مراسم تقدیر از هنرمندان «دریادلان» برگزار شد؛
غواصان به آب زدند تا خاک بر سر ما نشود/ سوره اخلاص؛ واژه‌ای نیکو در بدرقه شهدا

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) مراسم تقدیر از هنرمندان نمایش «دریادلان» شامگاه روز گذشته دوشنبه، 11 آبان با حضور محسن مؤمنی‌شریف؛ رئیس حوزه هنری، محمود صلاحی؛ رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران و معاونان و مسئولان فرهنگی و هنری هر دو نهاد در تماشاخانه مهر حوزه هنری برگزار شد.
محمود صلاحی؛ رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران در این مراسم با اشاره به ظفرمندی رزمندگان در طول هشت سال دفاع مقدس گفت: کاری که شهدای غواص به انجام رساندند، کاری بزرگ است که انصافاً هم مردم قدرشناس ایران اسلامی در استقبال و تشییع پیکرهای پاک آنها به پاس این جانفشانی و ازخودگذشتگی حضور گسترده‌ای داشتند و همه از کوچک و بزرگ، مرد و زن با هر گرایش و مشرب فکری در این مراسم حضور چشمگیری داشتند به شکلی که برای بسیاری از مسئولان امور شهری این حضور غیرمترقبه بود و به جرئت می‌توانم بگویم این شور حضور تا پاسی از شب نیز ادامه یافت.
وی گفت: اعتقاد دارم که اگر این غواصان به آب نمی‌زدند و از جان خود نمی‌گذشتند اکنون خاک بر سر ما بود و دشمن از خدا بی‌خبر متجاوز، آبرو و حیثیت برای ما باقی نمی‌گذاشت؛ کما اینکه اکنون شاهد هستید بقایای همان تفکر دشمن بعث در قالب گروه‌های تکفیری و تروریستی در کشورهای همسایه منطقه چه فجایعی را موجب می‌شوند و به صغیر و کبیر رحم نکرده و کوچکترین جنایتشان سر بریدن مردم مظلوم و بی‌دفاع است.
صلاحی تصریح کرد: نمایش محیطی «دریادلان» گوشه‌ای  از توان هنری جوانان این مرز و بوم در ارج نهادن به این سلحشوری غواصان شهید بود و من بسیار خوشحالم که آغاز اجرای این نمایش به شکل رسمی آغازگر چهارمین جشنواره «تئاتر شهر» شد که با 740 اجرا در اواخر شهریور شاهد برگزاری آن بودیم.
پدر یکی از شهدای غواص به رهبری گفت: «دریادلان» تسلی خاطر ما بود
رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران در ادامه گفت: تولید و اجرای این نمایش فاخر که استقبال از آن همانطور که همگی شاهد آن بودیم آنچنان گیرا و جذاب بود که خاطرم هست پدر یکی از شهدای غواص که پس از تماشای این نمایش به اتفاق جمعی از خانواده‌های شاهد به دیدار رهبری رفته بودند شخصاً به معظم‌له عنوان کرده بود که «دریادلان» تسلی خاطر ما خانواده  شهدای غواص بود.
وی افزود: تصور می‌کنم تجربه «دریادلان» به درستی به ما نشان داد که می‌توان با استفاده درست و بجا از ظرفیت‌های هنری به ویژه هنرهای نمایشی در راستای تحقق اهداف ارزشی و انقلابی نهایت بهره را برد؛ مسئولان باید توجه کنند که وظایفی که هم اکنون در اختیار دارند همیشگی نیست و باید تا زمانی که در پستی مسئولیت دارند نسبت به استفاده بهینه از امکانات ولو مختصری که در اختیار دارند در راستای ترویج فرهنگ انقلابی و ارزشی کوشا باشند؛ چرا که ممکن است در آینده حسرت موقعیتی که داشتند و می‌توانستند کاری انجام دهند را بخورند.
اجرای تئاتر در پایتخت را به شبی 50 نمایش می‌رسانیم
صلاحی در پایان سخنان خود گفت: در کشورهای توسعه یافته و به ویژه در پایتخت‌های این کشورها هر شب به طور متوسط شاهد اجرای بیش از صد نمایش هستیم که مسئولان فرهنگی آنها با توسل به همین نمایش‌هاست که به نوعی فرهنگ و باورهای مردمان کشور خود را معرفی می‌کنند؛ در نظر داریم با ایجاد فضاهای نمایشی در تهران و همچنین تجهیز سالن‌های نمایشی موجود در فرهنگسراها، تعداد اجراهای نمایشی در یک شب پایتخت را به 50 اجرا برسانیم که البته سایر دستگاه های فرهنگی و هنری نیز ما را باید  در تحقق این امر یاری کنند.
این گزارش حاکی است پیش از سخنرانی محمود صلاحی، فاضل نظری؛ معاون هنری حوزه هنری به ایراد سخن پرداخت و گفت: در این فرصت اندک دوست دارم اشاره‌ای به دو شهید غواصی داشته باشم که در قالب ویژه‌برنامه «سوره اخلاص» در محوطه حوزه هنری تدفین شدند که البته از من خواسته شد نامی برای این ویژه‌برنامه تشییع و تدفین انتخاب کنم که من با رجوع به دیوان حافظ به سوره اخلاص برخورد کردم.
