صابرفرزام تأکید کرد:
نقش مهم مؤسسات در معرفی ایده‌پردازان قرآنی به مرکز رشد فناوری‌ها و هنر قرآنی

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، نشست هم‌اندیشی مؤسسات قرآنی استان تهران و مرکز رشد فناوری‌ها و هنر قرآنی عصر امروز، اول آذرماه،  در سالن اجتماعات سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان برگزار شد.

حمید صابرفرزام، رئیس سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور در این نشست که با حضور مدیران موسسات فعال استان تهران برگزار شد، ضمن خیر مقدم به حاضران در جلسه به معرفی اجمالی فعالیت‌های سازمان قرآنی دانشگا‌هیان کشور پرداخت و گفت: این سازمان فعالیت‌هایش را از سال 62 در حوزه فعالیت‌های قرآنی دانشگا‌ه‌های کشور با بحث کانون‌های قرآن و عترت در دانشگاه‌های سراسر کشور و پس از آن با برگزاری مسابقات قرآنی دانشجویان آغاز کرده است.

مدیرعامل ایکنا با اشاره به اینکه این مجموعه، یکی از سازمان‌های فرهنگی جهاد دانشگاهی است، ادامه داد: حدود 25 سال برگزاری مسابقات قرآن دانشجویان را این مجموعه برعهده داشت و بعد از آن مسابقات به دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها واگذار شد و این مرکز مسابقات بین‌المللی دانشجویان مسلمان را که به عنوان اولین و تنها مسابقات دانشجویان در سطح بین‌المللی است، به صورت دوسالانه برگزار می‌کند.

فرزام تصریح کرد: این مرکز در سال 80 از دبیرخانه فعالیت‌های قرآنی تبدیل به سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشجویی شد و در سال 82 هم مجموعه خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به این مجموعه اضافه شد و در واقع سازمان با دو فعالیت خبرگزاری بین‌المللی قرآن و همین طور مرکز فعالیت‌های دانشجویی، فعالیت‌هایش را تا این اواخر ادامه می‌داد که مرکز فعالیت‌های دانشجویی متولی برگزاری مسابقات، جشنواره‌ها و فعالیت‌های کانون‌ها و نمایشگاه‌ها در سطح دانشگاه‌های کشور بود و ایکنا هم به عنوان تنها خبرگزاری قرآنی جهان اسلام، فعالیت می‌کند.

وی ادامه داد: این مجموعه، سازمان عمومی غیردولتی است که خیلی بودجه و ردیفی از طرف دولت ندارد، بلکه از سوی سازمان‌ها و مراکز مختلف بالاخص جهاد دانشگاهی حمایت می‌شود؛ به این دلیل مستحضر هستید که فعالیت خبرگزاری بسیار پرهزینه است؛ به ویژه اینکه خبرگزاری در سطح ملی و در تمام استان‌ها شعبه دارد و هم در سطح بین‌الملل فعالیت می‌کند و بحمدالله ایکنا از نظر فعالیت بین‌المللی و تعداد زبان‌ها رتبه اول را در بین خبرگزاری‌های کشور دارد و در حال حاضر به 19 زبان فعال دنیا خبر تولید می‌کند.

رئیس سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور با تأکید بر اینکه تمام این موفقیت‌ها به برکت فعالیت قرآنی است، تصریح کرد: از حدود دو سال گذشته برنامه‌هایی را پایه‌ریزی کرده‌ایم که چند فعالیت جدید در کنار سازمان فعالیت‌های قرآنی و خبرگزاری بین‌المللی قرآن انجام گیرد و در حال راه‌اندازی سه مرکز جدید هستیم که از آنها دو مرکز راه‌اندازی شده و یک مرکز نیز در شرف تأسیس است.

وی ادامه داد: مرکز مطالعات میان‌رشته‌ای قرآن کریم یکی از این مراکز است که به صورت تخصصی و با حضور دانشجویان تحصیلات تکمیلی و اساتید در بحث‌های میان‌رشته‌ای قرآنی همچون قرآن و اقتصاد، قرآن و تربیت، قرآن و سلامت و قرآن و ارتباطات، پژوهش و تحقیق انجام می‌گیرد که ان‌شاءالله ظرف چند سال آینده جزء مراکز پژوهشی فعال و خوب خواهد بود.

