اولین نشست ستاد ملی فعالیت‌های جهادی دانشگاهیان در وزارت بهداشت برگزار شد

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) اولین نشست ستاد ملی فعالیت‌های جهادی دانشگاهیان صبح امروز سه شنبه سوم آذرماه به میزبانی وزارت بهداشت و به ریاست سید حسن هاشمی وزیر بهداشت برگزار شد.
وزیر بهداشت با اشاره به شکل‌گیر فعالیت‌های جهادی در سال‌های اولیه انقلاب عنوان کرد: در آن سال‌ها مردم به صورت خودجوش و تنها با هدف کمک به انقلاب و محرومیت‌زدایی در اقصی نقاط کشور به میدان آمدند و با همان روحیه کار را پیش بردند.
وی با اشاره اهداف تشکیل جلسه ستاد ملی فعالیت‌های جهادی دانشگاهیان، اظهار کرد: قرار بر این نیست که سازمان و تشکیلات حاکمیتی جدیدی شکل بگیرد و در عمل کار خاصی انجام نپذیرد، بلکه هدف الگوگیری از فعالیت‌های جهاد سازندگی در اوایل انقلاب برای ترویج فرهنگ کار جهادی و فعالیت‌های جهاد دانشگاهی بین جامعه دانشگاهی کشور است.
هاشمی از اردوهای جهادی به عنوان یکی از ارزشمندترین کارهای فرهنگی دانشگاه‌ها یاد کرد و گفت: از نظر ما هیچ کار فرهنگی با ارزش‌تر از اردوهای جهادی نیست و در این سفرها است که لایه‌های عمیقی از انسانیت ظاهر می‌شود و روابط عمیق‌تری شکل می‌گیرد.
وزیر بهداشت با تأکید بر این‌که نگاه ما به فعالیت‌های جهادی نگاه محرومیت‌زدایی نیست، اظهار کرد: در فعالیت‌های جهادی بحث بسیار مهم و بنیادی توجه به اثرات فرهنگی این‌گونه فعالیت‌ها در بین جوانان و اقشار تحصیل‌کرده جامعه است و ترویج و اشاعه فرهنگ کار جهادی و توجه به محرومین جامعه می‌تواند در راستای کادرسازی و تربیت دانشجویان، متخصصان متعهد و دردمند انجام شود.


محمد رضا فرهانی معاون فرهنگی، دانشجویی و امور مجلس وزارت بهداشت نیز ضمن تبریک هفته بسیج،  عمر فعالیت‌های جهادی را متناسب با عمر انقلاب اسلامی دانست و عنوان کرد: حدود دو دهه است که حرکت ارزشمند اردوها و فعالیت‌های جهادی در دانشگاه‌ها شکل گرفته که البته تاکنون بخش اعظمی از بار هماهنگی و اجرای این‌گونه فعالیت‌ها بر عهده بسیج بوده است.

فراهانی با اشاره به جنبه‌های مختلف اردوهای جهادی دانشگاهی تصریح کرد: فعالیت‌ها و اردوهای جهادی دانشگاهی جنبه‌های مختلفی نظیر جنبه‌های تربیتی،  نشاط اجتماعی، فرهنگی و اثرات عمرانی دارد که برای عمق‌بخشی به این‌گونه فعالیت‌ها باید به همه‌جنبه‌های این حرکت بزرگ و اثربخش انقلابی توجه شود.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به تأکیدات مکرر مقام معظم رهبری در خصوص ضرورت توجه جدی به فعالیت‌های جهادی، اظهار کرد: تاکنون توجه بیشتر مسئولان به جنبه‌های تربیتی فعالیت‌های جهادی معطوف بوده است و باید به دیگر جنبه‌های این حرکت ملی نظیر جنبه‌های فرهنگی و عمرانی توجه شود.
معاون فرهنگی، دانشجویی و امور مجلس وزارت بهداشت با دعوت از همه دستگاه‌ها و نهاد‌های کشوری برای همکاری در انسجام‌بخشی به فعالیت‌های جهادی خاطر نشان کرد: برای عمق بخشی به این‌گونه فعالیت‌ها باید ملی فکر و بخشی و محلی عمل کنیم.
بر اساس این گزارش در این نشست نمایندگان وزارتخانه‌های بهداشت، علوم، کشور، جهاد کشاورزی، جهاد دانشگاهی، دانشگاه آزاد اسلامی، سازمان بسیج دانشجویی، جهاد سازندگی و کمیته امداد امام خمینی(ره)  پیش‌نویس آیین‌نامه فعالیت‌های جهادی دانشگاهیان مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.