واژه «سوره» برند حوزه هنری است
وی ادامه داد: همان گونه که می‌دانید واژه سوره، برند حوزه هنری است و ما بسیاری از فعالیت های خود در حوزه را با واژه سوره انجام می‌دهیم، انتشارات ما «سوره مهر» است، جشنواره تئاتر «سوره ماه» داریم و همچنین سازمان سینمایی حوزه هنری نیز سوره است؛ تصور می‌کنم که نام این ویژه‌برنامه از قبل انتخاب شده بود و من تنها با تفألی که به حافظ زدم واژه «سوره اخلاص» را از میان برگ برگ این دیوان استخراج کردم.
نظری گفت: نکته جالب توجه اینکه در مراجعه به خاطرات و اسناد موجود در ارتباط با دوران دفاع مقدس متوجه این نکته شدم که اتفاقاً نام یکی از گردان‌های غواص دوران دفاع مقدس نیز اخلاص بوده است پس چه بهتر که این واژه برای این برنامه انتخاب شود.
وی در پایان سخنان خود گفت: خاطرم هست که روزی که پیکر این دو شهید غواص را برای تدفین در محوطه حوزه هنری مشایعت کردیم شاید به تنها چیزی که فکرش را نمی‌کردیم  محل دفن آنها بود اما نمی‌دانم چه شد که حوض آب جلوی مسجد حوزه هنری محل قرار آنها انتخاب شد که این هم از جمله نکات غریبی بود که تصور می کنم ما هیچ اختیاری در تصمیم‌گیری آن نداشتیم.
تدفین دو شهید غواص، جریان تازه‌ای در حوزه هنری ایجاد کرد
اما رحمت امینی، مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری سخنران نخست این مراسم بود که در سخنانی ضمن تشکر از گروه نمایشی «دریادلان» گفت: روزی که دو شهید غواص در حوزه هنری تدفین شدند، جریان تازه‌ای در عرصه هنر انقلابی و دفاع مقدس که از جمله اهداف حوزه هنری است به وجود آمد که نمایش «دریادلان» تبلور یکی از آنها بود.
وی ادامه داد:  امیرحسین شفیعی، کارگردان این نمایش که از جمله همکاران ما در مرکز هنرهای نمایشی است با مراجعه به من گفت که تصمیم دارم یک کار دلی در مورد شهدای غواص انجام بدهم و دنبال اینکه کسی از این نمایش حمایت کند یا نه نیستم، این کار با عزم و اراده گروهی از بچه‌های نمایش به کارگردانی وی به انجام رسید که البته تبعات و برکات بی‌شماری نیز تا به امروز داشته است.
امینی در پایان سخنان خود گفت: تئاتری باید وجود داشته باشد که بیانگر عمق غنای فرهنگ و باور اصیل ایرانی باشد، باوری که سبب شد در طول هشت‌ سال جوانان این مرز و بوم جانفشانی کنند و در برابر دشمن زانو نزنند، درصدد تحقق این تئاتر در حوزه هنری هستیم که البته این امر بدون حمایت نهادهای فرهنگی و انقلابی میسر نخواهد شد.
همچنین براساس این گزارش در فواصل بخش های این مراسم با حضور مسئولان فرهنگی و هنری حاضر در تماشاخانه مهر از هنرمندان نمایش «دریادلان» به شرح زیر تقدیر شد:
گروه کارگردانی
حسن زارع؛ دستیار اول کارگردان
محمد فرجی؛ دستیار دوم کارگردان
شهداد قهرمانی؛ مدیر صحنه
مبین هداوند و علیرضا اردستانی
گروه طراحان
حمیدرضا اسماعیلی؛ طراح نور و صدا
حسین پناهی؛ طراح لباس
میثم احمدی؛ طراح جلوه های بصری
مهدی رایگانی؛ طراح پوستر
علی براتی؛ طراح حرکات موزون
گروه بازیگران
مجید فاطمی، میلاد محمدزاده، محمدرضا ابراهیمی، آصف جاودان فر، یونس حمزه لویی، سیدمهدی باقری، آرمان صلحی، پیمان گنجی، سامان توحیدی، محمد گل گزی، علی گل گزی، علی پناهی، اشکان پناهی، احسان سخی، علی باقری، رضا راد، سروش کریمی، مهراد آب جاه، روح‌الله سنایی، رستا رضوی.
همچنین دبیرخانه پانزدهمین جشنواره «تئاتر مقاومت» به طور ویژه از امیرحسین شفیعی؛ کارگردان و علی براتی؛ طراح حرکات موزون تقدیر کرد.
از جمله افرادی دیگری که مورد تقدیر قرار گرفتند می توان به اکبر حسنی؛ روابط عمومی، مهراب محمدزاده؛ مشاور رسانه ای، مهدی آشنا؛ عکاس، روح الله زندی فر؛ مجری طرح و حسین مسافر آستانه؛ مشاور کارگردان نمایش دریادلان اشاره کرد.
در پایان این مراسم نیز اعلام شد که سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران نیز به شکل ویژه‌ای از تمامی عوامل و بازیگران نمایش با اهدای جایزه تقدیر خواهد کرد.
همچنین در این مراسم گوشه‌هایی از نمایش «عباس» به نویسندگی امیرحسین شفیعی و کارگردانی روح الله سنایی برای حضار در سالن اجرا شد و در پایان نیز عوامل و بازیگران این نمایش با مسئولان عکس یادگاری گرفتند.