مدیرعامل ایکنا افزود: مرکز رشد فناوری‌ها و هنر قرآنی مرکز دیگری است که راه‌اندازی شده و به دنبال شکوفا شدن آن هستیم. در کشور متجاوز از 115 تا 120 مرکز رشد داریم که چند سالی است که در کشور فعالیت‌هایشان را شروع کرده‌اند. عمده این مراکز رشد در حوزه فعالیت‌های صنعتی و پزشکی و سلامت هستند و در حوزه فعالیت‌های فرهنگی یک یا دو مرکز هستند که فعال نیز نیستند. تاکنون در کشور ما مرکز رشدی با محوریت موضوعات قرآنی و دینی تأسیس نشده بود و که به همت جهاد دانشگاهی راه‌اندازی شد.

وی ادامه داد: مرکز رشد فضایی برای حمایت از فعالیت‌های کسب و کار قرآنی و نیز افراد علاقه‌مندی است که ایده‌ای دارند که می‌تواند تبدیل به محصول شود. این محصول مشتری‌های خاص خودش را دارد و خودشان توانایی به فعلیت رساندن این ایده را به هر دلیلی ندارند. آنها می‌آیند در قالب مراکز رشد قرار می‌گیرند؛ به ویژه فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها که اید‌ه‌ای دارند و نمی‌توانند کالایی را تولید کنند و توانایی تأسیس شرکت و مؤسسه‌ای را به هر دلیلی ندارند، مراکز رشد از اینها حمایت می‌کند.

صابرفرزام بیان کرد: طی بحث‌ها و بررسی‌های انجام گرفته متأسفانه به این نتیجه رسیدیم که در حوزه محصولات دینی و قرآنی در کشورمان با وجود اینکه بازار گسترده‌ای وجود دارد، هیچ نظارت و حمایتی بر افرادی که می‌توانند محصول دینی و قرآنی را برای تبلیغ قرآن ارائه کنند، صورت نمی‌گیرد؛ لذا این مرکز راه‌اندازی شد تا علاقه‌مندانی که می‌توانند ایده‌ای را تبدیل به محصول کنند و در فضای دینی ـ قرآنی کشور آن را تولید کنند، حمایت شوند.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر بسیاری از محصولات دینی و مذهبی از خارج کشور وارد می‌شوند، تصریح کرد: متأسفانه خیلی از این محصولات در خارج از کشور تولید می‌شود و برای وارداتش هم سازمانی برای نظارت، ارزیابی و استانداردسازی نداریم. در حال حاضر حتی قرآن‌ وارد کشور می‌شود و علاوه بر آن، قلم‌های قرآنی که بازار پرسودی را برای چینی‌ها ایجاد کرد، با وجود اینکه جوانان علاقه‌مند و پرتلاش و صاحب علم و فناوری در کشور داریم، اما باید برویم آنها را از چین وارد کنیم. در حالی که می‌توانیم جوانان‌مان و ایده‌های قرآنی آنها را حمایت کنیم تا در سایه قرآن قرار بگیرند و زندگی‌شان هم از راه تولید محصولات قرآنی ارتزاق شود که به این شکل هم جوانان بیمه می‌شوند و تا آخر عمر در سایه قرآن فعالیت می‌کنند و از سوی دیگر نیز افزایش محصولات دینی و قرآنی را در کشور فراهم می‌کنیم.

صابرفرزام با اشاره به اینکه متأسفانه تسبیح، صلوات‌شمار، سجاده و ... به کشور وارد می‌شود، تأکید کرد: بازی‌های مختلف رایانه‌ای، اپلیکیشن‌های موبایل و بسیاری از محصولات مذهبی نیز با وجود اینکه جوانان و افراد علاقه‌مند به طراحی داریم و به دلیل عدم حمایت مناسب آنها فعالیت نمی‌کنند، وارد کشور می‌شود.

رئیس سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور بیان کرد: در این سازمان بر آن شدیم که با تأسیس مرکزی در حد توان با استفاده از ارتباط و بهره‌مندی از امکانات دولتی و قوانین خوب کشور در ارتباط با مراکز رشد از افرادی که ایده‌هایی را دارند که قابلیت تبدیل شدن به محصول قرآنی ـ دینی را داشته باشد و نیز برای آن مشتری هم موجود باشد، حمایت کنیم. این ایده‌ها در کمیته جذب مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و افراد علاقه‌مند از طریق سایت اینترنتی مرکز رشد www.quranati.ir فرم‌های مربوطه را درباره ایده‌شان پر کنند و سپس با مرکز رشد در ارتباط باشند و این شورای جذب ایده آنها را بررسی می‌کند و مشاوره‌های لازم را می‌دهد که اگر این ایده کامل نیست، پخته شود و بعد از اینکه معلوم شد ایده قابلیت فعالیت را دارد در قالب مرکز رشد کمک می‌کنیم تا خود دوستان به اسم خودشان شرکت تأسیس کنند.

