گلایه‌های مهدی قره‌شیخلو؛
دبیرخانه در سازمان دارالقرآن، دبیر از خارج سازمان!

مهدی قره‌شیخلو، رئیس سازمان دارالقرآن الکریم در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره اظهارات معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد مبنی بر اینکه سازمان تبلیغات اسلامی مکان استقرار دبیر هیئت رسیدگی به امور موسسات قرآنی را در اختیار قرار نداده است،(برای مشاهده مصاحبه حجت‌الاسلام حشمتی اینجا را کلیک کنید!) گفت: آیین‌نامه‌ای که مصوب و ابلاغ شد به این صورت بود که رئیس هیئت، وزارت ارشاد و نائب رئیس، سازمان تبلیغات اسلامی باشد و دبیرخانه نیز در سازمان تبلیغات اسلامی مستقر باشد.
وی افزود: این مصوبه یک تبصره هم داشت که دبیر را اعضای هیئت انتخاب کنند و اینکه دبیرخانه کجا باشد نیز سه بار در شورای توسعه فرهنگ قرآنی رأی‌گیری شد؛ حالا که با رأی‌گیری مصوب شده است که دبیرخانه در سازمان دارالقرآن باشد، مگر می‌شود دبیرخانه در سازمان دارالقرآن باشد و ما برای دبیرخانه فضا، امکانات و نیرو بدهیم، اما دبیر از بیرون بیاید.
قره‌شیخلو عنوان کرد: سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان توانمندی است و می‌تواند دبیری این دبیرخانه را عهده‌دار باشد؛ بنده در سازمان دارالقرآن، مدیر و نیرو دارم و نمی‌توانم همه آنها را کنار بگذارم و اجازه بدهم یک فرد جدید از بیرون بیاید و مسئولیت دبیرخانه را عهده‌دار باشد.
وی با بیان اینکه اگر دبیرخانه در سازمان تبلیغات است دبیر هم باید از سازمان تبلیغات باشد، اظهار کرد: ما با شخصی که به عنوان دبیر دبیرخانه هیئت رسیدگی به امور موسسات قرآنی انتخاب شده است، هیچگونه مشکلی نداریم، حجت‌الاسلام قبادی، شخص بسیار محترمی هستند و مخالفت ما هیچ ارتباطی به انتخاب شخص ایشان برای مسئولیت هیئت ندارد.
رئیس سازمان دارالقرآن با عنوان این مطلب که بحث ما شخص نیست بلکه مکانیزمی است که برای انتخاب دبیر در پیش گرفته شده است، افزود: دبیرخانه طرح اعطای مدرک به حافظان قرآن، سازمان تبلیغات اسلامی است و دبیر آن نیز بالاترین مقام سازمان تبلیغات است. دبیرخانه طرح ارزیابی قاریان، شورای عالی قرآن و دبیر هم از شورا است، دبیرخانه ستاد عالی مسابقات قرآن در سازمان اوقاف و دبیر آن نیز بالاترین مقام سازمان اوقاف است پس زمانی که دبیرخانه هیئت رسیدگی به امور موسسات قرآنی در سازمان تبلیغات است دبیر هم باید از سازمان تبلیغات اسلامی باشد.
وی ادامه داد: حرف ما این است که باید دبیر این دبیرخانه نماینده سازمان تبلیغات اسلامی باشد. مگر می‌شود در یک سازمان دو مدیر باشد، بنده مدیر سازمان دارالقرآن باشم و مدیریت کنم و یک شخص دیگر نیز از بیرون سازمان بیاید و مدیریت کند؟! مگر سازمان تبلیغات اسلامی توان اداره دبیرخانه را ندارد که دبیر از بیرون بیاوریم؟ ما 10 سال است که دبیرخانه طرح اعطای مدرک به حافظان قرآن را به بهترین شکل مدیریت می‌کنیم.
قره‌شیخلو در ادامه گفت: ما نظرات خود را به هیئت رسیدگی به امور موسسات قرآنی اعلام کردیم و گفتیم اگر قرار است دبیر از بیرون سازمان تبلیغات باشد دیگر جلسات این هیئت را نمی‌آییم تا شورای توسعه فرهنگ قرآنی تصمیم بگیرد و اگر استنادات ما صحیح است که تبصره را اصلاح کند و اگر استنادات ما صحیح نیست که تصمیم دیگری گرفته شود.
وی یادآور شد: نامه‌ای به شورای توسعه فرهنگ قرآنی زده‌ایم و در این نامه درخواست کرده‌ایم نسبت به این مسئله رسیدگی شود؛ به هر حال در شورای توسعه فرهنگ قرآنی افرادی هستند که کار اجرایی انجام داده‌اند و می‌توانند استدلال‌ها ما را بشنوند و نسبت به این موضوع رسیدگی کنند. همچنین در حال حاضر شش ماه از ابلاغ آیین‌نامه گذشته است که بعد از شش ماه همه مصوبات قابل تجدیدنظر است.
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم اضافه کرد: منتظر جلسه شورای توسعه فرهنگ قرآنی هستیم تا استدلال‌ها خود را بیان کنیم و در این جلسه نسبت به این موضوع تصمیم‌گیری صورت گیرد. بنا بود جلسه شنبه گذشته برگزار شود اما این جلسه کنسل شد و باید صبر کنیم تا جلسه برگزار شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره طوماری که از سوی موسسات قرآنی در جهت اعتراض به بحث ادغام اتحادیه‌ها به امضا رسیده است، گفت: بحث موسسات قرآنی و طومار امضا شده از سوی موسسات آنطور که در جریان هستیم این است که موسسات قرآنی اعلام کرده‌اند سازمان تبلیغات اسلامی به عنوان نهادی که زیرمجموعه نهاد رهبری است، نباید ارتباطش با موسسات قرآنی کم شود و این ارتباط تضعیف شود.

