سعید اوحدی، رئیس سازمان حج و زیارت در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به حضور هیئتی از کشور سوریه در ایران، گفت: روز گذشته و امروز،29 دی ماه دو بحث با هیئت سوری انجام شد.
وی اولین بحث مطرح شده با هیئت سوری را بحث فنی و لجستیک سفر به سوریه عنوان و اظهار کرد: در سالهای قبل هم که زائران ایرانی به سوریه مشرف میشدند مشکلاتی وجود داشت که این مشکلات مطرح و آسیب شناسی شد تا در صورت از سرگیری سفر این مشکلات دوباره تکرار نشود.
اوحدی از کار کارشناسی کارگروههای سازمان حج و زیارت در خصوص مشکلات زائران ایرانی در کشور سوریه خبر داد و افزود: طی سفری که هیئت ایرانی به سوریه داشت و ملاقاتهایی که با نخست وزیر و دبیر شورای عالی امنیت ملی سوریه انجام شد، قرار شد پیوست امنیتی سفر زیارتی به سوریه توسط دولت دستگاههای امنیتی و نظارتی سوریه تهیه و به ایران اعلام شود تا دستگاههای نظارتی ایران ارائه و پس از تأیید دستگاههای نظارتی سفر سوریه انجام شود.
اوحدی گفت: مسئولان سوری اعلام کردند پیوست امنیتی تهیه شده اما هنوز چیزی به صورت مستند به ما ارائه نشده است، لذا منتظر هستیم که این پیوست به سازمان حج و زیارت ارائه شود تا حج و زیارت آن را در اختیار دستگاههای نظارتی قرار دهد و در صورت تأیید این دستگاهها برای برنامهریزی سفر به سوریه اقدام شود.
وی مهمترین و اولویت اول برای سازمان حج و زیارت را اطمینان از تأمین امنیت زائران ایرانی عنوان و اظهار کرد: مسئولان سوری اعلام کردهاند که طی یک سال اخیر 150 هزار زائر از کشورهای مختلف به سوریه سفر کردهاند از جمله کشورهای حاشیه خلیج فارس، عراق، پاکستان و افغانستان و تأکید کردهاند که طی این مدت هیچ گونه حادثهای برای زائران رخ نداده است.
رئیس سازمان حج و زیارت افزود: مقامات سوری تأکید دارند که عتبات مقدسه در دمشق و زینبیه در امنیت کامل هست. در سفری که خود ما هم به دمشق داشتیم این امنیت خوب را شاهد بودیم.
وی در پایان گفت: حرمهای مطهر حضرت رقیه(س) و حضرت سکینه(س) هم سالم هستند و تخریبهایی که از سوریه نشان داده میشود مربوط به سایر شهرهای سوریه است اما همچنان درخواست ما ارائه پیوست امنیتی مستند و مکتوب است تا مدل امنیتی تعریف و مشخص شود چگونه قرار است امنیت زائران ایرانی از فرودگاه تا مکانهای مذهبی و محل اقامت آن تأمین شود.