وی با تأکید بر اینکه قرار نیست پس از پخته شدن طرح، این پروژه به جهاد دانشگاهی و یا مؤسسه دیگری اختصاص پیدا کند، اضافه کرد: حقوق معنوی و اقتصادی برای افرادی است که صاحب ایده هستند و ما تنها در مرکز رشد مشاوره می‌دهیم تا این افراد بتوانند شرکت خود را ثبت و ایده خود را عملیاتی کنند و اگر احیاناً احتیاج به مشاوره‌های بازاریابی دارند، اساتیدی را در اختیار آنها می‌گذاریم.

صابرفرزام تصریح کرد: اگر این افراد علاقه‌مند نیز دفتری نداشته باشند، نه در حد ایده‌آل، اما در حد اینکه محلی، میزی و تلفنی در اختیار آنها قرار گیرد، این کار انجام می‌شود. حتی اگر لازم باشد به بانک‌ها برای اخذ تسهیلات و برپایی دوره‌های آموزشی روی آوریم،‌ این کمک را می‌کنیم به گونه‌ای که طی دو سال این افراد مورد حمایت مرکز رشد قرار می‌گیرند و پس از آن باید بتوانند به صورت مستقل به فعالیتشان ادامه دهند.

وی با اشاره به اینکه اسم دیگر این مرکز، مرکز رشد انکوباتور است، اظهار کرد: انکوباتور دستگاهی است که در بیمارستان‌ها برای نوزادان نارس که تازه به دنیا آمده و یا زود به دنیا آمده‌اند و آمادگی ندارند که زندگی‌ خود را به صورت مستقل انجام دهند استفاده می‌شود. بنابراین مرکز رشد نیز به افرادی که می‌خواهند تولیدی را انجام دهند اما توانایی ندارند، کمک می‌کند. این افراد میهمان مرکز رشد هستند و پس از حمایت باید خودشان به صورت مستقل فعالیت کنند و یا اگر نتوانستند در دو سال خودشان به صورت مستقل فعالیت کنند، این افراد و شرکتشان حذف می‌شوند.

صابرفرزام تصریح کرد: شما مدیران مؤسسات قرآنی که در خط مقدم قرآنی با مردم فعالیت می‌کنید قطعاً با افراد نخبه و توانمندی روبرو هستید که دارای ایده هستند و به شما مراجعه می‌کنند تا کمک‌شان کنید و شاید مؤسسات شما توانایی این حمایت را نداشته باشد، لذا می‌توانید آنها را به این مرکز رشد معرفی کنید.

وی ادامه داد: می‌خواهیم از راهنمایی‌ مدیران مؤسسات قرآنی برای فعالیت‌های مرکز رشد بهره‌مند شویم و اینکه می‌توانید جوانان قرآنی را به ما معرفی کنید که هم صاحب شغل قرآنی شوند و از سوی دیگر اینکه افراد مورد نظر موجب افزایش فعالیت‌های قرآنی و محصولات قرآنی و دینی می‌شوند که این کار خودش ترویج قرآن است.

رئیس سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور تأکید کرد: پیش‌بینی ما این است که در یک سال توان پذیرش 20 شرکت را داشته باشیم و اگر استقبال شود، می‌توانیم با ارائه گزارش عملکرد به مسئولان مربوطه خواستار افزایش گنجایش و امکانات باشیم. از سوی دیگر سازمان فعالیت‌های قرآنی،‌ پشتیبان مرکز است و شاید هیچ مرکز رشدی نباشد که یک خبرگزاری پشتیبان آن باشد و در بحث‌های ارتباط‌گیری و حل کردن مشکلاتی که احیاناً به وجود بیاید و اطلاع‌رسانی مسائل مختلف مرکز رشد، خبرگزاری ایکنا حامی بزرگی است و از سوی دیگر مرکز فعالیت‌های دانشجویی به عنوان بازوی دانشجویی و جوان مرکز و پژوهشکده به عنوان بازوی علمی در کنار این مرکز خواهد بود.

یادآور می‌شود، مرکز رشد فناوری‌ها و هنر قرآنی در خیابان انقلاب، خیابان بزرگمهر غربی، پلاک 98، طبقه اول واقع شده است و علاقه‌مندان برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر می‌توانند با شماره 66410180 تماس بگیرند.