قره‌شیخلو در ادامه گفت: به نظر می‌رسد حرف موسسات قرآنی این است که سازمان تبلیغات اسلامی به عنوان یک دستگاه قرآنی که نهادهای بسیاری از جمله تشکل‌های دینی و مذهبی، هیئت‌های مذهبی، انجمن‌های اسلامی را مدیریت می‌کند باید در حوزه موسسات قرآنی نیز جایگاه قابل توجهی داشته باشد؛ به نظر بنده ناراحتی آنها از این است که با این شکل، جایگاه سازمان تبلیغات اسلامی به یک جایگاه تشریفاتی تبدیل می‌شود.
وی یادآور شد: دبیرخانه فقط مکان، میز و صندلی و... نیست بلکه شأن و شئونات نیز باید حفظ شود تا بتواند تأثیرگذاری داشته باشد؛ تصور می‌کنم اصل موضوع و خواسته موسسات قرآنی نیز همین است و به هر حال موسسات قرآنی، بخش‌های مردمی هستند و نظرات خود را بیان کرده‌اند.

رئیس سازمان دارالقرآن الکریم در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: بحث تشکل‌های قرآنی طبق اساسنامه سازمان تبلیغات اسلامی جزو وظایف سازمان است و چطور می‌شود که این موضوع را نمی‌بینیم و یک جایگاه تشریفاتی برای آن در نظر می‌گیریم؟!
وی ادامه داد: اصل بحث ادغام ضروری است و باید انجام شود و اگر مشکل دبیرخانه حل شود ادغام قابل انجام است و این ادغام خیلی زود می‌تواند اتفاق بیافتد، اما زمانی که اعضای هیئت همکاری نمی‌کنند و گره‌ای که می‌شود با دست باز کرد با دندان باز می‌کنند، این بحث نیز بلاتکلیف باقی می‌ماند. اگر قرار است همدلی و هماهنگی باشد باید تصمیمی بگیریم که در اجرا دچار مشکل نشویم.
قره‌شیخلو در پایان گفت: استدلالی که در این بحث داریم اگر کسی که سابقه کار اجرایی داشته باشد این استدلال را می‌پذیرد؛ ما سه مصوبه مشابه در شورای توسعه فرهنگ قرآنی داریم که هیچ مشکلی برای آنها پیش نیامده اما نمی‌دانم چرا این یکی اینطور شده است!