سیم‌فروش:
دست به گریبانی با بیماری موجب فراموشی شرعیات پزشکی می‌شود

ناصر سیم فروش، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه باید در بیمارستان‌ها پزشکی همگن به وجود آید، اظهار کرد: این امر یکی از مسائلی است که با توجه به زندگی در یک جامعه اسلامی باید به آن توجه داشته باشیم.

وی افزود: ما در نظامی زندگی می‌کنیم که اسلامی است و قرآن در تار و پود زندگی ما تنیده شده است؛ باید نسبت به اجرای احکام اسلامی و اجرای آن در اماکنی که به ویژه در حوزه مسائل درمان است اهتمام داشته باشیم.

سیم فروش ادامه داد: با توجه به اینکه مردم و مسئولین گرفتار بیماری و دست به گریبان رفع آن هستند، کارهای روزمره متعاقب آن موجب عدم توجه به انجام شرعیات در کارهای پزشکی می‌شود.

رئیس کمیته قرآن و عترت فرهنگستان علوم پزشکی عنوان کرد: در سال‌های گذشته نیرو به اندازه به اندازه کافی وجود نداشت اما الان با تربیت نیروی انسانی گسترده می‌توان مسائل گسترده انطباق پزشکی با مسائل شرعی را مورد توجه قرار داد.

وی تصریح کرد: من یادم‌ می‌آید که یک زمانی مقام معظم رهبری فرمودند که یکی از آرزوهایشان این است که پزشکی همگن به وجود آید یعنی مسائل پزشکی بانوان را حتی الامکان بانوان انجام دهند. در این زمینه نیروی زیادی تربیت شد اما برنامه‌ریزی قوی وجود نداشت.

سیم فروش ادامه داد: نیمی از جمعیت ایران را زنان تشکیل می‌دهند که برنامه‌ریزی برای سلامت آنها را باید بانوان انجام دهند هنوز یک دانشگاه علوم پزشکی در کشور نداریم که مسأله سلامت بانوان را برنامه ریزی، هدایت، هدایت و ارشاد کند.

این اورولوژیست توضیح داد: در مورد بیماری‌های ادراری یا در مورد مسائل گوارشی بسیار مهم است که بانوان بیماران زن را درمان کنند خوشبختانه در این زمینه قدم‌های مؤثری در جمهوری اسلامی بردشته شده است و در حال حاضر 110 نفر جراح خانم تربیت کرده ایم. این تعداد متناسب با جمعیت است که کمی از آمریکا بهتر و از اروپا تا حدودی عقب‌ هستیم.

وی اعلام کرد: هم اکنون هر زنی بخواهد توسط جراح کلیه درمان شود این امکان برای او وجود دارد. این بسیار مهم است که در مورد بیماری‌های دیگر مانند بیماری سینه و روده نیز این امکان وجود داشته باشد.

سیم فروش خاطر نشان کرد: این مسئله ضرورت خود را در اتاق عمل‌ها که همچون حریم خصوصی است خود را نشان می‌دهد در این رابطه باید حتما پرستار، تکنیسین و متخصص بیهوشی خانم بوده و به صورت کلی باید برنامه‌ریزی برای رعایت مسائل شرعی وجود داشته باشد به طوری که بیماران در این زمینه راحت باشند.