصری نیز با تأکید بر اینکه برای قرآن پژوهی و طب نیازمند یک روش تحقیق خوب هستیم، گفت: باید نیازهای حوزه سلامت و بهداشت را احصا و سپس به قرآن عرضه و از قرآن و حدیث جواب‌ها را دریافت کنیم و در ادامه به جامعه عرضه و نیازهای مردم را برطرف کنیم.

هادی بختیاری، رئیس پژوهشکده مطالعات میان رشته‌ای قرآن کریم نیز پیشنهاد تشکیل شورای قرآن و سلامت را در سازمان فعالیت‌های قرآنی ارائه کرد که مورد استقبال رئیس مرکز تحقیقات قرآن، حدیث و طب دانشگاه بقیه الله(عج) قرار گرفت.

وی تصریح کرد: افرادی که در حوزه طب و دین و قرآن و سلامت کار می‌کنند باید با هم ارتباط داشته باشند.

برخی از حوزه‌های قرآنی را به سایر نهادها واگذار و خود وارد فاز بین‌المللی کار شده‌ایم

حمید صابر‌فرزام، رئیس سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور نیز ضمن معرفی فعالیت‌های قرآنی این سازمان از زمان تشکیل تاکنون، اظهار کرد: سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان اولین سازمانی بود که مسابقات قرآنی دانشجویی و برخی دیگر از برنامه‌های قرآنی دانشگاهیان را در کشور برگزار کرد اما اکنون نهادها و سازمان‌های مختلفی وارد فعالیت در این حوزه‌ها شده‌‌اند به همین دلیل ما برخی از حوزه‌های قرآنی را به سایر نهادها واگذار و خود وارد فاز بین‌المللی کار شده‌ایم.

وی ادامه داد: بخش پژوهش‌های قرآنی به مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان جهان اضافه شده و در تلاش هستیم مسابقات قرآن دانشجویان را به مسابقات دانشگاهیان و با حضور اساتید دانشگاه ارتقا دهیم.

مشکل حوزه طب و دین نبود روش‌شناسی در این رشته است

صابرفرزام مشکل حوزه طب و دین را نبود روش‌شناسی در این رشته عنوان و اظهار کرد: ما تمام بخش‌های لازم از بخش پژوهشی و دانشگاهی تا بخش اطلاع‌رسانی و خبری را در اختیار داریم در بخش بین‌الملی نیز ارتباط خوبی با بخش‌های علمی و دینی خارج از کشور داریم، نشریه مطالعات میان رشته‌ای را نیز منتشر می‌کنیم و هیچ حلقه مفقوده‌ای در این حوزه وجود ندارد بر همین اساس می‌توانیم اقدامات خوبی در حوزه قرآن و سلامت انجام دهیم.

وی تأکید کرد: ما از مسئولان در حوزه قرآن و سلامت کار می‌خواهیم نه حمایت مالی.

در پایان این نشست طرفین بر همکاری مشترک در حوزه پژوهش‌های مرتبط با قرآن و سلامت تأکید کردند و مصری و داوودنژاد نیز ضمن بازدید از خبرگزاری ایکنا، با سرویس سلامت این خبرگزاری از نزدیک آشنا شدند.