به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، محمد رضا داود آبادی فراهانی، معاون فرهنگی دانشجویی و امور مجلس وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در نشست خبری هفتمین جشنواره فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت با عنوان اسلام ناب محمدی و هویت ایرانی اسلامی به تشریح محورها و اهداف این جشنواره پرداخت.
وی تصریح کرد: میراث خوبی از سال 87 با عنوان جشنواره فرهنگی دانشجویان علوم پزشکی کشور در وزارت بهداشت پایه گذاری شد که خوشبختانه تاکنون نیز ادامه داشته است.
فراهانی با بیان اینکه در گذشته بالغ بر 60 رشته در این جشنواره وجود داشته اظهار کرد: تعدادی رشته در این حوزه اضافه و تعدادی نیز از آن کم شده است. این مهم با توجه به ارزیابیها و بررسیهایی بود که در مورد این جشنواره با کمک کارگروههای مختلف انجام شده است.
وی اضافه کرد: در سال گذشته برخی از محورهای جشنواره در مراسم اختتامیه اجرا شد و بخشهای از این جشنواره را جدا کرده و به جشنوارهای مستقل تبدیل کردیم.
وی در پاسخ به ایکنا عنوان کرد: بخشهای قرآنی به ویژه بخشهای پژوهشی این جشنواره به جشنواره قرآن و عترت اضافه شد. اما در مورد بخشهای پژوهشی دیگر با توجه به اینکه جشنوارههای زیادی وجود دارند که به مباحث پژوهشی میپردازند نیازی ندیدیم که این بخش را در جشنواره هفتم فعال کنیم.
وی همچنین در پاسخ به پرسشی دیگری از ایکنا در رابطه با فعال کردن اداره فرهنگ سلامت در معاونت فرهنگی دانشجویی اظهار کرد: با توجه به اینکه یکی از موارد مهم در توسعه فرهنگ سلامت به ویژه در حوزه جوانان و دانشجویان هنجار سازی و نهادینه کردن فرهنگ سلامت است و با توجه به اینکه برنامه مدونی در وزارت بهداشت در این رابطه وجود نداشته ما تصمیم گرفتیم که ادارهای را ذیل اداره کل فرهنگی برای تعیین بایدها و نبایدهای فرهنگ سلامت و نهادینه سازی آن شکل دهیم این مهم است که بتوانیم بایدها و نبایدهای فرهنگ سلامت را برای مردم نهادینه کنیم میتواند در توسعه و تسری فرهنگ سلامت در جامعه مهم باشد.
وی در ادامه عنوان کرد: ما نسبت به دستگاههای دیگر فضای مناسبتری را برای تسری فرهنگی در بین دانشجویان و جوانان فراهم کردهایم.
فرهنگ هویت ما است
فراهانی تاکید کرد: فرهنگ بخشی از هویت ما بوده و نمیتوانیم بگویم که ما دارای فرهنگ بوده بدونه اینکه آن را در میان مردم نشر دهیم.
وی یاد آور شد: برخلاف اینکه در گذشته توسعه سیاسی و توسعه اقتصادی مقدم بر توسعه فرهنگی بودهاند در وزارت بهداشت بنا را بر این گذاشتیم که توسعه فرهنگ مبنا قرار گرفته و برای آن از هنر و ادبیات استفاده کنیم.برای این مهم ما توانستهایم از نظرات اساتید و ادبا همچنین هنرمندان طراز اول کشور برای نشر و توسعه فرهنگ سلامت به ویژه در بین دانشگاهیان استفاده کنیم.
در ادامه حسام الدین علامه، مدیر کل فرهنگ وزارت بهداشت نیز ضمن تسلیت به جانبازان و خانوادههای جان باختگان حادثه منا به تشریح جشنواره فرهنگی دانشجویی پرداخت.
وی اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب تاکید کردند که نباید در دانشگاهها کنسرت برگزار شود ما هم همین اعتقاد را داریم دانشگاه شأن علمی داشته و باید این شأن را حفظ کنند. ما در وزارت بهداشت بر این اعتقادیم که از ابزارهای شرعی و متناسب با فرهنگ اسلامی حتی در حوزه موسیقی میتوانیم بهره برده و آن در جهت ترویج فرهنگ اسلامی گسترش دهیم.
وی تاکید کرد: هدف از برگزاری این جشنواره عبور از مشارکت فردی به سوی مشارکت گروهیست و در این رابطه تلاش داریم با برگزاری جشنوارههای مختلف این کار را اجرا کنیم.
وی بیان کرد: امیدواریم آثار تولیدی به صورت مجازی تدوین شده و در اختیار گروههای مختلف برای کاربردی کردن آن قرار گیرد.
