احمد ابوالقاسمی در واکنش به برخی انتقادات:
وظیفه سرپرست کاروان قرآنی حج فقط هماهنگی قاریان در تلاوت‌ها است

احمد ابوالقاسمی، قاری بین‌المللی قرآن در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه در تعریف وظایف سرپرست کاروان قرآنی اعزامی به حج آمده است که سرپرست کاروان مسئول هماهنگی بین قاریان و روابط عمومی بعثه است گفت: هر برنامه‌، همایش و محفلی که توسط بعثه برگزار می‌شود، سرپرست کاروان باید برای این محافل و همایش‌ها، قاری انتخاب و اعزام کند.

متأسفانه برخی‌ها دچار بی‌عدالتی شده‌اند
وی افزود: وظیفه‌ای که سرپرست کاروان قرآنی اعزامی به حج دارد این است که تعیین کند چه کسی در کدام محفل و همایش به تلاوت قرآن بپردازد و در حقیقت تقسیم کار می‌کند اما متأسفانه برخی‌ها دچار بی‌عدالتی شده‌اند و از روی ناآگاهی حرف‌هایی می‌زنند. هرچند که برخی از این افراد نیز از قرآنیان هستند اما حواسشان نیست که اگر در مسئله‌ای اطلاعات کافی ندارند، نباید اظهارنظر کنند و حداقل باید سوال کنند.
ابوالقاسمی با اشاره به آیه «وَ لا تَقْفُ ما لَیْسَ لَکَ بِهِ عِلْمٌ»، اظهار کرد: آقای اطهری‌فرد، سرپرست کاروان قرآنی سال 94 به دلیل تأسف و تأثر زیادی که بابت مفقود شدن دوستانش و اعضای کاروان قرآنی داشته است، گفته «ای کاش موبایل پیشم بود و با بچه‌ها تماس می‌گرفتم که حرکت نکنند» اما توصیه مسئولان کاروان‌ها این است که به هیچ وجه موبایل با خود نبرید و یک عده می‌گویند آقای اطهری‌فرد مگر مسئول نبوده است، چرا موبایل برنداشته است؟!
وی عنوان کرد: آقای اطهری‌فرد اصلا مسئول این کار نبوده است و در این قسمت یک حاجی عادی است که حتی اتاق خود را هم نمی‌تواند تعیین کند و کوچکترین تصمیمی برای خود نمی‌تواند، بگیرد چه رسد به دیگران.

مسبب قتل هزاران کشته منا باید پاسخگوی کشته شدن چند عضو کاروان قرآنی هم باشد
قاری بین‌المللی قرآن در ادامه گفت: بنده در شبکه‌های اجتماعی پیام‌هایی را از افرادی دیدم که این افراد اصلا صلاحیت نظر دادن را نداشته و اطلاعات این کار را ندارند که چه کسی باید پاسخگو باشد و چه کسی پاسخگوی قتل هزاران نفر در منا است؟ همان شخص هم باید پاسخگوی کشته شدن چند عضو کاروان قرآنی هم باشد.
وی ادامه داد: یک عده‌ای می‌گویند «اگر آقای اطهری‌فرد صبر می‌کرد و زودتر نمی‌رفت این اتفاق نمی‌افتاد» بدانند که اگر صبر کرده بود خود او هم کشته شده بود. متأسفانه این اخلاق را در خود پرورش نمی‌دهیم که منصفانه قضاوت کنیم.
ابوالقاسمی با اشاره به آیه «الَّذِینَ قَالُوا لِإِخْوَانِهِمْ وَقَعَدُوا لَوْ أَطَاعُونَا مَا قُتِلُوا؛ اگر از ما اطاعت کرده بودند و به جنگ نمی‌رفتند، کشته نمی‌شدند» گفت: «قُلْ فَادْرَؤُا عَنْ أَنْفُسِکُمُ الْمَوْتَ إِنْ کُنْتُمْ صادِقینَ؛ اگر راست می‌گویید از خودتان مرگ را دور کنید»؛ آنهایی که می‌گویند چرا این کار را نکردند؟ چرا این موقع رفتند و چرا آن موقع نرفتند؟ فقط حرف است آن هم از طرف کسانی که یکبار هم حج نرفته‌اند و نمی‌دانند شرایط منا چیست شرایط سنگ زدن چیست و فقط شایعه پراکنی می‌کنند.

