ابوالفضل هاشمی، مدیرکل کتابخانههای مساجد کشور در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از راهاندازی کتابخانههای جدید در مساجد کشور خبر داد و اظهار کرد: افزایش آمار کتابخانههای مساجد، به گونهای طراحی شده که تعداد بابهای جدید، هر سال به میزان 10 درصد کتابخانههای موجود افزایش پیدا کند که سال آینده 610 باب به این آمار افزوده میشود.
هاشمی در ادامه با بیان اینکه کتابخانههای مساجد به دو دسته کتابخانههای مخزندار و کتابخانههای باز تقسیم میشوند، تصریح کرد: کتابخانههای باز در مساجدی قرار دارند که فضای کافی برای ایجاد کتابخانه ندارند و دو قفسه و نیز حدود 200 جلد کتاب عمومی توسط ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد به آنها اهدا میشود.
وی افزود: اکنون 5900 کتابخانه باز در مساجد راهاندازی شده و 6100 کتابخانه مخزندار نیز در مساجد کشور فعال است که از یک تا پنج درجهبندی شده و در مناطق روستایی و شهری واقع شدهاند.
هاشمی با اشاره به تعداد اعضای کتابخانههای مساجد در سطح کشور گفت: اعضای کتابخانههای مساجد به دو صورت ثابت و غیرثابت هستند. اعضای ثابت از کتابخانههای مساجد کارت عضویت گرفتهاند که تعداد آنها به یک میلیون و 132 هزار نفر در کشور میرسد.
وی ادامه داد: دو میلیون نفر نیز به صورت غیرثابت به کتابخانههای مساجد مراجعه میکنند که کارت عضویت ندارند و شهریه هم پرداخت نمیکنند، اما از محیط کتابخانههای مساجد استفاده میکنند.
مدیرکل کتابخانههای مساجد کشور تصریح کرد: امروزه بیشتر خانهها آپارتمانی شده و فضای مطالعه کاهش پیدا کرده است. بنابراین بیشتر نوجوانان و جوانان به کتابخانههای مساجد رغبت دارند؛ چرا که امنیت بالایی دارند و دارای شرایط مناسب برای مطالعه هستند.