علامه اعلام کرد: در جشنواره دو موضوع ثابت داریم که تغییر پیدا نخواهند کرد یکی از آنها فرهنگ ایرانی اسلامی و دیگری فرهنگ سلامت است فرهنگ ایرانی اسلامی با عنوان اسلام ناب محمدی با توجه به موضوعات اخلاق، آزاد اندیشی و وحدت اقوام ایرانی و اقلیتهای مذهبی.
اخلاق حلقه مفقودهای جامعه امروزی است
وی تاکید کرد: اخلاق حلقه مفقوده جامعه امروزی است اخلاق مورد نظر ما همان اخلاق اسلامی بوده که هیچ شباهتی با اخلاق لیبرالیستی ندارد متاسفانه امروز بسیاری از گروهها و افراد با حربههای غیر دینی و غیر شرعی در پی حذف رقبای یکدیگر هستند امیدواریم با آثار تولیدی دانشجویان اخلاق را محور فعالیت خود قرار داد.
وی همچنین آزاد اندیشی دیگر محور خود عنوان کرده و اظهار کرد: سالها است رهبر معظم انقلاب بر لزوم برپایی کرسیهای آزاد اندیشی تاکید داشته ولی متاسفانه با عدم اجرای آن در دانشگاهها و توجه شایان به بحث آزادی اندیشه، آزادی بیان و آزادی پس از بیان در دانشگاهها میباشیم ما باید سعی کنیم که این موضوع را بتوانیم بالاخره در دانشگاهها پیاده کنیم.
وی با بیان اینکه محور سوم بخش اسلام ناب محمدی بحث وحدت اقوام و وحدت اقلیتهای مذهبی و همچنین سلیقههای سیاسی و فرهنگی است گفت: این موضوع با توجه به تهدیداتی که امروزه از سوی دشمنان این ملت و کشور احساس میشود این محور را ایجاد کردهایم که این موضوع میتواند از سوی دانشجویان پیگیری و راهکاری برای آن اندیشیده شود.
حسام الدین علامه همچنین هویت ایرانی اسلامی را یکی از بحثهای مورد تاکید در این جشنواره قلمداد کرد که به گفته وی آثار تولیدی در این حوزه میتواند برجسته بوده که میتواند در تعیین شاخصههای هویت ایرانی کمک کند.
مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت اظهار کرد: در رابطه با فرهنگ سلامت نیز برخی بر این اعتقاد هستند که میتواند از ابزار هنری بهترین استفادهها را برای تسریع آن در جامعه استفاده کنیم ما در این حوزه نیازمند اثار فاخر بوده و در این راه امیدواریم بتوانیم به وسیله هنر با تغییر رفتارها فرهنگ سلامت را غنی کنیم در این راستا انجمنهای علمی مواد خام سلامت و تولید کانونهای هنری آن را به آثار هنری تبدیل کرده و از طریق نشریات و رسانهها به مردم اطلاع رسانی میشود.
وی با بیان اینکه اولین محور برای فرهنگ سلامت بحث چالشهای جمعیتی است اظهار کرد: چالش جمعیتی و مسائل پیش روی آن یکی از دغدغههای رهبری بوده و در این راستا وزارت بهداشت بر این اعتقاد است که توسعه فرزند آوری سالم با تشویق ازدواج و ترویج ازدواج سالم میتوانیم چالشهای جمعیتی را برطرف کنیم.میتوان با ابزارهای هنری جوانان را به ازدواج تشویق کرده و فرزند آوری را برای تحکیم بنیان خانواده قرار داد.
علامه یادآور شد: سلامت اجتماعی و سلامت روان با تکیه بر نشاط، اعتماد و مدارا نیز یکی از محورهای است که در جامعه ما مورد نیاز بوده و باید آنرا از دانشگاهها آغاز کنیم.
در ادامه این نشست داریوش ارجمند بازیگر تئاتر و سینما با بیان اینکه اخلاق بهداشترین رفتار انسان است، اظهار کرد: از طریق هنر و ادبیات میتوانیم رفتارهای خود را اصلاح کرده و به ترویج بهداشت و پیشگیری از بیماریها پرداخت در این راستا من به عنوان نماینده جامعه هنری هر آنچه از دست ما برآید برای این کار اختصاص میدهیم.
وی تاکید کرد: ما در اخلاقیات دچار بیماری بوده و همین مسئله زمینه را برای بروز انواع بیماریها فراهم کرده است. ما باید به کمک وزارت بهداشت و هنرمندان، ادبیان و روحانیون اخلاقیات را در جامعه ترویج داده تا بتوانیم فرهنگ سالمی داشته باشیم.