گروه حوزههای علمیه: اعتقاد ما این است که آن چیزی که بعدها به نام کیسانیه معرفی شد برخاسته از شرایط طبیعی تشیع پس از عاشورا بود که بعدا به انحراف کشیده شد.
به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) به نقل از روابط عمومی جامعه الزهرا(س)، به همت معاونت پژوهش جامعه الزهرا(س) نوزدهمین نشست «تاریخ کلام امامیه در عصر حضور ائمه (ع)» با تبیین جایگاه فرقه کیسانیه در سالن جلسات پژوهشگاه جامعه الزهراء(س) برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین محمدتقی سبحانی، استاد حوزه در این نشست گفت: دیدگاه غالبی که از ناحیه اهل سنت تبلیغ شده و بعدا به برخی از نویسندگان شیعی هم سرایت کرده و به عنوان یک طرح عمومی در تعریف کیسانیه امروز تبدیل شده، این است که کیسانیه خط غلو است و یک جریان انحرافی است که از بیرون تشیع وارد شیعه شده است.
وی با اذعان به این که تحلیل ما بر خلاف این نظر است افزود: اعتقاد ما این است که آن چیزی که بعدها به نام کیسانیه معرفی شد برخاسته از شرایط طبیعی تشیع پس از عاشورا بود و آن چیزی که قائمه این اندیشه را تشکیل می داد همان اندیشه شیعی بود.
حجت الاسلام والمسلمین سبحانی با اشاره به اینکه به تدریج دو اتفاق مهم ایجاد شد، افزود: جریان کیسانیه به انحراف کشیده شد؛ بخصوص بعد از ظهور امامت امام سجاد (ع) و معرفی ایشان به جامعه شیعه و دومین اتفاق این است که جریان حاکمیت سیاسی فشار باعث شد این جریان به زاویه رفته و زیرزمینی شود.
وی تاکید کرد: از این پس کیسانیه از بستر اصلی شیعه خارج شده و به انحراف کشیده می شود.