مدیرکل پژوهش‌های تحصیلی حوزه خواهران خبر داد:
20 درصد تحقیقات حوزه خواهران میان‌رشته‌ای است/ برپایی 190 کرسی آزاداندیشی در یکسال

مریم افشار، مدیرکل پژوهش‌های تحصیلی حوزه خواهران در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره وضعیت کرسی‌های آزاداندیشی در حوزه علمیه خواهران و موضوعات این کرسی‌ها عنوان کرد: کرسی‌های آزاداندیشی متناسب با سطح تحصیلی بانوان تعریف می‌شود و هر موضوعی که قابلیت به چالش کشیدن و بحث درباره آن وجود داشته باشد به عنوان موضوع در دستور کار مدارس قرار می‌گیرد.
وی اظهار کرد: کرسی‌های آزاداندیشی در سطوح دو و سه تحصیلی برگزار می‌شود و زمینه‌سازی برای تشکیل کرسی‌های نظریه‌پردازی در آینده است زیرا همین فارغ‌التحصیلان سطح سه هستند که با راهیابی به سطح چهار می توانند وارد پژوهش های دقیقتر و در نهایت ایجاد کرسی‌های آزاداندیشی بشوند.
فعالیت 3 مرکز سطح 4
افشار تصریح کرد: هم اکنون سه مرکز سطح چهار در قم و تهران فعالیت دارند و به تدریج با توسعه این مدارس و تعداد طلاب، زمینه برای برپایی کرسی های نظریه پردازی فراهم می شود اگر چه تاکنون کرسی نظریه‌پردازی در حوزه خواهران برگزار نشده است.
مدیرکل پژوهش‌های تحصیلی حوزه خواهران بیان کرد: معارف قرآنی، مباحث اجتماعی با رویکرد دینی و مذهبی، مطالعات زنان و خانواده و مسایل حقوقی و تربیتی از جمله مسایل و موضوعاتی هستند که عمدتا در کرسی‌های آزاداندیشی مورد بحث قرار می گیرند.
وی افزود: البته نمی‌توان گفت در معارف قرآنی اولویت داریم زیرا موضوعات متناسب با دغدغه طلاب در هر منطقه و مدرسه همچنین موضوعات کار نشده و یا کمتر کار شده انتخاب می‌شود که طبیعتا مسایل مرتبط با زنان و مبارزه با خرافات و اندیشه های انحرافی در راس تحقیقات کرسی های آزاداندیشی قرار دارند اما رویکرد این موضوعات نیز قرآنی و روایی است.
20 درصد تحقیقات، میان رشته‌ای است
افشار تصریح کرد: هم اکنون سالانه دوهزار و 500 تحقیق پایانی و پایان‌نامه در حوزه خواهران تالیف می‌شود که 200 تا 300 عدد آنها به مباحث میان رشته‌ای از جمله مباحث حقوقی و تربیتی و پزشکی اختصاص دارند.
افشار با بیان اینکه از بهمن ماه سال 93 تاکنون بیش از 190 کرسی آزاداندیشی در حوزه خواهران و مدارس علمیه وابسته برگزار شده است گفت: در سال های اخیر بیش از 500 کرسی آزاداندیشی برگزار کرده‌ایم که روند بسیار خوبی در این عرصه طی شده است.