آیا زنده‌یاد حاجی‌حسنی کارگر راضی بود عکسش بعد از فوت منتشر شود؟
وی ادامه داد: انتشار تصویر صورت جانباختگان از سوی برخی افراد در شبکه‌های مجازی نیز کار بسیار ناشایستی است. آیا شما اگر خواب باشید یک مقدار دهانتان باز باشد و کسی از شما عکس بگیرد و آن عکس را منتشر کند راضی هستید؟ آیا زنده‌یاد محسن حاجی‌حسنی کارگر که یک جوان خوش سیما و نورانی بود و دیگر از دست رفتگان کاروان قرآنی که جوانانی خوش سیما و نورانی هستند راضی هستند از اینکه چهره‌شان بعد از فوت اگر ضربه‌ای خورده و پایی روی آن گذاشته شده است در جامعه انتشار پیدا کند؟
این قاری بین‌المللی قرآن عنوان کرد: شاید یکی از دلایل حرمت نبش قبر همین باشد که خداوند نمی‌خواهد مومنی که همیشه آراسته می‌گشته بعد از اینکه از دنیا رفت و بدنش دچار پوسیدگی شد نمایش داده شود.

شایعه بس است
وی خطاب به کسانی که در شبکه‌های مجازی مشغول شایعه‌پراکنی درباره فاجعه منا و وضعیت اعضای کاروان قرآنی هستند، اظهار کرد: چرا این کارها را می‌کنید؟ این حرف‌ها چه ضرورتی دارد این کارها؟ چه ضرورت و چه دلیل دارد در حیطه‌ای که مربوط به ما نیست وارد شویم؟
ابوالقاسمی در ادامه گفت: بنده به عنوان یک فرد آگاه و به عنوان کسی که هشت بار این سفر را رفته‌ام، به عنوان کسی که منا را دیده‌ام و به عنوان کسی که در آن شلوغی‌ها بوده‌ام و گاهی لمس کرده‌ام، می‌خواهم این را بگویم که در منا توصیه اکید به حجاج می‌شود که کسی موبایل با خود نبرد حالا اگر آقای اطهری‌فرد موبایل می‌برد مگر آقای حاجی‌حسنی کارگر و آقای دانش موبایل داشتند که با آنها تماس بگیرد و بگوید که نیایند. متأسفانه این حرف‌های بیهوده موجب می‌شود تا اگر پنج کشته از نظر جانی در حادثه منا داشتیم چند تا کشته شخصیتی هم داشته باشیم.
وی ادامه داد: بنده به عنوان یک فرد آگاه می‌گویم که وظیفه سرپرست کاروان قرآنی در حج تمتع فقط هماهنگی برای تعیین کردن سهمیه قرآن خواندن اعضا است که چه کسی در چه تاریخی و در کجا قرآن بخواند؛ والسلام.

کسانی که ندانسته نظری داده‌اند استغفار کنند
این قاری بین‌المللی قرآن اضافه کرد: توصیه اکید من به افراد در شبکه‌های مجازی که برخی هم از قرآنیان هستند این است که اگر از چیزی اطلاع دقیق ندارند آن را انتشار ندهند و اگر هم کسی تا حالا ندانسته نظری داده است و نظر خود را در شبکه‌های مجازی منتشر کرده است استغفار کند و دیگر این کار را نکند.

به اندازه کافی برای از دست دادن 5 عضو کاروان قرآنی ناراحت هستیم
وی عنوان کرد: ما به اندازه کافی برای از دست دادن پنج عضو کاروان قرآنی ناراحت هستیم، نمی‌خواهیم کسانی که زنده مانده‌اند ترور شخصیتی شوند و توصیه دارم که دیگر این کار را نکنند.
ابوالقاسمی در پایان گفت: به کسانی که نشسته‌اند و از دور می‌گویند که باید اینطور می‌شد و نباید آنطور می‌شد، عرض می‌کنم که اگر سال بعد به مکه رفتند حتما بگردند جایی را پیدا کنند که جرثقیل در آن جا سقوط نکند! حتما از مسیری عبور کنند که پنکه از بالا روی سرشان نیفتد! حتما در چادرهایی اقامت کنند که آتش نگیرد! حتما هتلی انتخاب کنند که آتش نگیرد! حتما به جای مثلا ساعت 9:20 ساعت 9 بروند بیرون که اتفاقی برای آنها نیفتد!
وی ادامه داد: اتفاقاتی که در مکه برای حجاج افتاد اتفاقاتی نیست که بتوان پیش‌بینی کرد؛ مرگ حق است و دست خدا است و باید یک جایگاهی هم برای خدا و نظارت خدا بر آن صحنه داشته باشیم. ما به عنوان انسان وظیفه داریم شرایط ایمنی را رعایت کنیم، عقلمان را به کار بیندازیم بقیه دیگر دست ما نیست.