غلامرضا کریمی تبیین کرد:
تأثیر بحران‌های جهان اسلام در تشدید تعرض رژیم صهیونیستی به مسجدالاقصی

غلامرضا کریمی، کارشناس مسائل سیاسی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به تجاوزات اخیر رژیم صهیونیستی به مسجدالاقصی و حمله به نمازگزاران بیت‌المقدس گفت: واقعیت این است که رژیم صهیونیستی سال‌هاست که توافق اولیه خود با دولت اردن را زیر پا گذشته و به دنبال اشغال کامل مسجدالاقصی است.
وی افزود: بر اساس این قرارداد تولیت مسجدالاقصی به دولت اردن واگذار شده بود و مسجدالاقصی در اختیار مسلمانان قرار می‌گرفت و یهودیان حق داشتند دیواره‌ای از مسجدالاقصی را زیارت کنند و نمی‌توانستند وارد مسجدالاقصی شوند.
این استاد دانشگاه اظهار کرد: با توجه به بحران‌های متعدد جهان اسلام مثل سوریه و یمن و درگیری مسلمانان با توطئه‌های درونی و جریان‌های تکفیری وترویستی، رژیم صهیونیستی به دنبال سوءاستفاده از این موقعیت است تا حوزه‌های نفوذ و تسلط خود را گسترش دهد.
وی ادامه داد: بر همین اساس شاهد هستیم که رژیم صهیونیستی حملات مکرری را به مسجدالاقصی و مسلمانان این منطقه داشته است و عده‌ای را زخمی کرده است و این فعل همچنان ادامه دارد.
کریمی اظهار کرد: تصور صهیونیست‌ها این است که با توجه به بحران‌های فعلی جهان اسلام، مسلمانان توجه جدی به بحث فلسطین و مسجدالاقصی ندارند، در حالی‌که موضوع فلسطین همواره موضوع اصلی جهان اسلام بوده است؛ به همین دلیل مسلمانان نسبت به این مسئله واکنش نشان دادند و این تعرضات را محکوم کردند.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه رژیم صهیونیستی خوی تجاوزگری دارد، به دنبال اشغال بیشتر سرزمین‌هاست و طبیعی است که رویه خود را ادامه می‌دهد.
این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به همراهی برخی دول اسلامی با رژیم صهیونیستی گفت: متأسفانه اتحاد نانوشته‌ای بین برخی کشورهای اسلامی و رژیم صهیونیستی در تحولات اخیر به وجود آمد و هماهنگی‌ها و همکاری‌های بسیاری میان کشورهایی مانند عربستان و اسرائیل شکل گرفت که شاید در مسائلی که پیرامون حادثه منا وجود دارد بتوان رد پای سازمان‌های اطلاعاتی رژیم صهیونیستی را نیز مشاهده کرد.
وی گفت: به هر روی تجاوزات اخیر رژیم صهیونیستی به مسجدالاقصی بر اثر غفلت و حتی سازش و تبانی برخی کشورهای اسلامی ارزیابی می‌شود.
کریمی علی‌رغم سکوت برخی دول اسلامی، مسلمانان را مانع اصلی تحقق اهداف رژیم صهیونیستی در مسجدالاقصی عنوان کرد و گفت: رژیم صهیونیستی از غفلت دولت‌های اسلامی به دنبال سنجش افکار عمومی جهان اسلام است.
وی افزود: برخی گروه‌های افراطی در سرزمین‌های اشغالی نیز مرتباً بر آتش اختلافات میان یهودی‌ها و فلسطینی‌ها می‌افزایند و دولت رژیم صهیونیستی نیز از این قضیه استقبال می‌کند و به دنبال این است که با کاهش حساسیت‌های بین‌المللی نسبت به بیت‌المقدس، حیطه اشغالگری و نفوذ خود را افزایش دهد و آرمان خود مبنی بر تغییر پایتخت خود به بیت‌المقدس را عملی کند.
این استاد دانشگاه یهودی‌سازی مسجدالاقصی را پیش‌زمینه این آرمان عنوان کرد و گفت: این مسئله سیاستی است که رژیم صهیونیستی از گذشته مد نظر داشته است و اما به دلیل حساسیت‌های جهان اسلام به مسئله بیت‌المقدس امکان اجرای چنین سناریویی وجود نداشت و به نظر می‌رسد امروز نیز این فضا برای آنها فراهم نیست و نمی‌تواند از اختلافات گسترده‌ای که میان کشورهای اسلامی وجود دارد سوءاستفاده کند.

محمود قره‌داغی