به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) از محل برگزاری بیستویکمین نمایشگاه بینالمللی مطبوعات و خبرگزاریها در مصلای امام خمینی(ره) در تهران، «حسن حیدر»، رئیس دفتر شبکه ماهوارهای «المنار» لبنان در تهران و نویسنده روزنامه الاخبار لبنان و سایتهای العهد و المنار گفت: شبکه المنار امروز علاوه بر انتقال اخبار مقاومت علیه صهیونیستی، مقاومت علیه تروریستهای داعش را نیز پوشش میدهد.
حیدر گفت: المنار تا سال 2000 یک شبکه ماهوارهای نبود، اما کم کم توانست فعالیتهای خود را گسترش دهد و روی ماهوارههای مختلف قرار بگیرد. البته پس از مدتی به خاطر تلاشهای رژیم صهیونیستی از ماهواره هاتبرد حذف شد.
وی افزود: در حال حاضر نیز به خاطر فشارهای عربستان، «عرب ست» و «نایل ست» تهدید میکنند که این شبکه را حذف خواهند کرد و همان کاری را که با شبکه المیادین کردهاند با ما نیز خواهند کرد.
حسن حیدر گفت: ما در شهرهای مختلف سوریه، عراق و لبنان، در مناطق مقاومت علیه جنایات رژیم صهیونیستی و تروریستهای داعش، خبرنگارانی داریم و تا الان 12 شهید دادهایم. آخرین شهید ما سازنده مستند «گردان عشق» بود که بسیار مورد توجه قرار گرفته بود.
او ادامه داد: خبرنگاران به مناطق جنگی میروند، جایی که جز رزمندگان کسی جرأت رفتن به آن را ندارد . آنها فقط برای عکس گرفتن و با غرور نشان دادن اینکه ما در این مناطق بودهایم، به آنجا نمیروند بلکه مانند رزمندگان لباس رزم میپوشند و به خطوط مقدم میروند تا ببینند که آنها چه میکنند، چگونه چادر میزنند، چگونه میخوابند، چگونه نبرد میکنند و چه مشکلات طاقتفرسا را تحمل میکنند.
حیدر تأکید کرد: تنها خبرنگاری میتواند این وقایع را درست منتقل کند که مانند رزمندگان ساعتها نخوابیده باشد، سرمای شدید کوههای «القلمون» سوریه را در استخوانهای خود حس کرده باشد و ازخودگذشتگیهای آنان را دیده باشد.
وی در ادامه گفت: کوههای القلمون سوریه به دست تکفیریها افتاده بود، آنها در بالای کوه بودند و نیروهای مقاومت حزبالله از پایین باید به آنها میرسیدند. حتی در تصویر هم نمیتوان سختی کار رزمندگان را منعکس کرد. آنها در سرمای شدید علاوه بر وسایل لازم، سنگرهای سیاری که ابتکار خودشان بود را حمل میکردند و شبانه صعود میکردند و صبح سنگرها را باز میکردند تا تکفیریها از بالا نتوانند آنها را هدف قرار دهند. پس از مدتها مقاومت توانستند موفق شوند.
حیدر تأکید کرد: این اخبار باید منتشر شود اما اولاً باید مخاطب ما مردم جهان باشند ثانیاً شیوههای نوین اطلاعرسانی باید مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: مسلماً اگر این اخبار را به مثلاً مردم ایران منتقل کنیم آنها همدردی عمیقی با ما میکنند اما این کافی نیست زیرا ما حمایت مردم ایران را داریم. ما باید بتوانیم حقایق را در سطح بینالمللی مطرح کنیم و این ممکن نیست مگر اینکه از زاویه دید آنها و به زبان آنها مطرح کنیم.
سیاستهای خبری المنار
حسن حیدر در ادامه به سیاستهای خبری شبکه المنار اشاره کرد و گفت: سیاست ما این است که در کار خبری وارد بحران نشویم یعنی شروع نکنیم به صورت یک طرفه در مورد دیدگاه خود بگوییم زیرا مسلماً طرف مقابل توجه نخواهد کرد. در یک بحث دو طرفه هم همینطور است اگر دو نفر با دیدگاههای مخالف هر دو تنها به مطرح کردن عقاید خود بپردازند، نتیجهای حاصل نخواهد شد. سیاست ما این است وارد بحران نشویم و مثلاً مثل آتشنشانها که از بیرون ابتدا آتش را محاصره میکنند تا بتوانند آن را مهار کنند، عمل کنیم. ابتدا بحران را محاصره کنیم یعنی ببینم که چه میگویند بعد در نقاط اشتباه گفتههای خود آنان، با توجه به نظام فکری خودشان، شک و تزلزل ایجاد کنیم. در آن صورت ممکن است به دنبال پاسخ شک خود به دنبال ما بیایند و به ادامه حرف ما گوش دهند.
وی ادامه داد: سیاست دیگر ما این است که فقط بحران و بدبختی مردم سوریه و عراق را نشان ندهیم. از تعداد کشتهها حرف نزنیم. بلکه از زندگی و امید مردم در زیر بمبارانها هم بگوییم. روحیه زندگی مردم دچار بحران را نشان دهیم تا هم خود از آن درس بگیریم که چگونه در بحران روحیه خود را حفظ کنیم و هم امید دوباره به مردم دهیم. تنها منعکس کردن بحران و جنگ روحیه مردم را نیز درهم میشکند.
حیدر افزود: سیاست دیگر ما انتشار خبرهای موثق و معتبر است و در این زمینه تا حدی تلاش کردهایم که حتی مخالفان نیز پای خبرهای ما مینشینند و از آن استفاده میکنند زیرا میدانند که اخبار ما بر اساس واقعیت است. خبرنگاران ما مستقیماً اخبار را منعکس میکنند و با مدرک نشان میدهند.
ضعف رسانههای مقاومت
حسن حیدر در بخش دیگری از سخنان خود گفت: باید گفت که ضعف رسانههای مقاومت در برد کم مخاطبان است. ما باید حرف خود را به زبانی بزنیم که برای طرف مقابل هم قابل لمس باشد و اخبار خود را به صورت گستردهتر منتشر کنیم.
این فعال رسانهای لبنانی افزود: برای این مهم، امروز شبکهها و نرمافزارهای اجتماعی و اینترنتی بسیار بسیار مهمتر از خود شبکه تلویزیونی است. امروز خبر مکتوب و خبر تلویزیونی مخاطب کمتری دارد و اهم اخبار در سایتها و کانالهای اجتماعی منتشر میشوند و ما باید به این مسئله توجه ویژه کنیم.
حسن حیدر در پایان تأکید کرد: امروز اخبار کوتاه، دقیق و پرمحتوا که قابل انتشار در سایتها و ابزارهای اجتماعی باشند، بسیار تأثیرگذاری بیشتری دارند.